Jak vyhnat kočku z pozemku?

cherie24
27. pro 2020

Ženy, nemáte prosím nějaký typ jak vyhnat cizí kočku z pozemku? Jen chci říct, že já jsem opravdu milovník zvířat, kdybych mohla měla bych vlastní minizoo nebo farmu, ale co k nám chodí takhle kočka, tak už začínám rozumět tomu, jak může někdo střílet po kočce vzduchovkou. Doteď jsem si říkala, co za psychopata by to udělal a teď už tomu rozumím. Chlap už je fakt nepříčetný a nebýt mých protestů už jí dávno odstřelil. Nemáte prosím nejaké typy jak jí vyhnat? Na psa teď není prostor ani čas a sprej na odpuzování koček jí absolutně nevadí. Zničila nám komplet všechen nábytek v pergole. To všechno poletí do popelnice na jaře, protože to rozdrápala a pročůrala, už několikrát prokousala pytel s odpadky a roztahala to po dvoře a udělala tak mastné fleky na zámkovce a sere všude, kde může dokonce i uprostřed chodníku. Není to toulavá kočka víme i komu patří.

keksik002
27. pro 2020

@cherie24 postrikat vodou, vydesit a promluvit s majitelem

errol4388
27. pro 2020

Sehnat odchytovou klec, do ní dát nějakou dobrotu a chycenou kočku odvézt někam dostatečně daleko, aby se nevrátila. Samozřejmě korektní by bylo nejdřív zkusit domluvit majitelům kočky, ale všichni víme, jak tohle u koček funguje. I přes povinnost si zvíře zajistit vám všichni řeknou, že kočku udržet na pozemku nejde a tím to pro ně konci.

maaaadlaaaaa
27. pro 2020

@cherie24 Tak asi bych ten nábytek vyhodila už teď, aby tam nemohla kempovat a určitě bych tam nenechavala pytel s odpadky, to ji také láká. Zkusila bych ji lekat, dolů reprák a hezky ji tam pustit třeba psa nebo na ni vzít hadici s vodou, lepší než po ní střílet proboha. My máme u chalupy toulavy kočky a nikdy nám nic nezničili. Chodíme je krmit, ale za plot a nám tam nelezou a pokud, tak nic neničí a to máme pod pergolou vše.

maaaadlaaaaa
27. pro 2020

@cherie24 Ještě zjistit kudy k vám leze a zabarikadovat. Máme vše obehnane vysokým plotem, tujemi a rakosem. Jasně může to přeskočit, ale nebude tam skákat, když ví, že tam nic není a pokaždé ji vyplasite

b91
27. pro 2020

Mamka má rušičku koček, sem tam ji zapne a je klid 🙏🏼. Prý to ostatním zvířatům neva, tak snad 🤷🏽‍♀️.

nagojka
27. pro 2020

Resime uplne to same...Sousedovic kocky nam chodej srat po zahrade...mi tedy mame i psa ale ten s tim nic nezmuze...kocka se ho vubec neboji ba naopak ho provokuje a ten akorat rve jako kreren,v noci je to sileny...Kocka se k nam dostane pres strechy okolnich domu,vsude vsechno zesere a jde...Necham pytel s odpadky pred barakem prede dverma?to nejde ani pet minut.Popelnici mam pres ulici takze ho vzdy zavazany hodim prede dvere a kdyz jdu treba do mesta tak ho vyhodim..beda kdyz se tam zapomene pres noc...to je katastrofa...Mi sme koupili do zasuvky taky plasic na kocky,ale tchanovec s tim mel desnej problem ze to prej ublizuje psovi...Sundal nam to a vyhodil...Nakonec sme se dohodli s majitelem kocky ze v noci si ji budou zavirat..tak se aspon ted vyspime...

tynka9
27. pro 2020

Nám teda nic neničí, ale chodí nám tu asi 4-5 cizích osírat zahradu. Driv mi to vadilo taky dost, ale co máme děti, tak to už úplně šílím. Snažím se poctivě se dívat, kde co je, aby něco nevymetly a stejně se stane. Na podzim jsem byla už hotová - během 2 týdnů jsem řešila u mě i obou dětí rozšlápnutý kočičinec a 2x jsem umývala kolečka u kočárku. Už taky naprosto chápu svého dědu, který je střílel. Co na ne, netuším - jednu se manželovi kdysi podařilo polít kýblem vody, ale stejně si myslím, že už sem chodí zase... a sama si žádné zvíře pořizovat určitě nehodlám

martiniquest
27. pro 2020

Paneboze, nestacim zirat. Bydlim v bytovce, takze tohle neznam. Ale jen co to ctu, otvira se mi kudla v kapse 😡😡 ja bych se asi neudrzela. Napad s odchytovou kleci je fajn, ale aby se vam v aute jeste nevy**** a nepoblila

ariadna12
27. pro 2020

Nejjednodussi reseni je postavit plot, ktery kocka nepodleze a nepreleze. Inspirovat se muzete u utulku.

xxx3d
27. pro 2020

Jednoduchá cesta je odchyt, nebo "odstřel" přijde mi to příšerný, už jen to psát, nicméně... umím si představit situaci a beznadějnou zoufalost.
Druhá složitější, nainstalovat fotopast, kameru a následně chtít po majiteli náhradu škody.
Ta jednodušší cesta v sobě nese riziko, že si ti lidé pořídí prostě jinou kočku, nebo k vám prostě nějaká jiná z okolí začne takto chodit...

xxx3d
27. pro 2020

@ariadna12 tyjo... jako to je řešení, ale tak pro ty majitele kočky. Málokdo si chce dobrovolně udělat ze svého pozemku, terasy, zahrádky před nebo za domem "voliéru" nebo kotec.

maaaadlaaaaa
27. pro 2020

@xxx3d Máte pravdu, je to příšerný, co píšete. Chápu, že je to myšleno asi z Vašeho pohledu jako nejjednodušší řešení , ale není to vůbec to nejlepší a nejetictejsi.

tynka9
27. pro 2020

@ariadna12 máme zhruba 100m plotu, k tomu nám přesahují občas na naší zahradu větve ze sousední zahrady, .... a) odmítám si dělat ze zahrady pevnost a za b) zaplatí to kdo? majitel těch koček? Najdeme ho jak?

xxx3d
27. pro 2020

@maaaadlaaaaa no z mýho ani tak ne, já bych volila tu druhou zdlouhavější cestu, nicméně nápady s odstřelením tu padly, proto jsem to zahrnula do té rychlé první cesty.

zuzangel
27. pro 2020

Bohužel řešíme podobnou situaci, s majiteli jsme se snažili nekolikrat domluvit, však marně. Jsme na bytovce s 14 byty a kolem máme někteří zahrádky, někteří to již neobdělávaji tak je tam jen tráva. Letos jedna paní dokonce měla potvrzenou toxoplazmózu, a jestli i na rok uvidím ty mrchy kočky lozit po naší zahrádce, tak je uz odchytem a zavezem daleko.
Já nepestuji jahody , maliny apod pro nějaké svině kočičí, které to chodí ochcávat.

veronika9595
27. pro 2020

Jak tady píší s tou odchytovou klecí, to je asi nejlepší řešení, resp. je to asi nejmenší zlo. Majitelé se to nedozví, mohlo ji zajet auto nebo cokoliv ... celkově nechápu na co si lidi pořizují kočky když jim pak lítají všude možně a domu se chodí jen nažrat a akorát se množí... Nebo nejdřív ještě zkusit nějakou tu plašičku 🤷🏻‍♀️Nedivím se že ti tečou nervy, já bych na ni pustila našeho psa, a to kdyby vyvázla živá tak už by se určitě nevrátila 😳

dixi86
27. pro 2020

Jako majitelka kočky domaci a dvou venkovnich vas chapu...ale pokud nepromluvite a durazne nepohrozite majiteli, je to nejspis asi pro odstranovaci reseni. Likvidovaly nam zahradu kotata, ty vetsi uz ne, krom bobku, ale pro mne bohuzel je lepsi kocka a jeji bobky, ktere uklizim(na svem pozemku) nez mysi, protoze jsme na konci obce u pole a v zari se k nam stahovaly. Kazdopadne nase snad cizi zahradu nenici a kdyby ano, stacil by mi dukaz a domluvila bych se s danym sousedem...jestli je to ignorant, kocku odchytte a dejte ji do utulku nebo mimo zavrazdeni zkuste vymyslet neco jineho. Ocividne ji to dela dobre, protoze se ji majitel nevenuje(nekrmi, nema skrabadla, atd.) Snad to vyresite, aniz by to odnesla kocka, i kdyz vam rozumim. Jinak bych ji strikala vodou z hadice, postrikem, atd. Treba se odnauci. Ale kocky jsou proste svoje.

veronika9595
27. pro 2020

Jenom pozor, pokud by jste pořídili plašičku, většina z nich plaší i psy a jiná zvířata, tak pokud máte v dosahu sousedy se zvířaty tak by jste jim mohli ubližovat na jejich vlastní zahradě.

gramar
27. pro 2020

K nám se kočky bojí od doby co jednou jedna drze vlezla až do domu a naučila jsem jí létat oknem ven, dovnitř už nikdy žádná nešla, ale na zahradě měli ráj. Pak jsem jednou zjistila že máme na pozemku kunu, začala jsem jí krmit, vyvedla mladé a od té doby nemám problém s kočkou a kuna si drží distanc, pokud nejde s mladýma na jídlo... Zas na druhou stranu chápu, že ne každý si může vydržovat kunu :D Taky pomáhá pepřová voda, v zimě kýbl vody, ale kočky jsou v tomto mrchy a pokud se jí bude chtít, tak asi nepomůže nic.

veronika9595
27. pro 2020

@gramar já bych kunu klidně brala nemít strach o kabely u auta 😅😅

gramar
27. pro 2020

@veronika9595 Hele od doby co jí krmím jsem jediná v ulici, komu auto nepapá, zato sousedi mají peklo... Ona asi opravdu "doma" neškodí, aby měla bezpečné útočiště ;)

Navíc ještě aby žrala káble, když dostává maso :D

veronika9595
27. pro 2020

@gramar tak to musí mít chudáci sousedi ale radost 😂😂 to si budu pamatovat jestli jednou budou nějaké sousedské války 😂

cherie24
autor
27. pro 2020

@maaaadlaaaaa já kočky zbožňuju, vyrůstala jsem v bytě s kočkama, spala s nima v posteli, mamka jich má na zahradě 5, bydleli jsme na vesnici, takže jsme vždycky měli venku plno koček, stejně tak sousedi, ale tohle je fakt psycho, to jsem nezažila. Házíme po ní věci, ale stejně tu pořád chodí. Jediné co mi tak přijde, že jí došlo, že když jsme doma, tak po ní lítaj věci, tak chodí v noci nebo když odejdeme z domu.

gramar
27. pro 2020

@veronika9595 No taky to neříkám moc nahlas, že jí tu krmím :D Jenže mě tu chodí i ježci na jídlo... Jen ty kočky se bojí :D

cherie24
autor
27. pro 2020

@nagojka s tím pytlem je to stejný. Já ho občas dávám za dveře, když nestíhám nebo je to těžké a chlap to pak odnáší za barál, ale už nám to právě několikrát prokousala. Je tu sotva 2 měsíce nová zámkovka a my teď máme před dveřma několik mastných fleků, který už tam zůstanou. Takže jsem fakt nadšená, že první co každá návštěva u nás vidí je umaštěný vchod ... Nebo chlap nechal přes noc venku polštář na židli a hned byl ráno pročůraný. Jak je tu nová zamkovka, tak je ještě posypaná pískem a ona nám tu prostě všude sere po chodníku. Je to jen tahle jedna. Zatím to byl starý nábytek v té pergole, ale vyhazovat jsme ho nechtěli a na jaře jsme plánovali kupovat nový, ale nestojí to úplně málo na to, aby to sem chodila cizí kočka devastovat a očůrávat a běhá po zahradě malá, všude se hrabe na vše sahá a my máme všude kočičince. Minule tu sežrala holuba a do rána foukal vítr a peří bylo po celém dvoře i v garáži jsem to vymetala. Ani krmítko si sem nemůžem dát nebo rybky do jezírka.

zuzangel
27. pro 2020

Případně zvolit ještě variantu otráveného žrádla 🤷

cherie24
autor
27. pro 2020

@dixi86 nad tím už jsem taky přemýšlela, jenže na jednu stranu, co s tím ten majitel může udělat, jak jí to vysvětlí, že k nám nemá chodit? A pak ta kočka zmizí nebo jí zajede auto a kdo bude první na ráně? My, pak už budeme pořád v ulici ti psychopati, co likvidují kočky. Ale sousedům to dělala taky, ti teda pořídili psa a problém se tím vyřešil. Je teda možné, že to nechodí devastovat a značkovat jen k nám.

lilian2111
27. pro 2020

@cherie24 zvolila bych odchyt s tím, že bych ji jela předat majiteli a slušně vysvětlit situaci s kočkou. Pokud by se opakovalo, volila bych útulek v jiném městě. 🙂

gramar
27. pro 2020

@zuzangel To je hodně hnusné, to raději tu kulku...

cherie24
autor
27. pro 2020

@zuzangel no to už jsem přistihla chlapa, že dělal navnádu 🙈 to jsem zatrhla, trávit zvířata je nejhorší varianta, nikdy není jistota, co za zvíře člověk otráví a jaký to bude mít dopad. Chtěla jsem jí spíš nějak vyhnat než zavraždit. Příští podzim už bude pes, který jí to taky vysvětlí, ale to až za rok, to je dlouhá doba.