Bratr bude mít dítě - smíšené pocity

18. kvě 2021

Dobry den

Muj bratr dnes oznamil ze se svou novou pritelkyni cekaji dite . Asi me odsoudite ale citim se z toho proste smutne . Nevim asi ani co citim . Preju jim to.

Sama mam rocni dceru . Ale asi se bojim ze moje mama bude uprednostnovat jejich dite pred moji dcerou protoze to delala moje mama me kdyz jsem byla mala uprednostnovala bratra pred mnou ..
A bojim se ze uz o moji dceru nebudou mit zajem protoze uz neni miminko .

A asi zavidim protoze ja uz nikdy nezaziju jake je to mit sve prvni ditko a tu radost vsech . A nezaziju uz vubec zadne dalsi vlastni miminko .

klokanka31
18. kvě 2021

Buď ráda že máš už svoje dítě, a ber to tak že je to (asi) první vnouče tvých rodičů...Já když hodně let nemohla otěhotnět, tak jsem se bála aby jednoho dne můj brácha neoznámil že čekají. Ale teď když už svoje dítě mám, moc bych mu to přála taky.

koordinatorka_odboje
18. kvě 2021

vypadá to, že si z dětství neseš potřebu soutěžit s bratrem o rodičovskou lásku.

izz76
18. kvě 2021

Buď ráda, že tvoje dcera bude mít bratrance nebo sestřenici,je to fajn když je v rodině víc dětí.

drakenn
18. kvě 2021

Hele a co to brát tak, že tvoje dítě bude mít třeba jednou super parťáka? Společně akce atd.

demetritis
18. kvě 2021

Ahoj no my to meli s baby a dedou podobně mati je nejstarsi na nas se segrou moc prarodiče nebyli a spis deti od matcinch sester sestrenice i bratranec unich byli kazdy vykend ja 2x za zivot ale mela sem babi a dedu s odcovi strany po smrti babi jeji kamaradky a prababycku s matiny strany . Ano pokud tam ta ryvalita je bohuzel se bude prenaset do dalsich generaci . Ja sama mam 4 deti . Prvorozeneho se mohli prarodice posrat ted nejmlaciho v necelich 8 mes videli 1x dcerka sestrenky je unich kazdych 14 dni je ji 3 a pul bezne unich 1 do mesice spy cely vykend me deti nevezmou ani na zmrzku ale tak to je a vlastne jsem rada nebotrebuju ty blbe keci a prirovnavani . Vcem je 14 lety bratranec a dcerka sestrenice a stejne stary bratranec lepsi nez my ze sestrou jeste pred 5 mes sem byla ja ta pi co skoncila sama se 4 medmi no ted sestrenku opustil chlap a uz je to zase jina pisnicka a vlastne se bavim netrap se nauc se zit svuj zivot na plnou uzivej si sve holcičky kazda chvile je jedinecna a utika tak hrozne rychle. Neni dulezite to co muze nastat je dulezite to jestli to na vas nechas padat bud stasna ze se mate a kdyz babi nebude a co vis kolik osamelich zenskych co budou radi ze nekomu delaji babi je . Skzs vydet nove sance ne to špatne ..

2hanah
18. kvě 2021

@koordinatorka_odboje jak to můžeš takhle jednoznačně označit za "neseš si potřebu", vždyť neznáš ani ji, ani její rodiče - matku, třeba má pravdu, moje matka těžce upřednostňuje moje dva syny před dcerou a bohužel se tím vůbec netají, to je fakt a neznamená to nějakou moji potřebu nebo komplex, prostě v některých lidech to tak je, nemáme ideální rodiče, ani babičky a bohužel i ty sympatie bývají různé.

orisek56
18. kvě 2021

@izz76 no u nás to bohužel moc pravda není. Děti mají bratrance i sestřenici a svagrova s tchanovci je defakto od nás separuji. Takže je otázka, jak se budou vyvíjet vztahy pak.

ai30
18. kvě 2021

@2hanah Jasne, ale pokud je OP cela sklesla z uprednostovani druheho vnoucete, ktere je v tuhle chvili pravdepodobne velke asi jako merunka, tak to vypada, ze to je spis ta prenesena zalezitost...

jannym
19. kvě 2021

Je to tezke, zvlast kdyz rodice nebyly idealni, obvykle nejsou idealni ani jako prarodice, zas na druhou stranu v nasi rodine vidim trochu zlepseni pri tom posunu obgeneraci, mozna protoze si uvedomili ze ta jejich sance uz je davno pryc, cas, odstup, to ze to dite vlastne neni jejich porochni se a vratiho...nevim...ale manzeluv tata byl tata na baterky, ale jako deda fajn, sice se tu objevil jen parkrat do roka ale kdyz se objevil tak se s nim deti vyblbli a meli ho radi...muj tata to byl vzdycky takovy emocni ledoborec nikdy jsem jako dite nezazila ze by ho neco extra dojalo...jezis jak ten byl poprdenej z druhorozenyho syna...dceru miluje, vodil ji ze skolky, brali si ji na dovolenou atd., ale i kdyz si s nim uz tolik uzivat nemuze (zdrav.problemy) tak je z nej uplne na mekko...a taky bych rekla ze to bude blby, kdyz jsem rekla ze budu cekat druhy tak to bylo takovy divny...nekdy prarodice prekvapy v dobrem, nekdy bohuzel ne...a chapu vase pocity, manzelove sestre bych dite moc prala...ale vim ze by u babicky ditko bylo kazdou chvili a ja abych na ty tri/ctyri dny v roce kdy fajt potrebuju helfnout, protoze ne vsude si jde vzit deti sebou a ani to neni vhodny nebo mozny, si podavala kolkovanou zadost...

irmamala
19. kvě 2021

Tak s tím těžko něco uděláš, buď to tak bude, nebo nebude. Já si zase myslím, že první vnouče je vždycky nejoblíbenější, vidím to všude. Můj brácha se mnou taky celý život soupeří, bohužel pro něj, ač jsem mladší, tak jsem vždycky ve všem první a ve všem lepší 😀

koordinatorka_odboje
19. kvě 2021

@2hanah
Dite jejiho bratra se jeste nenarodilo a ona se uz boji, jak ztrati matcinu pozornost. Jeji matku sice neznam, ale zna ji zakladatelka a podle toho predvida. Predpokladam, ze z predchozi zkusenosti, ne z kristalove koule. A ne, netvrdim, ze je to jednoznacne a musi to byt nutne takhle, rikam, ze to tak vypada.

michaela_2
19. kvě 2021

Já jestli budu někdy našim za něco vděčná, tak za vztah, který i díky nim, se segrou máme.
My čekáme čtvrté miminko, oni za sebou mají s manželem dost prisernou zkušenost a aktuálně si žádají o adopci.
Ale nevnasi to mezi nás žádný svár - respektive, jsme schopné o tom všem narovinu mluvit a mluvit .....a zrovna tak v jiných oblastech co se tyce třeba finanční podpory od našich atd jsem ani já obráceně žádné negativní pocity vůči ni neměla.
Asi je to vzácná výjimka, podle spousty případů, které člověk takhle slyší :(

Vůbec nevím co poradit, ale chápu, že tě to musí mrzet, tyhle pocity...

Osobně si myslím, že přístup rodičů děla pro ten sourozenecký vztah strašně moc. Vaši to evidentně moc nezvládli.
Zkus se možná těšit na to, že budeš teta ;)
Nehleď na to pohledem ze strany vašich, ale svým. Ty budeš teta a tvoje holcicka bude mít parťáka ...

kopulkaa
19. kvě 2021

@drakenn líbí se mi jak to bereš a je to tak 🙂

trpaslicek19
19. kvě 2021

Rozumím ti, vážně. Když řeknu mamce jak to vypadá řekne mi že to tak není.. Hmm, ale ono bohužel je. Naučila jsem se s tím už žít a dávat svým dětem maximum od sebe a nespoléhat na babičku. Ale stejně zabolí když například jsem měla nemocného syna a potřebovala jsem hlídání abych mohla do práce a mamka mi řekla že ani náhodou a teď je u ní nemocná moje neteř dcera mé sestry a situace je stejná jako když jsem potřebovala já. Nebo teď u mamky byla ségra asi týden tak jsem se mamky ptala kdy přijede ona k nám. Odpověď byla že ale ségra byla u ní ne obráceně. Jo ale už si mamka neuvědomuje že ségra má jedno dítě tudíž se na gauč vejdou aby se vyspali. Nevim jak by jsme se tam poskládali ve 3. Navíc se tam kouří a je to cítit vážně po celém bytě. My jsme nekuřáci a vadí mi to zvláště když bych tam byla s 20mes dítětem. Nebo když se tady zastavili tak mi neteř řekla že ji babička koupila spoustu oblečení na panenku zatímco moji kluci nedostali nic.. Teď je ségra těhotná, já z toho mám radost vážně, ale pořád mám v hlavě jak se máma zachovala když jsem ji potřebovala u sebe protože mi bylo děsně zle byla jsem sama doma a ona radši jela k sestře makat na baráku. A teď ji tam zase jede uklízet. Kdyby ségra nebyla bordelar nepotřebovala by uklidit celý byt před tím než přijde odhadce. Tím jsem jen chtěla dát pár příkladů abys věděla že tě vážně chápu. A ikdyž to nevypadá učím se s tím žít a odpouštět. Strašně se mi tím ulevilo. Neumím zapomenout ale odpustit ano.

95newmommy2020
19. kvě 2021

Ahojky, ono se to tak muže zdát. Ale asi to tak nebude. Jen jak bude miminko, často pak okolí na toho staršího drobka zapomíná. Je to Škoda ale děla to hodně lidi.

2hanah
19. kvě 2021

@ai30 Tak už to v sobě má z dětství, matka upřednostňovala bratra, tak jí přijde logické, že v tom bude pokračovat u jejích dětí, není to zase tak neobvyklé a její obavy chápu, nikdo nechce být u svých rodičů odstrčený, ani pokud je už dospělý člověk a je jí to líto za její dceru, jestli to přijde, spíš teda jí přeju ať je to jinak a řeší to teď zbytečně.