Zdravím ženy jak ji přes den vaše děti spíše nejedlici? Dcera 9 let je hrozná nimra ji málo.bere tedy už přes rok léky,které snižují chuť k jídlu a zhubla 3 kg..dr.o tom ví prý zatím není na tom tak špatně teď i vyrostla do výšky,ale chlap má problém s tím,že ráno snidala chleba pak po 12 h .měla omáčku s knedlíkem a v 16 h.jsem ji dala jogurt.a večeři většinou kolem 19 h.on na mě spustil proč ji dávám před večeří ten jogurt? Že si ho měla dát po obědě.nebo mezi snídaní a oběděm.me to přišlo prostě v pohodě dat ve 4 h.jogurt když bude večeřet až v 7 h.a jeho máti to vidí stejně jako on.a mě zajímá názor vás jak to vydite vy?nemám se koho zeptat na názor.tak proto tak blby dotaz diky
Nezeptas se dcery? Je ji devet - doufam, ze devet let - ne mesicu - kdyz ma hlad, naji se, kdyz nema hlad, nenaji se. Pokud ji normalne, jak pises, tak opravdu nezalezi na tom, kdy si nekdo mysli, ze by mela dostat jogurt🙂. Klid. V tom veku nemusi jidlo dostavat, muze jist sama ...
Jogurt jako svacina mezi dvema vetsimi jidly - oběd - večeře samozřejmě vhodný je. A dopoledne klidně ovoce, mezi snidani a obedem, odpoledne salat, zelenina. Pokud je hubena, tak jen ať jí.
A co by podle chlapa měla svačit nebo v kolik? Rozestup mezi jídly 3 hodiny je běžný, někdo má třeba jen dvě hodiny. Večeři pak jedla? Dle mě je lepší, když sní z každé porce alespoň něco a naučí se pravidelnosti než čekat jen na velká jídla
Pokud má dítě nějaký zdravotní problémy, víc bych na stravu dbala obecně... Knedlíky, jogurty (slazené) nepřidají ani zdravému člověku, natož nemocnému.
U nás takto: ráno nějaká kaše, nebo klidně i obilný kuličky, ale spíš nějaký míň sladký a třeba špadlový s ovocem a kokosovým mlíkem. Občas domácí štrůdl a tak.
Dopoledne zdravější forma pečiva s pomazánkou (vajíčka, losos, tuňák, čočková) na to rukola/pažitka/nať jarní cibulky (no prostě něco zelenýho), nebo vysokoprocentní šunka (nad 95% masa) a hromada ovoce a zeleniny (kedlubny, papriky, jabka, maliny, co zrovna mám). Oběd jí ve škole.
Odpoledne nám vyhovujou ořechy a ne moc sladký ovoce, aby se trochu zvetili na kroužky. No a večer se snažím o teplý, ale rychlý a relativně zdravý večeře. Pečený zeleniny s olivovým olejem, krevety, vývary s masem a domácím chlebem, koprovka bez mouky a mlíka, různý jídla na bázi vajec a tak. Děti jí hodně, jsou hubený jako lunt.
S dcerou bych hlavně mluvila a snažila se o nějaký návyky. Co se v mládí naučíš...🙂.
Asi ti v tom mém výčtu chybí sýry a jogurty a tvarohy, my je nesmíme, tak se snažíme jak se dá, ale pokud dcera toto smí, tak paráda, je to velká pomoc - tvarohy s banánem, lučina s pažitkou, řecký neslazený jogurty a tak 🙂.
Naše základní pravidlo zní: přirozená základní strava, ale s rozumem, tak, aby to ty děti jedly a měly všeho dost. Takže žádná makrobiotika a podobné, sem tam přimhouřím oko a něco upeču, nevidím na tom nic strašlivého, jedeme nějakej kompromis.
@jana7ka děkuju vidím to úplně stejně 😊jsem ráda,že máte stejný názor
@berenika39 přesně tak můj názor! Dekuju
@lv děkuju
Holky děkuji neni nijak zdravotně nemocná kvůli jídlu to vůbec.je jen hrozně vybíravá na jídlo nejí vše,ale když mi řekne chlap že si má dát jogurt po obědě nebo večeři je podle mě totální blbost...ať si ho dá mezi jídly jako svačinu to beru .ne cpat ho do sebe po obědě nebo večeři.dekuju za vaše názory,že já jsem v tomhle normální a dám jí jogurt když má chuť a jsem ráda,že něco sní.
Nechápu proč by si nemohla dát odpoledne jogurt, nesní pak za 3hodiny večeři? Nebo v čem je problém? Chlap by ji dal ke svačině co, nebo kdy by tu svačinu podle něj měla jist.
Mě spíš zaujala věta - bere přes rok léky na snížení chuti k jídlu. Ona je obézní nebo proč?
Jsem ráda za cokoliv co kluci snědí a je jedno kdy. Jogurt bych jim nedala tak 1/2 hodiny před večeří nebo obědem, jinak kdykoliv.