Ahojte koníkovky, najde se zde nějaká maminka, která dává svému miminku zelené potraviny? Myslím tím mladý ječmen a chlorelu pyrenoidosu. Nebo jíte některá tyto potraviny když kojíte? Zajímaly by mě všechny zkušenosti.
Ahojky no já nekojím 😉 a zásobuje nás moje máma ta jí k nám přitáhla 😀 jím ji asi cca 4roky až bude mít Andy zuby tak jí jako prevenci dostane taky 🙂
já kojím, ale budu pomale začínat s příkrmama. Se zelenýma potravinama chci začít. Malá má ekzém, tak jí to třeba taky pomůže.
a ječmen nepiješ? myslela jsem to tak, že bych řasu papala já ( to by měla malá z mlíčka) a ječmínek bych jí dávala bumbat.
A cítíš na sobě nějaké účinky?
je to celkem drahá sranda, tak bych chtěla slyšet nějaké zkušenosti přímo od těch, kdo to jí.
to je tak hnusný? No tak to nevím, jestli do Elišky dostanu 🙂
Kojení a sladkovodní řasa Chlorella Pyrenoidosa
12.11.2008, 21:23, Nina Schlossarová
Mateřské mléko představuje pro kojence nejen základní složku výživy, ale je důležité také z hlediska jejich obranyschopnosti. Ale i v něm byly odhaleny vysoké koncentrace dioxinů, což obecně vyvolává obavy z možných poruch, jež mohou tyto látky u dětí způsobovat. Japonští vědci však zjistili, že hladiny dioxinů v mateřském mléce může snižovat řasa chlorela. Nejlepší cestou však samozřejmě je eliminovat zdroje dioxinů.
Vědecký kolektiv pod vedením T. Nakana analyzoval hodnoty dioxinů obsažené ve vzorcích mateřského mléka a krve 35 japonských těhotných žen. Měřil také hodnoty imunoglobulinu A v mateřském mléce a zkoumali korelace s koncentracemi dioxinů. Osmnáct z těchto 35 žen v těhotenství užívalo chlorelu (doplněk Chlorella pyrenoidosa), a proto se tým T. Nakana zaměřil i na zkoumání účinky tohoto doplňku na koncentrace dioxinů a imunoglobulinu A v mateřském mléce. "Koncentrace dioxinů byly výrazně nižší v mateřském mléce žen užívajících tablety chlorely než u žen z kontrolní skupiny ( P = .003). Tyto výsledky svědčí o tom, že chlorelový doplněk může u matek omezovat přenos dioxinů v mateřském mléce na potomka. Mezi koncentracemi dioxinů a imunoglobulinu A v mateřském mléce žen z kontrolní skupiny žádná výrazná korelace zjištěna nebyla. Není pravděpodobné, že by normální hodnoty dioxinů v potravinách měly významnější vliv na hodnoty imunoglobulinu A v mateřském mléce,"
konstatuje kolektiv autorů japonské studie v časopise Journal of Medicine Food (číslo 10 z tohoto roku).
"Zjištěné výsledky ukazují, že chlorela nejen snižuje hodnoty dioxinů v mateřském mléce, ale může také mít příznivé účinky na zdraví kojenců tím, že zvyšuje hladinu imunoglobulinu A v mateřském mléce," uzavírá kolektiv autorů studie.
Zdroj: Nakano et al., 2007. Chlorella ( Chlorella pyrenoidosa )
Osobně nemám žádnou zkušenost, ale tento článek mě zaujal a asi se co nejdříve zastavím ve zdravé výživě 🙂
Ahoj, já piju mladý ječmen, ale je to teda "mňamka" - musím se každé ráno přemlouvat 😀 . Kojím plně a věřím, že to malé prospívá, na sobě žádné velké změny nepociťuju, ale před začátkem kůry jsem neměla žádné větší problémy, spíš jsme to začala pít jako prevenci a doplněk stravy - přece jen kojení organizmus dost vysiluje.....
holky, díky moc. Jdu si chlorelku i ječmen objednat 😉
Ahoj holky, pro ty které byste chtěli užívat mladý ječmen, tak už existuje v tabletách...mamka ho bere už několik let a já jsem ho dřív pila a byl to fakt hnus...ale tabletky jsou super...prostě dvakrát denně vezmete 4 tablety a je to 😉 my se snažíme o mímo, tak snad nám to pomůže
narazila jsem na tohle téma a jsem úplně mimo mísu, vůbec nevím, že něco takového existuje.
Tak hlásím, že už to papám asi 2 týdny a musím říct, že ten ječmen není vůbec tak hrozný. Mám ten v prášku, co se rozpustí ve vodě. Bála jsem se toho, ale fakt to jde. Chutná po trávě. No a chlorela je taky v pohodě, dokonce ji i cucám, aby měla účinek už hned v pusině. Takže kdo se toho bojí - nebojte! PS: už mám i zelený bobky, jak říkají, že je známka správného dávkování. Holt chlorofyl dělá svoje 😉
@jakelina stačí vygooglovat zelená miminka a najde ti to spousty odkazů.
Taky mne do toho kamarádka nalanařila, kvůli těhu, tak to půjdu zkusit jak ječmen tak řasu 😉 už tuhle středu se mám u ní stavět, tak uvidíme 🙂
Zdravím,,za mě určitě užívat jedno i druhý při kojení,, je to to nejlepší,co můžete dát dítěti,,ohranuji se i vůči ceně zelených potravin,,jsem toho názoru,že je to dlouhodobější záležitost a treba 1 chlollerka vyjde na cca 0,70 haléřů,,takže pokud nejste ochotni dát do sebe kolem 20 korun denně,je smutné,,já mám se zelenýma potravinami pouze pozitivní zkušenosti (volím potraviny od společnosti Green ways) i pred početím,v těhotenství,v období po císařském řezu a kojení taky,,takže za mě ano!Jasná volba pokračovat v tom,co je dobré pro mně i pro mojí rodinu;) pokud chcete,pošlu vám registrační formulář,pokud byste chtěla odebírat ZP od důvěryhodného dodavatele 🙂 jinak přeji vše dobré J.
No holky a co přímé podání 12 ti mesicnimu ? Dostala jsem tabletky na doporučení a dneska mu půl rozdrtila do kase ale vsude ctu rozporuplne názory tak nevim ? Ma nízké hladiny imunoglobulinu a mame problémy s novými potravinami a reakcemi na ne .. diky za info
Chlorelu jím jen já 😅