Ahoj! Konecne jsem si asi vybrala auto. Pujdu do ojeteho. Mam tri deti, takze tri plnohodnotne sedacky vzadu super. Zajima me, jak jste s tim autem spokojene? Je kvalitni? Nebudu do nej kazdou vejplatu vrazet prachy na opravy? Koukala jsem, ze se prodavaji za slusnou cenu a pritom maji najeto treba kolem 70 tisic km. Neni to podezrele? Dekuji za vase zkusenosti!
Máme skoro 7 let starou i30 combi, koupenou jako předváděcí auto s minimální nájezdem. Najeto má asi 90000, problem doteď nebyl jedinej, spolehlivě s náma dva road tripy, kdy jsme najezdili 4000km ve dvou týdnech. Kufr fajn, ale my potřebujeme ještě rakev, jsme straší kramáři. Za ty prachy nám auto dělá fakt super službu.
@drep Diky! To je skvela zprava 🤩 Prave - za ty prachy!
Ale myslím, že nemá 3 plnohodnotné sedačky vzadu. Prostřední je užší.
@adelka951 to nevadi, ale ma tam klasicky pas - o to mi jde predevsim 👍🏼👍🏼
Máme 3 roky a jsme spokojeni. Pro 4 lidi nám stačí. Výhodou je 5 letá záruka, pokud jezdíš každý rok na servisní prohlídky.
My máme i30 krátký už 15 let a spokojenost, má najeto asi 210 tis. Zatím byly potřeba jen běžné výměny, žádná větší závada nebyla. Před 2 roky jsme pořídili díky této zkušenosti i30 kombi a zatím taky dobrý.
Mam ho na operak, ted to byl rok. Za ten rok mam najeto 11000 km (je to druhy auto, vsechny dalkovy cesty jezdime manzelovym), problem zatim nebyl zadnej, je prijemny na rizeni, pohodlny, prostorny. Kufr ma velmi slusnej.
Manžel měl doma 3ks (jako druhé auto), vždy ale po 2 letech dával pryč a bral nové. Nikdy s tím problémy nebyly. To auto poměr cena/výkon není špatné. Nemůžeš od toho očekávat nějak wow efekt, ale jestli chceš auto, co tě odveze z bodu A do bodu B, a bude levné ,je to ok. Jen bych se tedy bála těch 3 dětí. Máte ještě sedačky? Vzadu moc prostoru není, je úzké, kufr je též nic moc.
Jinak na firmě mámě nějaké taky, ale jsou to nová auta na OL, takže s tím problémy nejsou. Když koupíš starší, musíš počítat s vyššími náklady na servis. Třeba oproti Škodovce mají o dost dražší díly a je tam větší poruchovost.
@blondynka400 Dve deti uz bez sedacky a jedno jeste sedacku ma.
A ano, presne - neocekavam zadne wau, proste normalni bezpecne auto, ktere zvladne bezne premistovani po meste, mezi mesty i dalnici.
Tak to jste me, devcata, potesily. Tak drzte palce, at mam stastnou ruku pri vyberu 😇
Mám už druhou, obě byly třetí generace, naftové a jsem velmi spokojená. Nemám potřebu měnit, či o tom jen uvažovat.
po hrozne zkusenosti Hyundai Tucson, bych uz zadny Hyundai nekoupila. Aspon ne novy.
My spokojeni jsme, 11 let stary, najeto necelych 150, nafta. Opravy zadny. Ale to treti sedadlo (uprostred) moc plnohodnotny neni
@lacehea tak to je zajimavy. muzes to rozvest, prosim? sousedka koupila 10 let staryho tucsona od tchana a od ty doby, co ho ma, se tam pokazilo uz snad vsechno a i pres nizkou porizovaci cenu v ramci rodiny uz na tom financne dost vykrvaceli. myslela jsem, ze meli jen smulu.
jinak tady po okoli si lide pochvaluji i20, ale dotaz je na i30, vim.
Moc to rozvest nemuzu, protoze oni sami vzdycky nevedli co se stalo a jak to opravit, rikali, ze to byl totalni poskozeni. Nekolikrat zmenili diagnozu. Presto nikdy motor nevymenili a jen ho zase poskladali. Vedle toho, ze to auto (hybrid) moc rychle nejezdi, tak se nas dvakrat takto nechalo ve stychu. Pokazde ho opravovali pres tri mesice, byly s nemi strasne boje o to,abychom dostali aspon na dovolenou nahradni auto, opravu porad oddalovali, nevedeli si s tim rady. Nastesti, kdyz se to stalo po druhe a zase tri mesice, tak ho odvezli do firmy (bylo to firemni auto, k dispozici i pro soukrome ucely) a pustili se do toho pravnici. Takze nastesti pro nas to dopadlo dopre. Po dalsich trech mesicich kdy nebyli schopni ho opravit, si ho musely vzit zpatky, ale moc se jim nechtela. Nikdy jsem nic takoveho nezazila. Byl to skutecny horor, hlavne poprve, kdyz se to stalo v lete a my byli cele leto doslova v p....i. A oni proste nereagovali, a to bylo auto v zaruce. Ani ne rocni. Ty starsi auta snad byla lepsi. Taky nam na dovolenou dali jako nahradu i30.
Nove. Musim rict, ze bylo lepsi, ale pro nas je to male.
Takze tak.
Tak hlasim, ze probehl necekany nakupni fofr, nebyl cas se rozmyslet - definitivne mi v noci kikslo stare auto, uz jsem nenastartovala, na AAA meli zrovna vyhodnou nabidku - malo najeto, celkem mlade, za pekny peniz, po prvnim majiteli, informacne jsem si zavolala, bylo zrovna v nasem meste, prijeli pro me, auto nadherne, jezdi krasne, no a uz ho mam doma 😂 Pred par dny jsem se definitivne rozhodla, ze tak za 2-3 mesice jdu do toho, no a bum, uz jsem majitelkou.
Je to takova "hyundai fabie" velikostne.
Tak snad to byl dobry vyber 🙌🏼
Dělám ve firmě kde se hyundai prodávají, ale i servisují. Ce se týče i30, jezdí na servis minimálně, takže dobrá volba. Samozřejmě se může najít zrovna kus, který je vadný, ale to je u všeho. Být tebou bych pro jistotu s sebou k autu vzala nějakého člověka mechanika, který se v autech vyzná, aby ho zkontroloval před tím, než ho koupíš. Jestli není třeba stočené, ac se to už nesmí dělat , nebo aby nebylo už bourané.
Přeji ať vybereš dobře, protože si myslím, že i30 je super volba.
Hyundai i30 nebude obecně špatná volba, ale teda koupit zrovna v Ackach takhle narychlo, aniž by to viděl někdo zkušený... to bych si neriskla
Kdyztak pri nakupu u AAA doprucuju si priplatit to placene overeni od cebia, ja jsem v AAA kupovala auto na jare a z provereni cebia jsem se nestacila divit, ze mnou puvodne vybrane bylo v minulosti bourane nekolikrat a to ze vsech stran, i strecha! A dle AAA bourane nebylo. Takze bacha, jsou to fakt lhari.
A ano, jak pises, hyundai je skodovka (i20 jalo fabia, i30 octavka). Imho auto pro lidi, co se stydi za skodovku a nevadi jim si kvuli tomu potom priplatit za drazsi opravy. 🙂
S tim teda, ze porizovaci cena skodovky u ojetin je se stejnym najezdem a stejnym starim o neco vyssi, no. Ale zas skodovku opravi vsude rychle a levne.
Urcite jsi ale s i30 neslapla vedle.
Jinak jeste moje zkusenost s AAA - je to jak na trhu v Marrakesi. 🙂) Ja jsem pri koupi vyzebrala slevu 5000, plnou nadrz a letni gumy. Clovek pri koupi usmlouva kde co, to je tam normalka, proste jak na trhu, az je to usmevny. 🤦
@fatal_error jooo, to jsi popsala uplne presne 😂 Trh v Marakesi 🤣🤣 No a ty letni gumy - ty jsem chtela taky, ale uplne jsem zapomnela to zminit 🤦♀️ Tak je budu muset na jare koupit. Nebo zkusim kontaktovat jeste aaa, jestli mi je dodatecne neprodaji. Se slevou samozrejme 😁
Jedna z nevýhod je, že to auto je hrozně nízké. My ještě máme navíc kouli a k obrubníku se nemůžeme přiblížit. Na vyšších retarderech také občas strejchneme. A spojka zabírá dost vysoko oproti jiným autům. Ještě jsme měli problémy na horách, kdy jsme neměli dostatečný záběr, auto je hrozně líné, a od některých chat nás museli tlačit a podkládat koberečky. Přitom auta typu škodovka, Volkswagen,.. bez problémů vyjeli.
Ale v této cenové kategorii je to jeden z těch lepších.
@kkrubova výkon auta záleží na motoru. Určitě bych netvrdila, že všechny i30 jsou líné. Manžel s tím vyjel kamkoliv, stejně jako jiné značky. Výška auta je též běžná jako jiné v nižší střední třídě. Není to SUV, tedy toto se stát může, není to nic neobvyklého.
.