Čau Holky, máme takový problém s kočkou (máme ji asi půl roku). Manžel spí v jiné místnosti jako my (to není předmětem diskuze 😊) a kočka na něj v noci od 2 od rána skáče. Dnes ji dal do pracovny (mohla by tam spát každou noc). Ale kočka celou noc mňaukala. Moje otázka je, když ji tam budeme dávat každou noc, zvykne si? Napadá vás jiné řešení? Netušili jsme, že kočky takhle otravují v noci.
Možná to chce si nejdřív něco o zvířeti zjistit a pak teprve usoudit, jestli je vhodné si ho pořídit. Kočky tohle prostě dělají a zavřít jí v jedny místnosti jí může pěkně nasrat, pak vám ukáže kdo je doma pánem 😁 Řešení je nechat jí vybrat si místo na spaní a dostatek volnosti, kočka není pes 😊
@9radka9 No, náš kocour býval taky v noci aktivní, takže do ložnice jsme se zavřeli a hotovo. Jo, pár nocí mňoukal, ale pochopil, že to nikam nevede, tak přestal. Večer když jsem se natáhla na gauč, tak se přišel pomazlit, párkrát jsme takhle usnuli. Potom už byl klid. Nevím, jestli je kočka schopná pochopit, že v noci se spí. Já mám nalezence, v té době mu byly asi 2-3 roky. Má přes noc přístup ke všemu, co potřebuje? Voda, jídlo, záchod...?
Naše kočka si zvykla, tě v ložnici spíme jen my. Z počátku mnoukala, ale přestala. Naštěstí nezačala dělat žádné naschvály, ale i to kočky občas dělají, když je naštvete.
@9radka9 jedna kočka mi v pubertě začala ignorovat záchod a nikdy už se na něj znova nenaučila. Je jí sedm. Teď je v polovenkovním režimu, tak to není takový problém, ale když zůstane zavřená doma, meju vanu :/ a to ještě není naschvál, když nás chtela opravdu trestat, tak nach.... do postele ( nejlíp přímo na nohy spícího), do bot, nebo na koberec. Máme další dvě kočky, které sdílejí jeden záchod, druhý má tady madam jen pro sebe a je prostě 100% nepoužitý. Už jsem to vzdala.
Nicméně pokud je kočka v noci hodně aktivní a je v bytě, tak nezbývá než ji hodně zabavit ráno a večer. Kočky chodí na krátký intenzivní lov a jinak zevlí (čekají u díry, procházejí teritorium nebo spí). Takže intenzivní hra večer před spaním by ji mohla unavit. My jsme koťata učili běhat na granule, které jsme házeli po bytě, pak takové ty různé tyčky s peříčky, míčky.... každou kočku baví něco jiného.
Pokud je kočce míň než rok, je to ještě dítě a hrát si potřebuje. Časem bude klidnější a línější.
Je kastrovana? Po kastraci se to někdy zlepší.
Mám 8kocek. 8 koček nejsou dvě,takže když začnou dělat bordel,tak se nevyspi nikdo. Prostě sem je vyhodila,zavřela a byl klid. Chvíli rvali,ale zvykli. Stejně jako si zvykli na to,že se mnou prostě nemůžou spát všichni.tonuz fakt nejde.takze vyberu dva,který čeká před dveřmi ložnice,max někdy tři,před zbytkem zavřu a nazdar 😂Pár dní rvali za dverma ale taky si zvykli.
@escapelle kastrovaná není, asi půjdeme na podzim ...jinak by to byla kočička zlatá, nemáme s ní žádnou potíž, nikam necura, krásne vychází s naším králíkem, prostě super kočka, ale v noci prostě zcela úmyslně skáče s rozběhem na manžela, dělá ti tak, aby jej to bolelo co nejvíc, to nejde
Samozřejmě, ze si zvykne. Jsem dlouholetá chovatelka koček a kočky miluji. Je to trochu jako s dětmi. Když dostanou řád,po čase si zvyknou a jsou c te dvě rutine spokojene. Ze všeho nejlepší by bylo samozřejmě porodit ji parťáka -druhou kočku, aby si k noční hře nemusela vybírat vašeho muže. Pak je dobre se kočce večer hodně věnovat, hrát si s ni, zbavit ji. A dat ji před spaním konzervu , s plným bříškem se spí dobre 🙂 do pracovny bych ji dala pelech, záchod, misky a dostatek hracek.
Zavírat ji samotnou bych ale brala až jako poslední možnost. Zkusila bych první třeba tři noci nechat volně a na žádné hry ani skákání v noci nereagovat. Každou reakci partnera bere jako úspěch,ze si ji všiml. Proto to chce opravdu duslednost
@slunicko1551 děkuji za fundovanou odpověď, ono ta místnost je obrovská, myslím, že by se tam mohla mít dobře a právě že by to byla taková naše rutina, děkuji, zkusím vše co píšete
@9radka9 my na noc zavirame dětský pokoj. Za prvé je tam miminko, takže mám strach, ze7ho poškrábou a za druhé, já tam spím taky ještě s holkama na matraci a jedna kočka v noci šmejdí, ve 2 ráno všude hrabe, dělá rámus a vlezla starší dceři do postele a vyhrabavala jí díru vedle hlavy 😄😄🤦♀️ jako kdyby si lehla a spala, tak bych nic neřekla. Ta druhá kočka mi zase jednou v noci lehla na krk a měla jsem co dělat, abych neomdlela. Takže k dětem zavirame. Jinak já bych kočku na noc do jedné místnosti nezavirala, potřebuje více prostoru. Zavřela bych nějaký pokoj, pokud obtěžuje. Naše kočky teda asi půl roku skrabaly na dveře a mnoukaly za nimi než si zvykly 😄😄
Máme tři kočky, ta nejmladší je aktuálně naše šestá. Přes den mají kočky přístup kromě ložnice všude, v noci jsou zavřené v obýváku a kuchyni. Naše roční to k ránu vždycky nesla těžce, škrábala třeba od 4 na dveře, mňoukala, chtěla se dostat do dětského pokoje. Fakt rok. Teď má dva týdny po kastraci a nekecám, dva týdny máme klid.
@9radka9 mladší kocka spi s nami v posteli, protoze kdyz se zavřu v loznici, skrabe a mnouka a chce za mnou... Moje kocky spi i přes den pokazde nekde jinde, ale ta mladsi v noci chce furt se mnou, ta starsi ma x různých mist, kde chce spat... Myslim si, ze si nezvykne, ze si sama bude hledat, kde chce spat. Kocka neni pes 🙂
Máme kočičku už delší dobu, druhou, obě dostali svou místnost se záchodem, škrabadly (ty mají ještě v obýváku), žrádlem a vodou. První byla prvně v obýváku, ale nedělalo to dobře sedačce. Druhá má teď také samostatný pokoj, kde má výše uvedené. První se do svého pokoje musela nahánět. Tato, co jí máme druhým rokem, chodí v pohodě sama. Už ví. Jakmile nás ráno slyší, že jdeme do koupelny, rovnou ji otevíráme a budí děti v postelých. Co máme druhou kočičku, byla jsem na RD, teď bude více sama doma, co budeme v práci, škole, školce.
Musí se počkat, než kotě vyroste, pak už v noci neblbnou (tolik) 😂
@9radka9 buďto kočičku unavte hraním apod. přes den, pokud máte dost času, nebo par dni vydrzte a nechte ji pres noc v te pracovně, aby si zvykla. Ja mam sice kocku i kocoura, ale prisly do rodiny postupně a místo na spaní právě maji v koupelně a jsou oba zvykly spát tam, maji tam i zachod a i misticky s krmením.
Je to kotě proboha! Koťata jsou živé a je jedno, co to je za rasu. Možná příště nejdříve zjišťovat informace a pak teprve pořizovat zvíře. Ušetříte si spoustu starostí a nedorozumění. Kotě kastrujte hned, nečekejte na podzim. Kastrovat lze od 8 týdnů. Ideálka je kolem půl roku. Po kastraci bude ještě trvat (klidně tři měsíce), než se jí hladina hormonů změní. Navíc nečekejte, že nebude řádit. Stále to bude kotě. Náš má skoro dva roky, je to obrovský mazel a mamánek, ale stejně řádí 🙂 Taky v noci po nás občas skočí, projde po nás. Přitom nás zkontroluje. Navíc rád mňouká. Tak ho drapnu, podrbem, pomazlíme, občas dáme kokino. On toho nechá. Když byl fakt kotě, tak jsme si s ním občas i pohráli. Nebo respektivě já spala a přitom jsem si s ním hrála:D Automatizace :D Chodil nám žužlat prsty na noze, spal mi ve vlasech, 🙂 :D V krajní případě se zavřeme v ložnici a on řádí v obýváku. Chce to hračky, škrabadlo, před spaním ho vyblbnout a unavit. Dát pak třeba konzervičku nebo maso.
@9radka9 kočičí depozitum: unavit a nejlépe pořídit kočičího kámoše;) Vyblbnou se spolu, unaví se víc a Vám pak dají pokoj;) Jinak s kastrací se to taky upraví, ale nebude to hned. A na režim si také časem zvykne, některá dříve, jiná (z vlastní zkušenosti je průměr tak rok a půl věku;) později.
@9radka9 kočky jsou mazlove a vybrala si pána. Za mě si nezvykne, naše spavala s ex pritelem, mamcina kočka spí s ní v ložnici..