Dnešní doba komunikace. Zažíváte to také v okolí?

4. únor 2023

Ahoj ženy,poslední dobou mě začíná iritovat komunikace s ostatními lidmi po internetu.Chodíme do práce-ok,jsme unavení-ok a není čas na nějaký párty ale to musí všichni posílat jen holé věty nebo třeba jen smajlík?Přijde mi že lidi dnes neumí komunikovat,ať osobně tak písemně.Nebo zobrazí zprávu a neodepíší nebo jí neotevřou vůbec.Zažívate tohle taky v okolí? 😀 Mám jen jednu kamarádku se kterou si pokecám o všem a zbytek je přibytý jen na mobilu doma.A o mužích ani nemluvím,jsem sama 2 roky a párkrát jsem zkusila seznamku,zprávy typu Ahoj,jak se máš? dopisování po větách...to je taky síla.

klokanka31
4. únor 2023

Mě zas vytáčí slovo "iritovat" 😄
Lidstvo jde do kytek no...každopádně nezahazuj každýho kdo ti na seznamce napíše "ahoj jak se máš". Takhle blbě mi napsal jeden týpek, v poslední chvíli jsem zprávu nevymazala ale odepsala, a budem spolu už 9 let manželé...

marimanta
4. únor 2023

Je to děs, lidi třeba vůbec nepíšou mezery za interpunkčními znaménky... 🤦🏻‍♀️🤣🤣

malinkata
4. únor 2023

Divná doba... Pamatuji si, když jsem si jednou kdysi přečetla, že chlap sedí na jedné straně a žena na druhé obýváku a píší si, kroutila jsem hlavou, co to je. Zažila jsem pár vztahů, manželství, ale co zažívám teď ve 40 nikdy.
Chlap dole, já v patře a píše mi... Kolikrát mi dost věcí neumí ani říci do očí, ale raději napíše, ač zle, tak i ty dobré.
Je divná doba, nechápu to a nelíbí se mi to.

martinka_33
4. únor 2023

Já tak hrozně s kamarády nebo kolegy komunikuju 😅 Co by sis představovala? Asi jsem dnešní dobou už pokřivená, tak to ráda napravím, ale nevim jak?

veunka17
4. únor 2023

Komunikuji neustále přes zprávy s někým. Jsme naopak ráda, že jsem zase v kontaktu denně s našimi dokonce i babickami 😊 ve vztahu by tohle být asi nemělo. Ale taky když ležím s malou, si občas s manželem napíšeme a to je jen v jiné místnosti. A gramatika je věc druhá. Vím, že v ní nejsem 100% já, tak to nevyžadují po druhých, ale pokud mi někdo napíše v jedné "větě" pět chyb, pokud to není nutný, dál nečtu a neodepisuje, protože stejně vlastně nepochopím, co dotyčný chtěl.
Ale co mě fakt dokáže vytočit, když vím, že ty lidi mají mobil furt u sebe a jak píšeš ty, zprávu buď přečtou a neodepisou nebo pro jistotu ani neprectou. To pak nadavam doma 🤣
Mám dvě kamarádky se kterými si píšu vcelku málo ale s jednou si dost voláme a s druhou se vídáme jednou za půl roku ale kupodivu si stále můžeme říct vše a stále se považujeme za nej

mrs.duck
5. únor 2023

Mně třeba zase vadí, když si přečtu něčí zprávu, potřebuju se rozmyslet (nebo zkonzultovat to doma, projet kalendář, mám zrovna práci, tak nemůžu odepsat hned...) a ten druhý už mi píše znovu, že vidí přečtenou zprávu a ať reaguju. 🤦 Jakoby bylo někde dáno, že musím odpovědět ihned, okamžitě.
Nejsem úplně psací typ, raději mám osobní kontakt. Ale času moc není, takže jsem ráda i za textovou formu - hlavně u kamarádek, se kterýma máme problém časově se sladit a potkat se osobně. Jsem ráda, že o sobě víme aspoň přes text.

j.a.n.i
5. únor 2023

@veunka17 No, nejspis neodepisou protože odepsat proste nechtějí... To, ze tys jim napsala, jim nedava povinnost ti odepisovat.

betelgeuzz
5. únor 2023

A mně zas vadí, že si někdo plete písemnou a mluvenou komunikaci. Očekávají, že když napíší zprávu, tak člověk okamžitě běží k telefonu a odpovídá. Já mám často telefon někde v kabelce, na stole, zapomenu zapnout zvuk a až se k němu dostanu, tak si přečtu zprávy. Pak třeba popřemýšlím, co odpovím a napíšu až za nějakou dobu. Pokud si chci s někým povykládat, nebo zjistit odpověď na svůj dotaz, tak zavolám.

pavlinar
5. únor 2023

To jsem já. SMS a jiné chaty píšu strohé, kolikrát jen ten smajlík. Jsem líná psát přes telefon jako teď ,🙄Vykecavam se v mailech, ty píšu hodně dlouhé, a osobně. Už mi i kámoška vytkla, že se jí po watsappu nezeptam, jak se má a pod. Ale já nechci, aby mi to psala, chci aby mi to řekla. Takze spíš než jak se máš píšu "kdy máš čas se videt"

me_druhe_ja
5. únor 2023

@veunka17 já mám mobil furt u sebe, většinou si to hned přečtu, ale určitě hned neodepisuju, většinou. Přečíst trvá chvíli, ale odepsat déle - pokud se nejedna o jednu větu. Takže odepisuju, až mám čas, děti spí, je vše hotovo... nejčastěji vecer. Samozřejmě pokud jde o takový ten neurgentni pokec s kámoškama

veru181
5. únor 2023

Já jsem hrozný slohovkář, ale naopak si říkám, že bych neměla být 😀 Vadí mi, když někdo neodpoví na přečtenou zprávu alespoň do druhého dne, jinak chápu, že má na starosti i jiné věci (nehledě na to, že si ji může omylem rozkliknout a reálně nepřečíst). Jinak je mi celkem jedno, jaké věty kdo používá, pokud z toho není patrný nezájem - ale píšu si hlavně s lidmi, se kterými nemám možnost být tak často v přímějším kontaktu. Maximálně mě mrzí, když někdo neodpoví vůbec nebo na něco, na co jsem se konkrétně ptala, hlavně když se to u jedné osoby opakuje. Ale už jsem se i nad to docela naučila povznést. Když je to důležité, zeptám se znovu 🙂

lennus
5. únor 2023

Nemám ráda, když lidi nepozdraví, neoslovují. Ale sama taky někdy odpovím později nebo i zapomenu. Prostě přečtu v rychlosti a vypustím to, protože je toho denně k řešení dost. V intenzivním kontaktu jsem se dvěma kamarádkami, kdy si namlouváme zprávy přes WhatsApp, já už na to sáhlodlouhé krafání - psaní zpráv fakt nemám čas ani energii a taky když jsem s dětmi, nechci furt čučet do mobilu, je to blbý příklad, už tak ho musím často používat kvůli poznámkám a upomínkám.

krisstina93
5. únor 2023

Lidi neumí psát :D já jsem radši za holou větu, než sloh s milionem hrubek :D holt každého nebaví hodiny vypisovat zprávy no.