Zdravím,
dlouho jsem odolávala a říkala si, že nemá cenu to nějak rozmazávat a někam psát, ovšem posledních pár dní mi stále více vrtá hlavou pár věcí a říkám si - víc hlav - víc ví a taky se potřebuji trochu vypovídat. 😨
Bydlíme, naštěstí už opravdu jen dočasně, v bytovce. Manžel ( i s rodiči - ti bydlí o patro níž) tu bydlí bezmála 15let, já cca 4 roky. Ještě před dvěma lety to tu bylo celkem fajn, žádní spoluobčané, klidný dům, fajn sousedi, celkem hezké prostředí (ano je tu přes cestu ,,dům hrůzy,, ale obyvatelé sem moc nechodí - pak jeden z domů koupil místní podnikatel, opravil jej a nastěhovala se sem ta největší svoloč (kdo viděl alespoň jednou zprávy o Ostravském přednádraží tak nemusím více popisovat), ale i to se ,,vytřídilo,, místní kápo majiteli ,,šlápl na krk,, že takhle teda ne a je relativní klid ... ovšem ...pouze do minulého roku cca dubna/května (2015) ... 😒
Byty jsou obecní ... a byt naproti nám mám pronajatý jedna paní, která jej, ale dále přepronajímá - být to nájemníci obce dá se bránit, ale to jsou její kamarádi/známí či co a to je první kámen úrazu....
První náznaky, že je něco špatně jsem pocítila loni právě během května - vrátila jsem se zrovna ze špitálu (léčím se s cukrovkou) a hold jak jsem doma ráda se dospím ... ovšem ozývalo se dupání - v seriích jako když pustíte vzteklého králíka (nebo kdo měl doma kočku ví jaký umí dělat na plovoučce kravál když si hraje), říkám si dobré tož asi má někdo nového pejska ...nebylo to moc hlasité tož co no 🙂 .... jenže ono se to během léta stupňovalo, dusot už nebyl jak od kočičky, ale jako od statného poníka... přidaly se rány - nekecám jako když mlátíte hlavou o zeď /topení/dveře prostě co přišlo pod ruku... to už mi přišlo divné a tak jsem se na podzim začala zajímat co to jako že je ... a ejhle naši noví nájemníci - přes chodbu - mají malé dítě ... bohužel během podzimu se kravál tak vygradoval, že už i sousedi o patro výše dokonce na druhé straně domu začali brblat, že se jim to nelíbí ...a co teprve ti co bydlí pod nimi (soused chodí na 24šichty a potřebuje spát a v tomhle se to opravdu nedalo) přidal se totiž strašný řev - hysterický jekot trvající i hodinu v kuse - doprovázený mlácením (ale tak silným, že jsem to cítila jak se to nese podlahou, klepala se i nosná zeď) do vše co tomu malému přišlo pod ruky ... když šli na procházku ječel - když přišli ječel - lítal - mlátil tak to kolikrát bylo bez ustání od 8 ráno do 8 večer vzteklý jekot střídal řev když si ,,hrál,, ...
Tak ještě loni jsme prosili původní pronajimatelku bytu ať s tím něco udělá - jediný výsledek byl ten že po všech nás řvala, že lžeme a že ona si tam může ubytovat koho chce.... tak jsme to tak nějak ,,vzdali,, ... jenže bylo to čím dál horší ... pak se ztratily nějaké věci ve sklepě (fajn jsme blbci, že jsme to nechali v chodbě sklepa, ale doposud tu nebyl problém) .. tak nějak to šlo do ztracena ... když jsem před Vánoci otěhotněla - začali jsme hledat nový byt ... tou dobou už jsem se učila na státnice a dopisovala DP tak mi ten randál i dost vadil ...tož jsem to občas (blbec) napsala na FB ... no a najednou rachot na dveře - otevřu a tam náš podnapilý soused sotva se držíc na nohách ještě s jedním kumpánem po mě ječí a startuje, že mi rozbije hubu co, že si to dovoluju ... tož čumím jak puk, manžel v šoku je poslal s rozběhem do patřičných míst ... jenže to byl jen začátek .... začaly mi chodit sprosté zprávy po FB, tchyni emaily (od pronajimatelky toho bytu), ta sem přijela a místo omluvy po všech řvala ...
Až pak jednou tož si tak sedím nad diplomkou v neděli ráno v tom telefon .... manžel se udiveně ptá co, že se to vlastně stalo ... no a on někdo propíchal všechna uložená kola a kočárky v kočárkárně .... a nešťastná (jiná) sousedka s mimčem co, že bude dělat - tak ji manžel kolo od kočárku zalepil, ale zavolal i policii ... a ejhle - tu spoušť našel onen ,,soused,, co mi vyhrožoval - své kolo si odnesl a pak to nahlásil ostatním, no a perlička na tom byla - že z toho obvinili mě (neb tam byla kola i od vnuků té paní co oněm ,,sousedům,, pronajímá ten byt - prý že na ně mám spadeno) ...byla jsem dost v šoku a hlavně mě to mrzelo.... obrečela jsem to ... chodili mi další emaily, které nebyly zrovna slušné a nikoho nezajímalo, že jsem v baráku jediná kdo od kočárkárny NEMÁ klíče ... nikdy jsem tu s nikým nebyla ve sporu, neděláme bugr ani rodinné veleoslavy, spíš tu nejsme (jezdíme po vandrech, ukázkách a výstavách já fotím závody atd.) ...
No a včera mi píše kamarádka, že ji ta paní ,,sousedka,, po FB psala taktéž velmi vulgární zprávy... a to znovu tento týden ... (reagovala na mém profilu na informaci, že se stěhujeme, která byla určena mým zákazníkům - šiji repliky vojenských věcí, kde ona kámoška připsala větu - jé konečně budete mít klid od toho ,,fakana,, a těch sousedů) - kde mimo jiné narážela na mé těhotenství a to, že to bude určitě kr..l atd ... 😒 Do toho navíc na ni někdo poslal prý sociálku .... (opět to svedli na mě, ovšem tohle opravdu nemám zapotřebí, a gor ne v době kdy jsem skládala státnice a byla ráda, že vůbec trochu spím) ...
Tak nějak nad tím poslední dobou přemýšlím čím dál více ... jelikož porod našeho prcka je dá se říct ,,za rohem,, a já mám strach, abych zvládla výchovu, aby to nedopadlo jako u ,,sousedů,, já si pak nevyčítala, že někoho omezuji, nejsem z těch co budou ječet a hledat chybu všude možně jen né u sebe ... mám obavy, abych vše zvládla a nebyla přítěží, chci aby naše malá byla vychovaná a slušná, ale aby si nenechala v dospělosti vyloženě ,,sr.t na hlavu,, jestli chápete... jelikož se už opravdu konečně stěhujeme snad na lepší ...manžel stojí při mě a říká, že to určitě vše zvládnu, že to bude dobré .. ale znáte to červík hlodá a hlodá ....
Omlouvám se za román, nějak jsem se potřebovala vypovídat ...
Evidentně jsi inteligentnější, takže toho, ze nebudeš zvládat výchovu, bych se nebála. Spíš bych přestala zmiňovat takové věci na fb. Donést se to může kamkoliv, a taky by se mi nelíbilo, kdyby me dítě někdo nazval fakanem. A fb není denicek 🙂 he dobře, ze se stehujete. Třeba se tomu dítěti nikdo nevěnuje, tak žádá pozornost takhle. Když budeš dělat pro jeho výchovu vše s nejlepším svědomím, bude vychovany 🙂
to je mazec... no urcite to zvladnes.
@prostejina fb není deníček, ale na druho stranu chování protější strany je taky na zabití a tohle si clovek nema co dovolovat.
Mno hrabe ... a gor když jsem měla donedávna nad hlavou na poličce nad postelí 40 dobových a ne zrovna lehkých fotoaparátů a knih, které se při tom randálu vždy nenápadně pohybovaly směrem pryč ... každý den jsem je vracela na původní místo... nekecám...
Mno utíkáme sice zůstáváme v Ově, ale budeme snad v lepší čtvrti ... já právě nijak nepsala nějaké sdělovací komenty to ne, na to já na FB nejsem ... jen mi jednou ujely nervy (a i po telefonu a asi mě i někdo slyšel) ... trochu jsem si zanadávala ... kamarádky se ozvaly (paradoxně ty co mají stejně stará dítka - a taky ho nazvaly obdobně, ne li hůř - jako chápu, že to může urazit, mě by to taktéž mrzelo, ale asi bych se snažila řešit kde je chyba v matrixu 😝 ) ... co jsem se dozvěděla oni ti ,,sousedi,, už vystřídali několikero podnájmů a odcházeli vždy právě pro tohle chování ...
Sousedka mě ani manželovi nic do očí neřekne - když nás vidí - utíká....
Jinak já jsem z internátů a kolejí za ty leta dost vyškolená ... ale tohle jsem nezvládla ani půl roku ...
@babuna jejda, to je poděs...
no ale ještě navás neposlali policii tak to máte ještě dobrý ....
no tie vzťahy nie sú ideálne, ale nenapadlo tá napríklad že to dieťa nemusí byt zle ale že je za tým zdravotný problém? To nikdy nemôžeš vedieť.
@babuna Slozita situace, ale chybu vidim i u vás. Proč, když vám vadí novi nájemníci, proc hluk neresite s nimi, ale s "majitelkou"? Pokud je byt obecní, urcite mají pravidla, jak byty uzivat (např. prepronajimani muže byt důvod ukončení nájmu, atd.), zjistete si.
Psát o někom na fb hanlive, aniž s nim problém zkusím vyresit, je stejne ubohe, jako propichat kola.. Navíc nemate jediny důkaz, kdo to způsobil.
Co se týká hlucneho dítěte: nikdo vám dopředu neřekne, jaké bude Vaše🙂 Deti vseobecne hlucne jsou, řvou, dupou, vztekají se, mlátí vším, co jim přijde pod ruku. Urcite je dobré nektere projevy omezit, ale těžko mu zakazete všechno. Asi byste sama nechtěla dítě, či celý den sedi jak pecka..
Někdy si říkám, že bydlet v paneláku, sousedi by socialku měli uloženou mezi oblibenymi kontakty..🙂
Víte tohle jsem přesně čekala - řešili jsme to s nimi nejen my, ale i sousedi pod námi - osobně jsme se ptali kde je problém, neb jsem si myslela, že chlapec je nemocný to bylo první co mne napadlo (a i to píši, že jsme to řešili s nimi) bohužel s otcem dítěte se nedá slušně mluvit - okamžitě útočí (varovali mne, že je snad dokonce v podmínce za napadení v opilosti či co) s matkou jen v případě, že ji druh nehlídá - pak i přizná, že toho malého nezvládá - přiznala to mému muži, sousedce i tchýni - bohužel nevím netuším jestli pijí, nebo prostě se jim občas něco rozleží v makovici a začnou útočit - sprosté emaily, zprávy atd... zajimavé je že pokud malého hlídá babička, je klid ? ... není to zvláštní ??? ... a byli to oni kdo si první stěžoval, že jsme si dovolili jim něco říct - právě té paní co jim byt pronajala - ta místo aby se slušně zeptala co se děje přijela sem ve služebním (je policistka) a řvala po nás co si to dovolujeme ... víte nejsem z těch co by vše řešili útokem, snažím se zjistit co se děje a dost mě mrzí když já hledám čas a prostor jak blbec abych někoho v baráku nebudila (jednou za čas natloukám průchodky a nýty když šiji) omlouvám se lidem když nanosíme bordel do vchodu, když kluci přijedou z ukázek a uklízíme to neděláme žádný hluk, tchán opravoval donedávna kde co v domě a jediné čeho se dočkám je to to že mě někdo napadá, obviňuje ze kde čeho a vyhrožuje mi? je opravdu velmi příjemné chodit po domě s pepřákem v kapse a bát se jít vyvenčit i psa... .... na FB jsem nic neřešila, jen jsem si posteskla (ale to koukám se taky nesmí) - a nazvat tohle ubohým je přesně to jednání, které tu zažívám dnes a denně ... mimochodem není to panelák, ale bytovka je tu pár lidí ... je tu 16 bytů průměrně po 2 lidech ... z toho půlka důchodci a ti už jsou z toho taky dost nasr....
Co se týče řešení s obcí - bohužel ona ji má napsanou na trvalý pobyt společně s ní, druh tam psaný není, ale ten je věčně pryč ... to nájemní smlouva umožňuje.... každopádně budeme tu už jen týden a pak ať si to shodí třeba na hlavu ....
Ano děti jsou hlučné - děláme akce pro děti, snesu lecos - ale jsou jisté mantinely v chování a pokud je dítě zdravé - nevidím jediný důvod proč by mělo 45minut v kuse řvát, bez pauzy, kopat do nábytku, stěn, když ho chovali v náručí viděla jsem jak strhával obrázky ze stěn vztekle .... na chodbě .. navíc pokud chtějí aby běhal - tak tu je poměrně hodně možností - a když je možné aby zbytek sousedů s dětmi byl venku a tam si hrály, máme tu velké prostranství, spoustu luk a hřiště, bez aut - proč oni musí nechat jej jezdit na odrážedle po bytě i přes to, že jsou opakovaně prošeni zda li by to nešlo řešit jinak ? vám to opravdu přijde normální ? ...
@babuna Jasně, že není uplne normální nechat dítě jezdit na odrazedle doma, či mlátit treba do topení. Holt jste narazili na sousedy, kteří jsou tak trochu křupani a na ostatní se moc neohlíží. Na druhou stranu dítě řvoucí skoro hodinu není nic tak neobvyklého🙂 Mate několik možností, jak situaci řešit: 1) zkusit je znova požádat, zda by mohli byt ohleduplnejsi, 2) pokud máte dojem, že se o dítě špatně starají, udat je na sociálce, 3) pokud jsou hlucni v době nočního klidu,volat policii, 4) a nejlépe se odstěhovat🙂
Mno nechci teď znít trochu hrubě - odpovím ve vašich bodech
1) - pokud jste četla můj příspěvek a pozorně - víte, že tohle jsme udělali a dokonce několikrát a nejen my, bez úspěchu - situace se táhne už více než půl roku není to žádná novinka
2) nevidím důvod proč je udávat, malý je najezený, oblečený dle počasí evidentně nestrádá (to že terorizuje celý barák je věc jiná) - ovšem očekávám návštěvu sociálky poslanou od nich až se nám narodí prcek, hold někteří lidé jsou takoví ....
3) policie v tomto případě nemá smysl ... nic s tím neudělají, to že malý dupe a lítá v půl jedenácté v noci či ve 4 ráno nikoho z uniformovaných nezajímá - navíc ,,paní domácí je policistka - tu to opravdu nemá smysl,,
4) už po třetí píši, že jsem tu už jen na týden - aktuálně se stěhujeme ... v bytě 1+0 o výměře 42m to s dítětem nejde a gor ne v tomto prostředí .....
Situaci jsme řešili slušně - nešlo to ... není jak ji vyřešit než tím, že moudřejší ustoupí ... a doufejme, že ten týden už nějak doklepu ... chtěla jsem si jen popovídat a podělit se o zkušenost ...i když ne pěknou ...
Bohužel na podobný přístup ,,naše dítě může vše a vy to nechápete,, jsem narazila už x krát ...převážně na akcích kam jezdíme ... jsou rodiče co v klidu vysvětlí co dítě smí a co ne, že na exponáty se nesahá zeptají se a vysvětlí dětem co a jak, že když je tam páska ,,zákaz vstupu,, tak se tam neleze - vojenská ukázka, tanky lidi na koních cvalem sem a tam a maminka strčí dítě i s kočárem pod páskou a hrozně se divila proč ji vyhodil - hlídač málem omdlel nebo stačí jít třeba jen do ZOO a znáte to všichni ... nejlepší ovšem je situace, kdy se spí na akcích pod stany jako že ,,hromadně,, - stavíme si vždy ,,brloh,, bokem - právě z toho důvodu, abychom se vyhnuli nočnímu buzení od přiopilých kolegů (a někteří pánové oblejších tvarů spí hrozně nahlas 😀 šak to znáte)... naprosto super situace - jako poslední přijede rodinka s malými dětmi - a co je nenapadne lepšího než postavit si stan přímo doprostřed kupy stanů - nejen že pak nadávají, že jim malé budí, ale na oplátku v 5 - 6 ráno budí oni všechny okolo - a to i přes to, že je už večer upozornili, že by bylo vhodné, aby si s těmi dětmi postavili stan kousek bokem .... a mohla bych pokračovat .... je to prostě jen o ohleduplnosti k ostatním ...což se bohužel dnes nenosí ...
@babuna Já chápu, jak to myslíte🙂 Taky nesnáším lidi s myšlením "moje dítě je úžasné, může vše a všichni se z toho posaďte na zadek". Ale myslím, že u vasich sousedů to nebude "respektující výchova" (pro rypalky - vim, že respektující výchova je něco jiného, než nechat haranta, ať si dělá, co chce), ale omezenost rodičů v kombinaci s nezvladatelnym dítětem.
Budte rádi, že byt nevlastníte a máte možnost se bez problémů odstěhovat, situace nemá jiné řešení..
@japona jo to si říkám každý den ... ještě, že ten byt není náš .... (jeden z důvodů proč koupě bytu by šla jen přes mou mrtvolu) .... když už se zadlužit tak barák- i když i tu to není vždy výhra, že ...
mno jinak k výchově a ,,výchově,, kamarád hrozně před lety propagoval volnou výchovu, tehdy to šlo šíleně do módy, lidi si klepali na čelo, nikdo je nikde nechtěl neb se to nedalo - a teď je synkovi 10 - 11 a rodiče šílí ... prostě vše má své meze že 🙂
Tohle je prostě riziko bydlení v bytovém domě: někdo má hlučné dítě, jinému štěká pes nebo hraje hlasita hudba, dalsi je kutil, někdo kouří na balkoně a poslední hlasitě souloží. Najít bytový dům, který je plný tichych důchodců, o kterych cely den i noc nevíte, je opravdu vzácnost.. i když tam je zase riziko, že jsou hluší tak jim řve televize🙂
Idealni bydlení neexistuje.
@babuna možná bych ještě dodala co se týká těch útoků na tvou osobu na fb a v mailech - nastavit si na fb soukromí tak, aby to viděli jen přátelé a lidem mimo se neuobrazilo idealně nic kromě jména a profilové fotky, taky protřídit lidi v přátelích, přes které by se to k těm sousedům mohlo dostat. Pak budeš mít klid i v případě, že se budeš potřebovat vypsat a zanadávat si. Pokud na fb komunikuješ s lidmi ohledně akcí a replik, které jinak v přátelích nemáš, a jsou to jen zákazníci, tak si za tímto účelem zřídit druhý veřejný profil, který bude zaměřen jen na tohle. Změnit si mail a nový dát jen lidem, se kterými chceš komunikovat. A pokud si stejně najdou (brzo už bývalí) sousedi cestu, jak tě kontaktovat a otravovat, tak na to prostě hodit ignor a nevztušovat se tím.
@nataly007 Jo jo uvažuji o tom - proberu ,,přátele,, paní jsem blokla a je to ... ano profil mám veřejný právě z důvodů komunikace se zákazníkem ... ať už fotky tak šití či jiné akce ... ono to snad vyšumí jak budeme pryč ... doufám ... 😀 ... nebo hold budu nadávat nahlas 😀 ne písemně ...
@babuna rozumim, co prozivas. Hodne podobnou situaci jsem 4 roky zazivala pred lety. Kdo nezazil nemusi to chapat a jednoduse to vidi tak, ze vsude jsou "nejaci sousedi". Ale tohle vse, co si popisovala je opravdu extrem, ve kterem jsem taky zila a doufam, ze uz nikdy vic. Hrozna je i ta bezmoc, ze s tim nic nejde delat a kdyz, tak se to akorat obrati proti Tobe. A temhle lidem to pekne prochazi. Preju hodne stesti na nove sousedy a at si muzes vychutnavat materstvi
@babuna ve skoro stejné situaci jsme bydleli téměř pět let a opravdu, kdo něco takového nezažije, tak nepochopí. Byt, který byl přímo nad tím naším, koupil jeden pán, který tam ale vůbec nebydlel a nastěhovala se tam jeho dcera s manželem a dvěma dětmi. Na to, že to byl klasický panelák, byl tam do té doby relativní klid, ale od jejich nastěhování, to vše skončilo. Na každodenním pořádku randál od dětí, přesně to co popisuješ, takové rány, že se s posouvaly věci na poličkách. A k tomu ještě soused byl velký cholerik a k rozčílení mu stačila i maličkost, takže na sousedku pořád jen řval a urážel ji ("krávo" bylo to nejslušnější oslovení co pro ní měl) a sousedka si to pak léčila na dětech a křičela na ně a děti a ty potom řvaly taky. Od samého začátku jsme s nimi chtěli vycházet v dobrém, ale s takovými lidmi prostě vyjít po dobrém nejde, ať se snažíš sebevíc. Během prvního roku nás 4x vytopily (za těch necelých 5 let to bylo celkem 8x) a místo omluvy jsme byli ti nejhorší lidi na světě a nikdy nepřiznali vlastní chybu, naopak nás i obvinily, že jsme si ten strop sami namočily, aby jsme si našli záminku jak jim znepříjemnit život. Taky si na ně stěžovali jiní sousedé, ale nikdo kvůli sousedově povaze neměl odvahu to s nimi řešit osobně, jen jim občas někdo hodil do schránky anonymní dopis a protože my jsme byli jediní, kdo s nimi něco osobně řešil, tak si pak mysleli, že je to od nás a sousedka na mě řvala přímo před mým starším synem. Teď už máme tři měsíce klid, ostěhovali jsme se na vesnici do domečku k lesu a za celý den tu nihoho neslyšíme. Takže to, že se stěhujete je to nejlepší co jste mohli udělat, jinak by to byl boj s větrnými mlýny.
@babuna ještě mě napadlo při vzpomínce na bývalého souseda - buď ráda, že je to jen dítě. U nás v paneláku koupila patro nad námi byt starší paní pro svého syna. Měl zákaz vstupu do vesnice, kde bydlela ona (žhářské útoky, ale neprokázalo se, že to byl on), předtím seděl za vraždu, když někoho umlátil a za ublížení na zdraví (postřelení). Pár týdnů po nastěhování začalo v noci peklo. Mlátil do topení a přes ty trubky se to neslo do všech bytů. Začínal tak v 11 večer, mlátil 5 minut, pak půl hodiny pauza. A pak znovu. Končil tak ve 4 ráno. Pak přidal na noc vrtačku. Pravidelně na něj chodili ostatní sousedi, jestli by toho mohl nechat. Jeden měl druhý den ráno rozmlácené dveře od bytu, pár dalších propíchané gumy na autech (je to obrovské sídliště a schytala to jen auta lidí, co si stěžovali, ten člověk musel být magor a vyhlídnout si, co komu patří). A pak nás jednou v únoru ráno vzbudila policie, prý jestli jsme v noci něco neslyšeli. Kromě obvyklého mlácení do topení nic. Ale schody o patro výš byly celé od krve -soused, který bydlel nad ním, za ním v noci šel, jestli by mohlo být ticho, jelikož má malé dítě, a ten pošuk na něj vyletěl s nožem (když si pomyslím, že tu noc tam kvůli hluku chtěla jít i sestra...). Soused naštěstí přežil, problematický soused je ve vazbě a plánuje podat trestní oznámení na všechny ve vchodě, že prý jsme jej obtěžovali a narušovali jeho soukromí... takže tak, sousedy si člověk nevybere ☹ Nejhorší bylo, že když začal dělat problémy a objevily se ty propíchané gumy, rozbité dveře a začal na chodbě křičet, že nás tam všechny zabije, tak jsme zjišťovali, co je to za člověka a obrátili se na policii, jestli by s tím nešlo něco dělat. Řekli nám, že tohle je jen přestupek a dokud někomu neublíží, tak proti němu nemůžou nic podniknout.
@nataly007 no ty vole .. pardon ... to je teda síla .... fuj ... nejhorší je ta bezmoc - i od policie - dokud se nic nestane nemůžeme nic dělat ... a když se něco po a člověk se brání tak ho ještě obviní z nepřiměřené obrany .... (to tu na ulici taky bylo - jeden z místních spoluobčanů bránil svou nezletilou dceru, sice jsou to ,,ciguni,, ale slušní oba pracují a děti jsou slušné - jeden ze ,,strýčků,, ji chtěl prý znásilnit a otec mu jednu vypálil - bohužel tak nešťastně že ho zabil - spadl na obrubník ... ) ...
Včera jsem si vzpomněla ještě na jednu příhodu z dětství - moje teta bydlela ve 2. patře paneláku, tedy bydlí tam doteď 🙂 a pod nimi bydlel starý pán - nerudný dědek to byl už od pohledu 😅 a ten když se mu zdálo, že je někde nějaký kravál mlátil do stropu nebo do topení .. no děs ... věděli jsme to a dávali si na to s bratrancem sakra majzla abychom ani nedupli ... 😀 kolikrát mlátil a my jen seděli u nějaké společenské hry nebo tak ... prostě paranoja no ... a nedávno jsem zjistila, že to byl veterán z legií, který bojoval někde v zákopech a asi se to na něm podepsalo ...
@babuna podla mna si v tych problemoch, pricinach, rieseni, hladani odpovedi a spravodlivosti tak vtiahnuta ze si ani neuvedomujes ze to co pises je absolutne mimo hranic normalneho zivota. Ukradnute veci, prepichnuta kola, vrieskajuca suseda, emaily a vyhrazky. To nie je vobec normalne. Prezi, zbal sa a cau.
Já musím dát za pravdu uživatelce @japana - prošli jsme několika byty a všude byl problém. Počínaje bláznivým sousedem č. 1, který šikanoval celý dům, lil nám pod dveře vodu apod., přes sousedku č.2, která pouštěla radio tak nahlas (obvykle v 7 ráno včetně neděle), že to bylo jaký mít mejdan uprostřed pokoje...během léta ji trefil šlak a další vyprávění obsahuje takové chuťovky jako mrtvolný zápach zápach a byt (náš) plný červů...fakt mazec. V současném bytě jsme v malé bytovce a sousedé jsou klidní, ale paní nad námi vstává denně kolem 6. a den začíná čištěním podlah jakýmsi těžkým mopem, který tahá po dlaždicích, přetahuje i nábytek...zní to jako by tam hrála bowling, jako zemětřesení...v době kdy mi dcerka usínala pravidelně kolem 4. ráno jsem z toho byla dost na prášky. Jinak - myslím, že to že dítko běhá dupe a křičí se do určitého věku reguluje dost obtížně. Sama vím - dcerka má 15 měsíců, hodinové hysteráky má tu a tam taky, řev provází každé oblékání, prošla si i obdobím, dy ji bavilo flákat s hračkami o zem...kde jsou malé děti tam hluk zkrátka bude - těžko je vycepovat k tomu, aby seděly celý den za stolem a malovaly barvičkami. U Vás je to samozřejmě extrém i díky samotnému přístupu sousedů, ale je to bohužel realita bytovek a paneláků... 😒
Ahoj, nohy na ramena, jsem z ostravy 🙂 Nejlepší maminky jsou ty, co o tom nejvíc pochybují 🙂 Už Ti tam z toho musí hrabat, já jen projedu kolem a nechápu, jak tam sestřenka mohla x let žít, ne přímo, ale blízko. Budeš skvělá, uvidíš :_)