Vyčerpání přítele...

7. pro 2023

Ahoj všem ,můj přítel si udělal před nějakým rokem kurz sanitáře, a ihned se do té prace vrhnul,baví ho to i když práce to musí být těžká občas o tom žádná .Pracuje 12tky denní ,noční,dojíždeni mu taky vezme hodně ,jedna cesta skoro hodinu Je pravda že tam není denně ale poslední dobou má jednu směnu za druhou (mají málo lidí )na nás čas absolutně nemá.Mame roční holčičku kterou tak strašně chtěl a vím že ji miluje,ale prostě moje představa jeho volna je jiná.Napr.vcerejsek celý prospal ..jeho volné chvile vypadají tak že buď spí anebo mobil,málokdy se hraje s tou malou,přijde mi že to ani neumí ...Nákupy za každýho počasí s miminem bez auta,vaření,domácnost ,ukoly se staršíma dětma dětma to vše je moje práce.Moje únava se už taky začíná projevovat,ale to nikoho netrápí,hlavne co on že ...na námitky ať se nad tou práci zamyslí jestli je opravdu tak úžasná když mu vezme tolik,namítne že to je dočasný že pak už toho bude min.Ale to sou sliby .Navic nemám žádnou kamarádku,takže věčně sama s malým dítětem,to mi taky nepřidá 🙄připadám si totálně na konci světa nepochopená unavená bez vidiny nějakýho světla na konci tunelu....

sorboni30
7. pro 2023

To znám.. mám doma skoro 9 lete kluky dvojčata a skoro 2 letou dceru. Taťka v práci od rána do večera, chodil se domů najíst a spát..total vyčerpaný, unavený a já to same..
V listopadu mu neprodloužili smlouvu, kvůli zimě..takže je teď doma a nastupuje od února do nové práce..ale..práce, kde bude pryč stále..měsíc pryč, dojede na den, dva a zase.. takže budu na vše úplně sama. Uvidíme jak dlouho to vydržíme. Ještě mi to nedochází, budu z toho asi smutná než si zvykneme.. ale nedá se jinak. Musíš se nastavit jako by jsi žila s dětmi sama. Poradit si, nastavit režim. Promluv si s tvým mužem aby se zkusil věnovat dětem, aspoň chvilku se s nima pomazlit.. pohrát místo toho mobilu. Na mobil se může podívat i v práci. Vím jak pracují sanitáři..mám jich v rodině několik. Dokonce bratranec nechtěl být "jen" sanitář, tak si udělal školy a dnes je anetezilogicka sestra na Aru.

autor
7. pro 2023

@sorboni30 jo už sem mu to říkala mockrát ať se jí věnuje,když už ne těm dvěma který si vystačí sami dá se říct.Ale mě je z toho smutno takyJak to myslíš že vis jak pracují sanitáři ? Jakože je to náročný anebo ne zas tolik?no on právě taky dřív mluvil o tom že nechce být jen sanitář ale jednou i sestra,jelikož jeho kolegyně se zdokonalují některý ty mladší a jeho to pochopitelně motivuje.Zatim ale byly jiné priority a nějaká škola zatím šla do pozadí ,takže uvidíme ,ale mám dojem teda že by měl jít dělat asi něco úplně jinýho,má střední ekonomku a dělá tohle....umí jazyk,PC ridicak,prostě má všechny předpoklady pro to uživit se i jinak dneska.Jenze u něj je problem že nechce asi věci měnit a taky je velký introvert .S tímto měl ze začátku taky velký problém v tom špitále ..ale časem už zvykl

levandule_k
7. pro 2023

Dneska spoustu lidí vystuduje nějakou školu a věnuje se něčemu jinému, protože je to třeba nenaplňuje, nebo jim střední školu vybrali rodiče. Ono dělat účetnictví, jezdit pro PPL, je také dobrá otročina, nikde není tráva zelenější. Trochu vidím problém to dojíždění, skoro hodina cesty tam a hodina zpátky je fakt hodně, není nějaká nemocnice blíž?

Radu nemám, jak máš staré děti? Kdy to vidíš věkově tak, že by si starší děti dělaly samy a ty to jen zkontrolovala? Nedá se udělat o víkendu mega nákup a pak během týdne dokupovat drobnosti?

ninive211
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
7. pro 2023

@levandule_k ono nejde jen o ty úkoly děti ,ale celkový čas s náma...holky mají 12 a 9 ta malá 15mes...ty dvě si úkoly dělají sice sami a já kontroluju to ano ale jak říkám není to vše..poblíž nemocnice je ,ale tam nenabízejí tolik co tam kde je a to je holt z ruky

sorboni30
7. pro 2023

Nevím na jakém oddělení pracuje..někde je klid, někde je to náročnější. Třeba maminka když pracovala na operačních sálech, měla den i noc, vzbudili je a během minuty musela běžet na sál připravit pacienta.. takže to bylo náročné, že že spánku a šoku kdy musí rychle rychle valit, být usměvavá a připravená než se vzpamatovala tak to bylo pro ni zahul. Ale milovala tuto práci, kontakt z lidma, měla přehled při operacích kdy musela i asistovat lékařům.. do té doby než ji pod pacientem křuply záda a skončila na operaci. Teď pracuje v laborce tak má klid, ale frmol zas se vzorkami atd. Každá práce má něco a každého naplňuje něco jineho. Většinou lidí nedělají to co vystudovali..take mám obchodku a vozila jsem krev a pracovala ve zdravotnictví.. Spíš je horší pro něj to dojíždění. Hodina tam a zpět, to je dost. To měl právě partner taky a to ho stvalo nejvíc. Z práce skončil k.o a ještě se trmacet cestu domů.. Většinou když se pracuje s mladými lidmi tak ti chtějí větší cíle, takže se nedivím že se vzdělávání..ti starší mají rádi svůj klid a už se nepotřebují učit. Každopádně si myslím, že to pro něj i tebe nebude dlouhodobě únosné takto fungovat takže musíte něco změnit..

autor
7. pro 2023

@sorboni30 ano to určitě ,už sem mu to rikala mockrát ,buďto odstěhovat se teda a být blíž práci anebo jiná práce ,navíc jak to bude až půjdu do práce i já ,,,tak to si představit neumím vůbec ..pracuje na gerontu/ babicky/

kristyn86
7. pro 2023

Je mi lito,ze se manzel dcerce nevenuje,aspon chvilinku z nejakeho volna. A s temi starsimi si hral? Nekdo ale na ty male deti neni. Manzel si k nim cca do 2 let treba jen sedl a cucel jak davaji krouzky na kolik apod..Vlastne je nechaval si hrat samotne a jen hlidal. Spis mu vyhovovalo jit s nimi ven na hriste nebo s kocarkem po obede,aby spali. Zacal si s nimi hrat az tak po 2.roce,kdy si uz chteli hrat nejak konkretne,napr.postavit vlackodrahu,jezdit auticky,vareni v kuchynce apod...a sami za nim vlastne sli.
Jinak,proc manzel nedojde nakoupit,kdyz ten den nema sluzbu? Rekla bych,ze to neunesu a ze si jinak objednam dovoz nakupu.
Jinak tim casem,muj muz ma taky malo casu. Pracuje od 8:30-17 h.a to kazdy vsedni den. Takze do prace odchazi 7:30 a vraci se v 18 hod. Rano se nic nestihne a vecer uz na deti bylo taky malo casu. Ma to takhle hodne rodin,malokdy je chlap doma v 15 hod.

autor
7. pro 2023

@kristyn86 ty starší dvě nejsou jeho,je s náma 4 rokem ve spol.domacnosti.Joo vidíš já úplně zapomela na ty služby rohlík apod.Tehdy sem tak nakupovala když sem nemohla nic tahat ale zdálo se mu to drahy tak radši zajel osobně .Jo díky za upozornění ,on si to rozmyslí asi ,jestli utratit hodně nebo radsi ležet .Proč nejel ? Protože celý den včera prospal ,až do 18h...měl jen pauzu malou kdy si dal vanu a pak pokračoval dál.I přesto že řekl že ve 12pujde ...no nešel...spal jak dřevo

kristyn86
7. pro 2023

No prave,ten dovoz je sice prijemny,ale obcas to leze do penez 😉 No,moc si neuvedomuje,ze ty makas cely dny,presto,ze jsi doma. Zastat sama celou domacnost se tremi detmi neni prochazka ruzovym sadem. Ale jako tezko ho do neceho nutit. Muj manzel je lenoch,ale kdyz mu reknu,co je potreba udelat,zaridit apod,tak to udela. Doma nam pomohlo,ze nektere veci zastava jen on. Vynasi kose,trideny odpad,cisti kocce zachod,chodi na velky nakup a vzal si na starost zehleni. Ja uz chodim do prace,na plny uvazek a tak se stridame i v ramci skolky atd...Ale treba ukoly,logopedii delam s detmi jen ja. Uz mam deti vetsi, 4 a 7 let,tak si uz vetsinou hraji samy nebo si pro tatu prijdou. Ale uz ho to prave bavi,ze jde hrat fotbal,sipky,stavet lego apod. Dokonce i s dcerou na rodinu uz dokaze.

sorboni30
7. pro 2023

Tak jestli spí po noční do 18 hod tak to nevím.. já když měla noční tak jsem byla doma ráno v 7 hod a spala jsem do 13hod max abych něco z toho dne měla. Pak mě ty noční i bavily, protože to bylo lepší jak z ranní když jsem chodila domu v 15hod. To už je spíš o něm samotné..prospat celý den když má doma děti, ženu..to se mu spíš nechce nic dělat, je lenivý a spoléhá se na tebe, že vše zastanes a vyhovuje mu to..možná se zašívá i před dětmi. Tohle dělal můj exmanzel. Než by byl s klukama radši řekl, že má praci a šel ven. A co dělal? Vytrhával po jednom plevel v trávníku jen aby nemusel být doma.. Jo jsou takoví někteří chlapi, ale je to smutné no. Někdo chodí jen na noční, protože je to lepší. Já jsem nesnášel odpolední, protože celý den v háji.. Můj nynější muž je pravý opak. Chce být raději doma s dětmi než by šel ven. Raději hlídá než by vařil a to vařit umí a výborně. Pomáháme si v domácnosti navzájem, co potřebujeme, komunikujeme a to je důležité

autor
7. pro 2023

@sorboni30 nebyl po noční ,měl den předtím denní a včera měl právě celý den volno....taky mě to připadá že spíš je líný,většinou to tak je.Jen s podivem zůstává pro mě to,že sedí na gauči a spí zatímco ta malá mu ječí před obličejem a on se ani nehne...to mi přijde divný ..to bych únavě přisoudila ale celý den tohle...?řekněte mi že nejsem blázen já.Mam tři děti a ano vše je většinou na mě a on to ocenit nedokáže , a to mě mrzí ...My co sme doma s dětma ,tak máme přece pohodicku a nic nemusíme ,a taky to že mu peru prý to by zvládl taky ,vaření to je prý dokola ty jídla stejně ...no už sem mu chtěla jednu vlepit..včerejšek byl hodně výživný a ještě je uražený ve finále on.Protoze on se dre že jo

alice180
7. pro 2023

Pardon, ale můj partner je záchranář. Taky má dvanáctky, taky je jich málo, takže má služby navíc. Ale na malou si čas najde. Kde je vůle je i cesta.

levandule_k
7. pro 2023

Když tak hodně spí, nemůže mít nějaký vyčerpání organismu, nějakou nemoc?

autor
7. pro 2023

@levandule_k před časem si vzal ještě brigádu ale ta už mu skončila ,je pravdou to že se mu to teď hodně nakupilo všechno ale celý den spát to mi do hlavy nejde ,navíc když to je jeho jediný den kdy má volno ,tak moc se na to těší že bude s náma a pak spí.?..

ninive211
7. pro 2023

@levandule_k Taky si říkám, že buďo vyčerpání organismu nebo se ozývá nějaká nemoc...jako spáv celý den u dospělého NENÍ normální.

autor
7. pro 2023

@ninive211 však asi to vyčerpání to bude ,ale on je ještě uražený nakonec,nekomunikuje a dnes je opět v práci.Dolezat nebudu ,nic sem neudělala.

escapelle
7. pro 2023

Já jsem sestra a taky jsem byla schopna prospat celý den.jak dlouho tu práci dělá?dělal noční i předtím?ono bejakycss trvá,než si tělo zvykne. Taky záleží,kolik mu je let. Dvacetiletý,třicetiletý organismus to snáší jinak než ctyricetilety.po noční před noční jsem vstávala na budík v 16hod.kdyz jsem měla volno,prospala jsem půl dne. Děti už jsou větší,nemusela jsem mít výčitky že spím když jsou ve škole/školce. Kdyby nějaké dítě bylo doma a musela bych se mu věnovat,tak to teda fakt nevím,jak bych dělala.

escapelle
7. pro 2023

@ninive211 u dospělého který je po noční? Nebo po třech denních?naprosto normální.
Dělat v režimu den/noc je úplně to nejhorší,protože si neodpocines vlastně nikdy. Když se přehodis na denní a další by si v pohodě zvládla,jdeš na noc.kdxz se přehodis na noc,jdeš na den.
Ráno vstávás v noci nespíš,pac si přepnuta do nočního režimu. Když si dvě tři noci po sobě vzhůru,prospala bys dva dny.
Naprosto normální!🤣🤣

autor
7. pro 2023

@escapelle je mu 28,noční dřív dělal.Tohle děla rok a půl.Mel včera volno .Předtím denní.

escapelle
7. pro 2023

Tak to těžko říct no.jsou chlapi,kteří nemají náročnou práci a stejně jen spí a leží na gauci. Taky záleží,na jakém oddělení dělá,jestli mají v noci klid....ja jsem prostě unavená byla taky no.

jerrabina
15. pro 2023

Když můj muž přijde unavený z práce domů, tak většinou už držím našeho osmimesicniho, že jdeme přivítat tátu. Vojta se na tatínka hned usměje a muži to hned dodá sil. Nekdy mu hned Vojtu předám na chvilku do náruče na pomazleni (na "já se bojím aby mi nespadl" jsem odpovídala "já taky, ale někdo ho držet někdy musí, chyť ho takhle takhle takhle a kdyby padal udržís ho, beztak jsi silnější než já"... No a naučil se to a je rád 😁)
On ten kontakt je podle mě hodně důležitý, i když někdy je omezený fakt jen na to potulení mezi dveřmi. Ale on si uvědomuje jak rychle malý roste a chce si ho užít co nejvíc, kdykoli to jde. Ale taky někdy prospí půl dne, sice nedělá noční, ale po náročné práci se každý večer ještě věnuje dětem a pak když si může přispat, dá si v sobotu sice budík na devátou, ale spí dál. No a já většinou takhle prospím půlku neděle. Ten druhý z nás si v tom čase obvykle bere děti (nebo babička)