Váha a výška u tříletého + jídelníček. Jak jsou na tom vaše děti?

18. led 2022

Furt mi vrtá hlavou, jestli nemáme obézní dítě...syn v necelých třech letech má 105cm a 18,5kg. Nicméně každý říká, že tlustý není, i doktorka. Prý je to kus chlapa, pořádně stavěný a celkově má velkou kostru. Zimní boty má 28. Osobně si myslím, že jí dobře. Pije čistou vodu a ráno neslazený čaj. Přes den sní hodně ovoce a zeleniny. Když má něco sladkého, tak většinou buchty, koláče co peču doma a dávám méně cukru. Dostává i kupované sušenky a sladkosti. Ne každý den. Jogurty střídám... jednou má čistý bílý jogurty, pak zase ochucený. Jí klasické pečivo... rohlíky, chleba. Více než masa sní přílohy. Příklad jídla přes den. Jogurt a půl rohlíku s marmeládou. Svačina ovoce. Oběd kuřecí palička pečená, rýže, rajče. Odpolední svačina malý mufin, kapsička nebo.kus ovoce a k večeři půl chleba s lučinou, šunkou a zelenina (někdy to celé nesní). Jak jsou na tom vaše děti?

areh
18. led 2022

Syn měl ve třech letech asi 14 kg a 98 cm. Je to hubeňour.
Já bych toho vašeho synka neřešila. Každý je nějaký. Jaké postavy máte vy s manželem, jak jste vypadali jako děti?
Podle toho, co jsi napsala, tak má jídelníček ok. Žádné zbytečné sladkosti. Občas to tam má každý.
Znám i větší děti. Ten náš je jeden z hubenějších ve školce...

agneska7
18. led 2022

Já bych to neřešila já bych byla šťastná jak blecha já mám extrémního nejedlika v říjnu měl 3 roky váží 11,5 kg a měří cca 90 cm dostat do něj kousek jídla dá zabrat

stenlunka11
18. led 2022

V březnu bude mit syn 3 roky . Meri 110 a vahu ma 17 kg . Boty 27 . Papá vesmes vše . Dr. my taky říkala, ze to bude kus chlapa ....po tatinkovi . 😁

merope
18. led 2022

Ty jo, já si pořád říkám, jak ten můj drobek maličko jí, byla bys prosím schopná vyfotit tu porci k obědu? Jako jo, drobek má 90 cm, cca 12 kg, ale je nedonošený a s váhou bojujeme od malička, neustále byl pod 1% percentilem. Jo, nohu má 15,2 cm (boty 25 a doufám, že mu do konce února vydrží 🙂 ).

Jako to, co píšeš k snídani, to nikdy nesní, ale snídaně obecně moc nemusí, typicky si dá 250 ml mlíka a často by chtěl i víc, ale jídla tak dvě kolečka rohlíku nebo čtvrt krajíce (spíše osminu, krájím hodně tenoučké) chleba a k tomu třeba čtvrtinu jogurtu.

A ve školce ho chválí, že tam k obědu sní všechno (když od rána má toho čtvrt litru mlíka a dvě kolečka rohlíku se sýrem, se nedivím).

stef9328
18. led 2022

Musim se smat😁😁😁nahodou krasne miry. Moje skoro 3letacka ma 85cm a 11kg😁😁😁 a 5,5 leta ma nejakych 118cm a 20kg

jaja01k
18. led 2022

18,5 kg měli moji kluci v 5 letech na 120 cm 😄 Jsou extrémní hubeňouři. Mladší je nejedlík, starší jí pěkně, ale taky není žádný otesánek. Ve 3 letech měli oba 15 kg a 103 cm.

jane46
18. led 2022

Nase Barborka je na tom podobne, ted ji budou 4 a nosi uz skoro vse 116 vel, noha 28/29 a vaha cca 19 kg.
Ma byt po kom, tata 2 metry.
A rozhodne neni obezni, je dlouha.
Uz od 2 let poslouchame "Copak, nechce se Ti do skolky?" A v 1,5 to bylo bezne "Tedy ty nemas nozicky, ze Te tata nese na ramenou, takova velka holka" Obcas oboji najednou 😆

verukuki
18. led 2022

Já bych to neřešila a nepřijde mi to něco extra. Můj syn má 4 roky měří 103cm a vaha necelých 15kg pořád slyším jaký je malý hubeňour,je zdravý nic ho netrápí tak neřeším 😊. jí normálně tak jako váš.

mamikry
18. led 2022

Přesná čísla nevím, ale byli jsme na tom vcelku podobně u obou kluků. Velcí a těžcí. 🙂 Teď jsou oba dlouzí, štíhlí, samá ruka a samá noha. Muž má skoro dva metry, tak po mně prckové nebudu. 🙂

syslounek
18. led 2022

Dítě máte možná velký, ale ne tlustý. Dcera má podobné míry ve 4,5 a nikdo neříká že je tlustá. A kdykoliv se může ještě vytáhnou. Dcera si drží váhu od tří let a roste jen do výšky.

mamikry
18. led 2022

@jane46 Ježiš, to je přesný. Naše děti měli vždycky všichni za opožděné, protože vypadaly starší. 😀 Jednou u snídaně nám nějaká paní vyčinila, že jsem krkavčí rodiče, když nedáme tomu malému ani kousnou rohlíku. Bylo mu půl roku. 😅

felixfelicis
18. led 2022

Mam triletaka se skoro stejnymi mirami a muzu rict, ze je docela hubeny, nevim, kde jste vzali tu obezitu 🙂 Od malicka je na 97. percentilu. Ji hodne a rad, ve skolce sni polivku a hlavni,prida si a pak si da jeste standardni porci obeda doma 🙂 🙂

fandysek_1
18. led 2022

Pokud si nejsi jistá zkus na stob.cz najít nutriční terapeutku přímo pro děti, případně doktorka Marie Skalská se snad i zabývala dětmi. Mám syna 4 roky 105 cm a váží necelých 16 kg.

zelenaesmolda
18. led 2022

Podle me tlusty neni ale cukru ma teda v jidle dost bych rekla.V ovoci je cukr,v pecivu taky i v tech kapsickach.

janinasm
18. led 2022

Neřeš to, taky mi podle té váhy a výšky nepřijde tlustý. Jak vypadá manžel? Je statný? třeba bude po něm......... Jako kdyby byl opravdu obézní, tak už by ti to někdo určitě dávno řekl.

jane46
18. led 2022

@mamikry Jj, "Ona jeste nemluvi??" Hm, je ji rok... 😆

bigbig
18. led 2022

Obézní určitě není. Hubený taky ne, prostě v normě, musí se hlídat aby nějak radikálně nepřibíral, ale byla bych v klidu. Mám podobné míry u 4 leteho syna. Hubeňour teda není, ale jede si po svý váhový křivce dost stabilně. Vždycky jedl zdravě, ale rád a hodně. Strašně přibral kojením v prvním půlroce života, pak už spíš jen hubnul, ale vždycky ho byl kus. Měla jsem z toho dlouho nervy, ale podle všech doktorů je úplně v pohodě. Takže mu hlídám cukry ve stravě a dál neřeším.

merope
19. led 2022

@jane46 @mamikry "Ale ta klouzačka je jenom pro předškolní děti." "Ehm... jemu jsou ale 3 a půl..." "no, ... ehm... jako na váhu" (nebo něco v tom stylu). Sranda u nás je, že půlka dětí v rodině jsou přesně nad tím 97 percentilem a já mám drobka pod 1 percentilem. Takže k obědu má ve 3 letech menší porci než synovec v roce. Jsem se bavila se sestrou, že jako ty skleničky jsou fajn a že to má aspoň rozmanité a tak maličké porce se blbě vaří, že ji má na 2x (jako tenkrát, pak se ze dne na den rozhodl, že mixovanou stravu naopak nechce 🙂 ). No, synovec k obědu potřeboval dvě, to pak chápu, že mu doma vařila 🙂.

Zase teda ač už mu skoro budou 3, nás revizoři v tramvajích stále obchází obloukem (do 3 jezdí zdarma i doprovod). A takový ty místa, kde se neplatí podle míry, to asi bude taky fajn. Jen teda do Makra se s námi podívá počítám tak na střední 😀. A nevypadá tak blbě hysterák na ulici 😀.

zelenaesmolda
19. led 2022

@merope
na klouzacku chodim na hristi i ja :D

merope
19. led 2022

@zelenaesmolda Tohle bylo v dětském bazénku na koupališti a klouzačka byla opravdu maličká.