Ženy taková otázka, dodržovaly jste doma nějakou karanténu mezi sebou, odstup od sebe nebo něco takového, když chlap lehl na covid? Nebo jak by jste postupovaly, zavřely by jste ho do samostatné místnosti nebo jste se o něho normálně staraly a nic neřešily? 😃 Já si teda říkám, že je to v tuhle chvíli už asi jedno, když den před tím než ho to sundalo, jsme spolu spali, spíme s malou v jedné posteli, ona se s ním mazlí, to už bychom to stejně měly tak jako tak ne?
Záleží, jestli jste v malém bytě, tam se oddělíte těžko, nebo máte dům se dvěma koupelnami, tam by oddělit nějak šlo. Asi bych to řešila zvýšenou hygienou a menším kontaktem. Brala bych sebe i dítě jako pozitivní, takže bychom se na těch 10-14 zavřeli všichni doma.
My řešili nedávno. Chlap byl celý dny v ložnici a vycházel jen na jídlo, WC a do koupelny. Stejně mu bylo furt zle a hodně spal. Nejedli jsme společně, spali jsme zvlášť. Děti za ním moc nechodili. Nebyl úplně v izolaci,to by ani nešlo,ale kontakt jsme omezili na minimum. Toto vše bylo spíš rozhodnutí z jeho strany. Pokud se člověk nakazit má,tak se nakazí, ale úplně nevidím důvod, proč tomu jít naproti. Hlavně člověk nikdy neví, jaký bude mít průběh a 2 lidi s teplotou, kašlem, bolestmi celýho těla a k tomu starání se o děti je podle mě nic moc kombinace.
Jo a kontakt s okolím jsme omezili na nejnutnější.
Manzela jsme uzavreli do izolace, chodil doma v rousce a ja k nemu do pokoje taky, no se 40 toho stejne moc nenachodil po byte, deti jsem drzela stranou, byl s nami doma 11 dni nez musel byt hospitalizovan
@cherie24 Mít možnost, rozhodně oddělíme a dceru bych instruovala, že k tátovi chvilku nee. Bohužel moc u nás možnost není, takže pokaždé zatím jsme byli všichni společně a pokud některá z našich letošních podivných viróz byl covid, tak jsme to přečkali s rozumnými příznaky. Nebo teprve čekáme a střílí to zatím kolem nás 🙈 Každopádně mít stavební možnosti, jsem pro oddělení nechtěla bych tomu chodit naproti.
Manžel měl kontakt s pozitivním kolegou v práci. Abychom minimalizovali rizika, kdyby to chytnul, tak se odstěhoval do patra, já spala s dětmi v ložnici sama, on nahoře, jedl taky zvlášť, když byl a námi, nosil roušku a držel odstup. Děti za ním občas utekly, jsou ještě malé (3 a 1,5), tak tam to zas až tak moc neslo řešit, ale spolu jsme drželi odstup. Kdyby to chytnul a nakazil mě, tak ať je mezi námi nějaký časový rozestup a nelehneme oba zároveň a alespoň jeden z nás je schopny se postarat o děti.
Já když jsem měla poslední hnusnou chřipku, tak jsem se kompletně odstěhovala do kuchyně (je tam i blíž na záchod a k pití) a chlap mě tam chodil jen obskakovat (nebyla jsem schopná vstát z postele jinak než na záchod a i to jsem si 3x rozmýšlela).
Chlap to chytl taky, ale se zpožděním oproti mě a mnohem slabší průběh. Takže už jsem pak byla trošku schopná i já obskakovat mírně jeho.
S covidem tohle bude dost podobné.
Takže určitě bych dala maximální izolaci.
@vendes jsme v domě, ale koupelny 2 nejsou. Mezi lidi nepůjdeme, na nákup nám došli a hodili to ke dveřím a zítra to budeme řešit jak s testy, zda a kam jít. Příznaky by tomu nasvědčovali a mě stejně od oběda bolí hlava. Buď to mám z nevyspání nebo už je to jedno. Hlavně abych nezalehla i já, s ročním prckem si to nemůžu moc dovolit, když chlap je úplně out. Pořád to ale není jisté, tak třeba nám nic ani nebude 🙂
Vyclente mu loznici a vy spěte na gauci a urcite at pouziva respirator a rukavice
Ne, nestranili bychom se. Spíš mi taková instrukce přijde pro lidi z bytů naivní a hloupá. A jít někam do hotelu, to je ještě o level větší kravina.
Mame 3+1, covid. Jsem mela ja a dcera ( dotáhla ze školy). Ja byla 8 dní k. o., kromě dcery máme ještě syna 20 měsíčního, takže nějaká izolace moc nešla. Stejně jsme byli v intenzivním kontaktu v době, kdy jse myslela, že máme je obyčejnou virozu. Takže izolace 0 a manžel to nechytl. Tak nevím... Nebo byl brzy na testu.
Manzel mel rizikovy kontakt v praci, takze nejakou dobu jsme byli v nejistote. Spal v pracovne, jidlo jsem mu tam nechavala u dveri, vychazel jen na wc - mame v byte dve koupelny, tak jednu mel on, jednu my. Mimo pracovnu na nic nesahal a na wc chodil s respiratorem. Nastesti pozitivni nebyl, ale ja prijela akorat s cerstvym mimcem z porodnice, k tomu doma druhe dite, takze jsem to fakt chytit nechtela.
Manzel byl pozitivní. Normálně jsme fungovali. On neměl žádné extra příznaky tak mi pěkně doma pomáhal 🤣 já byla negativní. Sice máme veliký dům, dvě koupelny... Ale představa že ho někam zavřu a dodrzuju postup jaký se má.. To se fakt nedá 🤣 byli jsme zavření sami doma s dcerou a nikam jsme nesli. Tchyně nám nechávala nakup u dveří 🤣
@basko206 tak já se zatím držím a chlap už se taky zvládl zvednout z gauče po 2 dnech 😃 Izolaci jsme nedali, na jednu stranu já bych taky byla radši, kdyby se mnou někdo byl, když mi je zle, než aby mi nasadil respirátor a zavřel mě na samotku s denními příděly jídla. Stejně si myslím, že už bych nakažená byla a když to má přijít, tak to přijde ... Teď už jen kašle a má horečku, říkal, že ho všechno bolí (možná i z toho gauče 😁) ale o malou by se kdyžtak postarat zvládl. Prostě přišel z práce, odpadl na gauči a 2 dny tam ležel, tak jsem mu rozložila gauč a nechala ho tam. Malá do něj občas dloubla nebo po něm hodila kostkou,abychom zjistili jestli ještě žije a rodina nám bude nosit nákupy ke dveřím než zjistíme jestli můžem ven 😀
Já měla covid, žijeme v malém bytě, normálně jsme fungovali, jedli u jednoho stolu, spali v jedny posteli, bavili se spolu... Hodně jsem si myla ruce, dávala si pozor jak kašlu a přítel měl negativní oba testy.
@klea81 Joo příjemný to nebylo. První noc po příchodu z porodnice jsem byla sama doma s miminkem a čtyřleťákem, manžel měl ubytko jinde. Pak na dva dny přijela máma mi pomoct a pak ještě dva dny byl muž v separovanej v pracovně. Jako ta první noc byla výživná, malá tři hodiny v kuse řvala a já se radila se čtyřletým synem, co s ní 😀 Uff.
U manžela bylo podezření, příznaky jako blazen. Ja těhotná, syn 13 měsíců, bydlíme v garsonce. Neresila jsem, nebylo jak. Stejně nez se spustí příznaky, uz je člověk davno infekční. Naštěstí test negativní, takže jen hnusné nachlazení