Jak přestat kouřit iqos? 🤥

29. srp 2022

Ahojda holky, je tu někdo komu se to podařilo? Ani moc nemluvím o klasických cigaretách, protože oproti iqosu jsou fakt hnusný, smrdí a nechutnají mi, takže s nimi problém prestat jsem neměla.. ale s iqosem docela problém. Dá se kouřit všude, nesmrdí, mentolové příchutě, takže to hulím jako fabrika. Hodně jsem kourila heety, ale už jsou někde za 120,- tak jsem řekla, že prestanu a ejhle kamarádka že má fiity za 85,- no takže hulim teď ty 🤦🏽‍♀️😀 ale opravdu zvládnu dát tak krabičku a půl denně, někdy i dvě..
Opravdu to dost leze do peněz.. kdyby to stalo 15,- tak to neřeším, ale uz skoro 100,- a prostě to pak dělá měsíčně dost..
Dnes jsem od rána si dala jednu cigaretu od 12 do 19 hod jsem neměla vůbec, až teď jsem si zase dala.. dost jsem žrala za tu dobu, furt něco delala a stejně mě ta chuť nepřešla + mi začalo být blbě, motala se mi hlava, dost mě bolela a bylo mi na blití.. tak jsem si jednu dala a jal mi bylo dobře a hned jsem si zase dala… tak já prostě nemám šanci.. 🤦🏽‍♀️
Poradíte co pomohlo vám a zda jste měly taky takové stavy? Co vám na ně pomohlo? DIIIKY!!!❤️❤️❤️

terkezz
29. srp 2022

Já přestala hned co jsem otěhotněla😃 nikdy jsem teda nekouřila moc, neměla jsem problém přestat.

petralafatova
29. srp 2022

To zni proste jako abstak. To budes muset prekonat, ale to bude asi dost nelehky. Ja jsem tady nekurak, ale kdyz si to predstavim tak mas asi dost casu, protoze si nejak nedovedu predstavit kdy bych stihala takhle vyhulovat 😂 neber to prosim zle, nechci te urazet 😉 drzim palce at nad tim vyhrajes 🍀💪

autor
29. srp 2022

@petralafatova Nee, neberu neboj 😁
Já hulim furt! Já umeju okna a jdu si dát, pak vytřu a zase si dám, pak uklidim a zase si dám proste furt. Děti už mám odrostlé, mají 17 let, takže pohoda žejo.. v práci si mohu taky kouřit kdy chci, tak je to na houby!!😀

petralafatova
29. srp 2022

No tak to jo, ja s tou moji malou raketou se sotva nadechnu 😁 tak co to zkusit pomalu omezovat? Prvni den 20, druhej 19, treti 18. Treba to takhle pro tu hlavu bude lepsi 🙂

autor
29. srp 2022

@petralafatova To věřím, dcera byla taky číslo.. 😀 měla být asi kluk😃
Já začala hulit po rozvodu, muj přítel taky jede iqos, tak to nejde proste 😏
No dnes jsem ji měla jen 5 což je tedy bomba, ale teď jsem to dohnala asi 5 dalších jsem dala 😔

odula
29. srp 2022

Hele a co nějaký nikotinovy náplasti? Trochu pomůžou s abstakem, když si dokážeš nedat několik hodin tak to není zas tak zlý.... třeba to pak půjde líp? Já jsem tedy s iqos měla velkej problém- jako abstinujici kuřák jsem měla jenom to štěstí že jsem neměla příležitost ( takže teď už nekouřím několik let). Ale normálně to plánuju na důchod... ehm. To není asi moc motivující 🤣 ale fakt zkus ty náplasti nebo zvejkacky nebo něco.

autor
29. srp 2022

@odula To mi nepomáhá, ani zvejky🤥
Motivace jak má byt 😀🤪🤪😘

konidana
30. srp 2022

Podle mne se musis rozhodnout a zabejcit a uz si nedat. Ted. Od ted nic. Manzel takhle ze dne na den prestal s cigarama když kouril krabku az 2 denne snad 20 let. Parkrat kratkodobe prestal, a pred 11 lety s tim seknul doopravdy nafurt

irmamala
30. srp 2022

Zbav se toho přístroje. Ono je něco jiného, když máš absťák, dojít si pro cigarety za kilo, nebo pro IQOS za 1500 😀

dyechampion
30. srp 2022

vsechno je to v mozku.
doporucuju jet do Japonska :D je to skoro 15h let, kde kourit nesmis, a v Japonsku je zakazano kourit na verejnosti a v uzavrenych prostorech (vsude proste). Maji mapy, ktere ukazuji kuracke koutky, kde muzes. Manzel (iqos kurak) diky tomu dost snizil spotrebu 🙂

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
30. srp 2022

@dyechampion Tak pojedu😀😀😀😀

odula
30. srp 2022

@irmamala hele ale to je dobrej napad. Ja jsem vlastne prestala jenom diky tomu, ze jsem nemela jak se k pristroji dostat. a kdyz uz jsem pak mela, tak jsem si rikala ze tu pulrocni abstinenci si uz nepos**u, tak uz jsem si ho nekoupila a zatim dobry 😉

irmamala
30. srp 2022

@odula No já už mám teda třetí 😀 Jednu jsem ve vzteku na sebe vyhodila, druhou jsem zapomněla na dovolené, vydržela jsem rok a už jí mám zase. Ale řešení to je 🙂

odula
30. srp 2022

no - motivace motivace... :D ja jsem byla abstinujici kurak spoustu let nez jsem narazila na ty pitomy iqos (kouril je svara) a zase jsem se malem rozhulila. mela jsem stesti ze mi ten pristroj nedal a ja do nej nemohla vrazit prachy tenkrat. takze jsem to zase pekne skrouhla. Hele ale kdo vi, treba si mi uz na duchod ani pak nebude chtit kupovat, kdyz to nejakejch 20 let vydrzim bez kuriva. 😉

odula
30. srp 2022

@irmamala 😅😅

20190418
30. srp 2022

Ja kouřila klasické cigarety, tak 15 denně a prestala jsem co jsem si přečetla knihu Allen Carr - Snadná cesta, jak prestat kouřit. On tam neříká nic, co by člověk nevěděl, ale hezky to sumarizuje a prostě pak získáš pocit, že to dáš. Hlavní je si už nikdy nezapálit. Ani jednu. Vím, že kdybych si dala jednu, tak v tom zase lítám. No a hlavní predpoklad je fakt chtít. Mně už se to kouření fakt hnusilo, byla jsem na sebe naštvaná, měla jsem návaly strachu z nemocí, styděla jsem se za to. Malý syn a jít mu příkladem je taky motivace. Nekouřím necelý rok a pořád mě prepadaji chutě, ale prostě nesmím ani jednu. Tak good luck.

ruzovyjednorozec77
31. srp 2022

Defumoxan 🙂 jela jsem na GLOcku a šlo to s ním hladce. Abstaky lehké prisly po dobrani, ale sly v pohodě ustát.

westie
31. srp 2022

A nepomuze ti ani vedomi, ze i tyto cigarety jinym lidem smrdi? Mam ve svem okoli tri lidi, co to kouri, a kdyz jsem s nimi v kontaktu, je mi z toho smradu zle. A predpokladam, ze nejsem jedina.

petaov
1. zář 2022

@westie Přesně. Smrdí to. To jen kuřáci mají pocit, že ne. Už mají ten čich asi otupělý. A pak je to taky zdraví škodlivé.

tehulinka91
1. zář 2022

Aplikace quitnow a zkus si přečíst Snadná cesta jak přestat kouřit od Allena Carra, mě to hodně pomohlo, ale já byla závislá na klasických cigaretami a dost. V té Appce je i chat kde ti poradí ti co prestavali s iqosem apod. A je Jich tam dost.

autor
1. zář 2022

@westie Mám v okolí jen ty co kouri, takže ani ne.
Když jsem s nekurakem, tak mu nekourim pod nos, jdu raději někam pryč.

katasvagy91
12. říj 2022

Ahoj. Je to těžké. Sama taky bojuju. Jsem už přes rok na iqosu. Jednou za čas to rapidně omezím třeba na 3 nebo 5 denně a po čase do toho spadnou zase (10-15heetu). Zkouším si psát do krabičky s kolika heety ráno začínám. Nebo si řeknu, že krabička na 3 nebo 5 dnů a pak se pořád kontroluju. Nebo si kontroluju čas, třeba heet až po 2 hodinách, když vydržím tak po 3 a postupně prodlužuju čas. Nejraději bych s tím přestala úplně. Ale není to tak lehké jak se zdá. Držím palce ať svůj boj vyhraješ 🍀 a doufám, že já to jednou taky dotáhnu na úplnou 0 😁

tehulinka91
13. říj 2022

@katasvagy91 musíš přestat úplně a nebo vůbec, snižováním to nemá smysl, zkus si přečíst knihu od Allena Carra Snadná cesta jak přestat kouřit, můžeš si ji i stáhnout z Uložto, ta kniha mi otevřela oči a pak appka quitnow, je tam dost lidí, co přestalo s iqosem a podobnými hnusy a taky tam dost lidí přestává kouřit. Můžou ti pomoct, mě pomohli hodně a já byla hodně silná kuřačka normálních cigaret a už 610 dní jsem bez cigára, je to báječné 💗 nikdy bych si nepomyslela, že to zvládnu, a když jsem to zvládla já, dokáže to každý. Hodně štěstí 🍀

katasvagy91
13. říj 2022

@tehulinka91 Díky za radu, knihu už jsem si teď stáhla a aplikací znám. Až bude chvilka času tak se zkusím začíst 🙂

tehulinka91
14. říj 2022

@katasvagy91 nemusíš ji přečíst hned celou, je fajn si ji číst po kapitolách a nechat si to projít hlavou, četla jsem ji 3 týdny než jsem ji dočetla 😅 já jako tenkrát zatvrzely kuřák jsem se snažila mu každou větu vyvrátit 😁

vladimirsv
17. srp 2023

Máš slabou vůli. Akorát se vymlouváš na manžela, švagra a toho nebo tamtoho. Přestaň hledat výmluvy. Snižovat dávky nemá cenu, není to herák, máš to v hlavě. Buď přestaneš a zažiješ vnoučata, nebo se budeš vymlouvat a neuvidíš 60ku. Tvoje volba.

Obecně ale platí, kouření máš spojený s určitou činností, nebo jako odměnu. Přestaň se odměňovat za úklid cigárem. Změň rutinu. Jezdi jinou cestou do práce, apod. Dělej všechno trochu jinak a nespoj si tu činnost s kouřením.

zelenaesmolda
17. srp 2023

@vladimirsv
snizovat davky je dobre u vseho na cem mas zavislost a nemusi to byt hned herak,staci treba kafe

vladimirsv
21. srp 2023

@zelenaesmolda A v čem je přesně dobré snižovat dávky nikotinu když abstinenční příznaky nejsou jako u jiných látek nebezpečné? U heroinu se dávky snižují kvůli vysoké fyzické závislosti, kde hrozí zhroucení organismu při náhlém vysazení. Kafe je primárně psychická závislost a pokud se jí chceš zbavit, snižování dávek ti moc nepomůže, je to samozřejmě zdravější když ho piješ méně, ale závislost neřeší.

zelenaesmolda
21. srp 2023

@vladimirsv
Treba tomu,ze predejdes abstaku.Nejde o to,ze u kafe nejsou abstaky nebezpecne ale jsou neprijemne.Takze spousta lidi to nevydrzi a to kafe si da.