Kojim první své dítě a to jich mám 5 🥰 a zajímá mě zda se při kojení hubne nebo spíš kyne jelikož já placam páté přes deváté a hlavně tedy sladký a nedá se tomu odolat 🤷🤦 nějaké to kilo je stále nahoře a nemyslím si že by to mělo jít samo dolu 🤷 pak mě zajímá zda kojení ovlivňuje chuť na sex a vše okolo toho ? Jelikož já na sex nemám pomyšlení ani chuť a nic to semnou nedělá 🤷 přejde to vůbec ? (Po porodu jsem ještě Ms nedostala)
Já hubnu, ale já si váhu nemusím hlídat ani bez kojení (teda jo, aby nešla dolů).
Na sex nemám chuť vůbec. Mudr říkal, že jak hormony blokují ovulaci, že je žena jako v přechodu (to se teda mám na co těšit) - dole sucho a apetit na 0.
Ja myslím, že se kyne ze žrádla. Pokud člověk jí soudně a nežere, netloustne ať už kojí, nebo ne. Kojení není důvod k nějakému extra přežírání, všechno je to v hlavě. Ano dám si sladké, ale zítra se uskromnim, abych to vyrovnala, nemůžu si dopřávat každý den.
Četla jsem názor nějakého doktora, že v těhu se přibírá proto, aby byly zásoby pro budoucí kojení a tyhle zásoby jdou kojením pěkně dolů a je to jen o tom si normálně hlídat stravu.
Všeho s mírou, jak píše výše.
Ja třeba u kojení mela jedno az dve kg nahoře, ale ro spíš delaly ty prsa 😀.
Jinak chuť na sex? 🙄😀 U me je to tedy tak, že ho nepotřebuji. Malá má 11 měsíců a jako musím říct, ze ty hormony jsou fakt silné 🤷♀️. Prostě mi to nechybí. U staršího nekojeneho jsem mohla hned po tom co jsem přestala kojit (3mesice)a byla jsem po šestinedělí 😀 takže tak.
@dinushka00 jo a MS mi došla až po 7 měsících 😀 a to bylo jen tak tři dny. Stale teda kojim a přesná ještě není.
@kafr To je masakr,u nas bychom radi,ale deti to nedovoli,prote neni kdy.
@dinushka00 A partner to bere v klidu ze tak dlouho nesoulozil??😱😱😱
Ja jsem za prvni mesic kojeni zhubla 12kg a to jsem fakt zrala, v noci jsem spala max 3h,pres den kojila podle potreby,ale mam i starsi dite,se kterym jsme chodili ven a mladsi byl v satku,takze mi i rychle splasklo bricho....a na sex jsem myslenky nemela,ikdyz jsem ms dostala az po 7mesicich. Postupne se hormony daly do kupy. Ono je to logicke,ze se naprogramujes na to dite a ani te energie moc nezbyva....
Já přibrala 20kg v těhotenství, malý se narodil 2.10., plně kojím a už mi chybí jen 3 kilča do původní váhy 🤔😁 osobně bych řekla, že to vliv nějaký má 😁 a sex? Můžu furt 😁 nechytla sem se myslím jen 2x 🤔😂
@katka_nedo ale soulozili jsme😂 jen to pro mne bylo spíš kvuli tomu, že chce on, nez ze by to bylo i z me strany, mít chuť 😒. On by to nepřežil 🤣 je dotěrny uz po trech dnech. Ale zase nemusíte spolu vylozene spát, nekdy hold stačí chlapovi pomoct, aby byl uspokojeny😀🙊
@katka_nedo ještě jsem nedodala, ze jsem nabrala 17kg a slo to docela rychle dolů. Původní váha byla 60kg a jsem na ní i teď, ale houpe se to, někdy kdyz kojim víckrát za noc nebo víckrát za den mam treba i 62kg 😁. Ale nejde to poznat, dle me je to v tech prsech,nevim. Jedla jsem teda dost, furt jsem něco žrala, 🙊ve dne v noci. Ale ne sladké, to ne, spíš jsem jedla zeleninu, maso, hodně pila, nejlépe cistou vodu nwbo magnezku.
Ja jsem diky kojeni 10 kilo pod puvodni vahou. Denne mam sladky a nijak se nehlidam. A chut na sex jakz takz az ted rok od porodu, ale ani zdaleka to neni co bejvalo 😭😁
Diky kojeni hubnu. Kojim ted 9 mesicu, u dcery predtim stejné. Dopravamsi sladkosti, abych nebyla vychrtla.
Já taky kojením hubnu, díky němu jsem taky měla ještě donedávna míň kg nez pred těhotenstvím...ale před 2m jsem měla zpožděný cyklus, MS přišla az 41DC a já jsem asi dva týdny měla strašně prejidaci období, tak jak jindy pred MS dva dny, tak ted to bylo 14dnu, takze jsem na sve obvykle vaze 🙈😁a porad mam silene chute na sladke, pac se porad moc nevyspim, tak to asi dohanim tu energii...jinak chuť na sex tentokrat je v pohode, ale ta unava 🙄takze frekvence nic moc 😁
Kojení samo o sobě je dost energeticky náročné, takže by se teoreticky mělo hubnout. ALE! Samozřejmě kvůli zvýšenému výdeji máte potřebu víc jíst a to vydatnější jídla, nebo taková, co vám dodají ryhle energii. Navíc nevyspání hubutí nepomáhá a já třeba jedla i v noci, když jsem byla vzhůru a to jedno dvě jídla navíc se musí někde projevit. Po porodu mi šla váha rychle dolů, ale pak se to zaseklo a už ani ťuk. Jak se tělo přizpůsobilo asi. Ale každý to má jinak. Já mám s váhou celoživotní problémy a hubnout mě stojí velké usílí
Já zhubla, az jsem prestala kojit, 10kg
Já jsem první asi měsíc fakt vlčí hlad (naštěstí bylo doma vánoční cukroví), tak jsem jedla, hlavně sladký. Po měsíci jak když utne a já začala jíst tak, jak jsem zvyklá (hodně střídmě a rozumně a zdravě). V těhotenství jsem přibrala 5kilo, ty jsem nechala v porodnici a teď jsem osm kilo pod původní váhou (která byla 60kg, nebyla jsem tlustá), sice chodím s kočárem, ale jinak nesportuju a navíc od cca 9 měsíců dcery pracuju, takže celkem často chodí s kočárem spíš prarodiče. Takže já při kojení hubnu, ale to není univerzální. Co se týká libida, tak na mě v tomhle směru nemá kojení vli, měla jsem chuť už od porodu, šestinedělí jsme nedodrželi a teď jsme na tom podobně jako před dítětem. Jsem od porodu skoro rok a takovou normální menstruaci jsem měla jednou, nejdřív jsem nemenstruovala, od půl roku po porodu jsem spíš než menstruaci měla nepravidelný krvácení při té čistě gestagenní antikoncepci, tu jsem 9 měsíců po porodu vysadila a normálně (délkou, sílou i průvodními příznaky) jsem menstruovala poprvé 11 měsíců po porodu.
Já mám stále 10 kg nahoře už od prvního dítěte. Teď mám čtvrté. Jedla bych pořád a závidím všem pevnou vůli a odhodlání...Já se rozhodnu vždy, že už nebudu sladký a bůhví jaké další "zásady", ale nejsem schopná to dodržovat. Píšu si deníček který je plný vět typu "Od dneška" nebo "Od zítřka" a pořád nic...Chuť na sex mám, ale jak kdy. Suchost v intimní oblasti mě docela trápí a jestli se to po ukončení kojení zlepší? Doufám, že jo, ale nekojila jsem a nebyla v jiném stavu půl roku za posledních 9 let a na váze se to nijak výrazně neprojevilo (čekala jsem, že to půjde lépe shodit). Oblast kde se ukončení kojení opravdu projevilo, byly prsa😥 Až přestanu kojit tu mojí nejmladší, asi bez push-upky nepůjdu ani s košem 😂
Moje dcera kojí svoje druhé dítě, má šílenou chuť na sladké, moc se nevyspí a dost se naběhá a přesto kyne. 🙂
Já jasem byla asi 8 kg pod původní váhou. Ustálilo se to asi na -5 kg. Nekojím asi měsíc, ale ke konci jsem kojila už jen před spaním. Je to hodně individuální. Já se v ničem neomezuju, ale nepřežírám se. Ale takhle to mám dlouhodobě. Prostě žádný extrém. Ono ani sladký sem tam nevadí, pokud je jinak normální jídelníček.
Jinak chuť na sex by byla, ale únava je občas větší :D
Já bohužel po porodu jen tloustnu. Sladké jsem nikdy neměla ráda, stejně tak neujíždím na chipsech apod, nepiju slazené nápoje, nepořádám noční nájezdy na ledničku, prostě nějak neprasím a stejně od porodu mám cca co měsíc kilo nahoru.
Už jsem byla i i obvoďačky zda jsem třeba nechytla cukrovku (mám jí v rodině) a nic...
A sex mi moc první rok nejel a stále to není "jako za mlada"
Já hubla ale po ukončení kojení jsem měla všechno zpátky :D
Při prvním jsem hubla, teď tloustnu. Mám přes 100 kg. Bohužel jak jsem unavená, ve stresu atd, tak mi sladké a jídlo dělá dobře. Každý den se probudím, že už dnes ne a stejně to sežeru. Samotnou mě to štve, v létě se stydím v oblečení, potím se jak kůň... Ale nedokážu se prostě premoct.
Já se díky kojení dostala 5 kilo pod svoji původní váhu. Po ukončení kojení jsem skokově nabrala a nechce se to hnout. Navíc mám nějaké problemy s nohama, takže cvičení a pohyb momentálně nepřichází v úvahu. Ale třeba moje švagrová teď kojí druhé mimčo a má opačný problém. Takže je to vážně individuální.
řekla bych že je to hodně individuální, někdo hubne a někdo spíš naopak. Kojím podruhé a taky mám větší hlad než normálně a měla jsem to tak i u prvního. A na původní váze jsem byla pár týdnů po porodech.
Co se týče sexu, tak u první se chut i prožitek vrátil do normálu až jsem kojení téměř ukončila, zato ted by i chut byla, ale čas ne 😀 takže dle mé zkušenosti to vliv může mít 🙂 a Ms i přes kojení, se mi vždy dostavila tři měsíce po porodu :-/