Mám komplikovaný vztah se svou mámou, vlastně nevím, jak vztah matka-dcera vypadá. Ale jaké to je být máma dvou či více synů?
Já čekám druhého syna a jsem moc ráda, že budeme mít dva kluky. Přijde mi, že ten vztah "matka-syn" je takový jasnější, jednodušší. V okolí mám spoustu žen, co mají se svou mámou složité a nefunkční vztahy a táhnou si to sebou v dospělosti. Ale samozřejmě nic není černobílé.
Mám dva syny a za mne je to fajn i když bych si moc přála i holčičku. Ja mam třeba s mamkou moc pěkný vztah , za to manzel se svými rodiči ma ten vztah dost komplikovaný.
Máme tři kloučky a zbožňuju je. Oni mě taky. Táta je sice fajn, ale máma vede. 🙂 Mrzelo mě, že nemáme děvčátko, ale teď nelituju. Kluci jsou prima.
Nevím jestli ti úplně správně odpovím, ale můj postřeh. Mám teda jen jednoho, a už teď mám pocit, že je toho mužského elementu u nás doma moc. Hlavně mi vadí ty hračky a zájem dopravní prostředky a autastavebni stroje. Když já bych radši oblikala babyborna no 😄(to je malichernost:D) Jsem spíš žensky nastavena, tak doufám, že kdyby náhodou někdy druhy, tak se síly vyrovnají. I když mama své dítě miluje, i kdyby byl ufon. Za mě je teda těžší najít cestu ke kloučkovi než k holčičce. Třeba mě osobně mají děti kamarádek rádi, ale holciciky mě přímou zboznujou jsou ze mě nadšený a interaktuji semnou hodně. Chlapečci si mě nijak extra nevsimaji a já taky nevím jak na ne no. A to jednoho doma mám.
Mám dva kluky a i když jsem vždycky chtěla holčičku už bych neměnila. Sama nejsem moc parádivá, takže bych ji v tomhle asi nedávala moc příklad. Auta mi zatim taky nevadí, a hlavně nějak jsem nastavená, že větší pravděpodobnost na lepší vztah dětí je mít obě děti stejného pohlaví (já i manžel to tak máme). A pak to dědění oblečení 😀.
@95newmommy2020 tohle kompenzuji fenkou 🙂.
Já mám se svojí maminkou skvělý vztah, vždycky jsme byly jako kamarádky, stejně tak mám vztah se svýma dcerama. Starší už je dospělá, jsme pořád v kontaktu, jdeme spolu třeba do kina, jedeme na welnes. To se synem nezazijes, syna mám nevlasniho a kluci mají svůj svět, pro mě jako zenskou nazajimavy 😃 Ale ve finále každá máma miluje svoje děti ať jsou co jsou.
Mám teda jednoho syna, ale i když jsem hrozně chtěla holku, tak si to teď nedovedu představit a když druhý dítě, tak ideálně taky syn. Je teda pravda, že s holkama jsem si nikdy neuměla pořádně hrát a i ve škole ke mně víc tíhli kluci, že mi to přijde takový přirozenější, i když z domu znám jen matka-dcera.
Mám dva syny, 4 roky a skoro rok. V dětství myslím, že rozdíl moc není, jestli je dítě mazlivé nebo ne záleží spíš na povaze. Bylo mi trochu líto, že v dospělosti s nimi asi těžko zažiju společný welness, vybírání výbavicky pro vnouče atd. Ale zase mi ukazují nový svět, a to mě moc baví, i takový traktor může být fakt zajímavý 😀 já osobně mám s mámou velmi dobrý vztah, hodně věcí spolu sdílíme. Ale máme to tak nastavené v rodině, i mladší bratr má s rodiči blízký vztah.
@pampeliska1313 taky jsem to tak měla, panenky mě nikdy moc nebrali a celé dětství jsem měla hodně klučičí zájmy. Asi proto mě to se synama baví a teď už si neumím představit mít dceru.
Já se přiznám, že taky nejsem typická ženská. Tedy vzhledem spíš ano, ráda nosím šaty, podpatky, teda kromě mateřské - svetr, legíny, culík forever. Ale celkově mám ráda drsnější humor, někdy mi přijde, že mám větší kuráž než manžel. Vysiluje mě takový to holčičí tlachání, to maminkovský ještě víc. Citím, že je to tak správně, já jsem máma pro kluky.
Přesně tak, nějakou ženskost jsem v sobě objevila až v dospělosti. Ale doteď třeba neumím takové ty ženské fígle na chlapy, kdyz vidím, jak si kamarádka dokáže omotat chlapy, tak tomu prostě nerozumím 😀
Mám dva syny a je to super, kloučci nosí maminku na rukách a vzhlíží ke mně jako k bohyni, máma je nej a oni se o mě starají úplně gentlemansky🤣 neječí, jsou takoví přímí, vystačí si ve hře sami se sebou (nemusím hrát role a na "něco"), mají spoustu klučičích her a zájmů (bagry,auta,vlaky,kola, motorky,hokej,fotbal, skaut, stavění,lego, i vaření, puzzle, knihy atd.), přijde mi klučičí svět pestřejší než holčičí (tam mě napadá jen panenky a jednorožci😉) je fakt, že sama nejsem extra holčičí typ,kluci mi úplně vyhovují... ale pochopitelně znám jen jednu stranu mince😁
Mám tři syny a je to podle mě super. Ještě u druhého jsem si přála holčičku, ale pak už mi to bylo úplně fuk. A to jsem vlastně nepočítala, že vůbec nějakého kluka budu mít. První byl překvapení, že to je kluk, do toho 22 tt mi snad ani nepřišlo na mysl, že dítě vlastně může být i kluk 😀 Jsem si říkala, co s ním budu jako dělat..A bylo to úplně přirozené, v pohodě. A teď už jsem prostě klučičí máma a už si ani neumím představit mít holku, a upřímně mi ani nechybí. Jsem jako růžička mezi čtyřma chlapama a docela si to užívám. Kluci jsou fajn. Na wellness mám manžela a na pokec a holčičí věci kamarádku.
Mám dvě dcery a jednoho syna....ke mě víc tíhnou dcery a k tatínkovi synek...ale to jen proto že já nevím nic o autech a těch dalších technických věcí 🤣. Ale jsou ještě malý tak uvidíme jaký to bude v dospívání....miluji je všechny 💋
@95newmommy2020 ona ani holčička ti nezajistí oblékaní panenek. Dcera jede ve vláčkách, pokemonech, dinosaurech a tlapkový patrole 😀 Vzhledem je to typická holčička jen kočárky a panenky jí nejsou po chuti.
@elinka90 Hehe, to je fakt. Člověk má nějakou představu, a ono je to pak úplně jinak. 😄
Je to super! Od mala jsou parťáci a dýchali by za sebe. 😊
Mám dva syny a jsem fakt šťastná, že aspoň jednu dcerku mám. S panenkami si skoro nehraje, spíš s autíčky a vším pro kluky. Kreslí hlavně upíry a duchy. Ale já nechtěla holčičku kvůli tomu, abych ji učila se fintit a kvůli své potřebě hrát si s panenkami. Je to prostě něco úplně jiného, než mít kluka. Ne lepší, ale prostě jiné. Teď si už skoro dvacet minut hrají všichni tři a vůbec se neperou 😨 Vztah s matkou mám na prd, ale to v mém vztahu k dceři nehraje žádnou roli.
Moc jsem si přála kluka, aby z něj vyrostl takový správný chlap jako je tatínek.
Dcerky kamarádek mi vždycky připadaly, že se hned kvůli každé pitomosti napučí, všechno řeší, s kterou holkou bude nebo nebude kamarádit, no moje nervy toto. 🙄
Mám tři syny a neměnila bych. Od malička se o mě biologicky otec nestaral, tak možná mám tři syny proto, abych z nich vychovala (samozřejmě s mužem) dobré táty pro rodiny 🙂 ... Akorát toho vaření je strašně moc 😄