Dáváte dýško u kadeřnice?

esmeralda11
23. črc 2021

Čau holky,
zajímá mě, jestli dáváte dýško u kadeřnice? Já nikdy nedávala, je drahá i tak, ale pak v nějakym seriálu to zmínily jako buranství, tak nevím, jestli nejsem celou dobu za burana?🙈

journals
23. črc 2021

Ano, vzdy, nenapadlo by me nedat

malanoha
23. črc 2021

Vetsinou davam. Tak kolem dvacky. Ale chodím k ni uz patnact let, jinak je levna a nikdy jsem nebyla zklamana.. Kdybych sla treba narazove do nejakeho draheho salonu, tak bych spis nedavala..

j.a.n.i
23. črc 2021

Nedávám, nevidím důvod proč, je to prostě služba, má stanovenou cenu, cenu si stanovila ona kadeřnice, tak tu zaplatím a hotovo.

zaludova
23. črc 2021

Já dávala vždy kadeřníkovi pěkné dýško. Někdy i třeba 150 Kč podle toho, jak to vyšlo. Tentokrát jsem u něj byla poprvé po covidu a cena skoro 2x taková než vždycky. Dostal jen 50 😀

xxx3d
23. črc 2021

Dávám. Tak cca 100kč. Mám husté vlasy, strávím tam dost času (melír)

rozitta
23. črc 2021

Taky dávám, 20-30Kč ...

emamaira
23. črc 2021

Dávám kolem 100-150, chodím k ní dlouhodobě, vždy jsem spokojená, vyjde mi vstříc časově a návštěva je celkově moc příjemná.

veruuu_kubesovic
23. črc 2021

dávám, bylo by mi trapné nedat...

deaneira29
23. črc 2021

Vždy dávám, nikdy mě nenapadlo nedat.

esmeralda11
autor
23. črc 2021

@journals a kolik asi? Mě to nikdy vůbec nenapadlo. Přece si za svou práci sama udává cenu. Jakože když mi jde plynař udělat revizi kotle, tak mu taky dýško nedávám, doktorovi taky ne (je to dokonce trestné), architekt taky dostane za dům cenu, kterou předem udá. Tak mě vůbec nenapadlo to tady dělat jinak. Ale podle toho co tu většina píše, se asi dává🙈 ale kolik? Přijde mi dost divný dát dýško 20Kč, jak se tu píše, když platím 1400-1800,- (a není to v Praze, je to na okresním městě). To mi přijde lepší nedat nic.

ines76
23. črc 2021

Platim pravidelne 1770 (zastrizeni a preliv jednou za 3 mesice Praha), tak davam 1800 - dala bych dysko i vic, treba tu stovku, ale zase dat 2000 uz mi prijde moc...

letalnica
23. črc 2021

@esmeralda11 Dávám od dvacky do pade, mám známou kadeřnici 🙂 To už bylo v My všichni školou povinní, že je to "tuzérové zaměstnání" 🙂 Když jsem šla v 16 letech v roce 1995 na svou první trvalou, platila jsem 172 korun a hezky jí to tam vysázela bez dýška. Máma se pak chytala za hlavu 🙂

zuzkasim
23. črc 2021

Jo, ale jen když jsem spokojená, stejně jako v restauraci, jsem schopná dát přesně, pokud se službou moc spokojená nejsem (když je něco úplně blbě, tak se samozřejmě ozvu a řeším to.) Takže v 95% případů dávám, obvykle to vychází na 50Kč, přijde mi to akorát, platím vždy do tisícovky.

journals
23. črc 2021

@esmeralda11 vetsinou 100,- 🤷🏻‍♀️

ines76
23. črc 2021

@letalnica tenkrát musel byt trapas 🤪 ale ted uz mi to vylozene jako "tuzerove zamestnani" nepripada vzhledem k tomu, ze vetsina kadernic pracuje sama na sebe a ceny urcuji samy, tzn.nejsou zavisle na dyskach (aspon ja teda jako "tuzerove zamestnani" vnimam treba pohostinství, kde jsou predem nizke platy a pocita se prave s tema dyskama)

irmamala
23. črc 2021

@esmeralda11 Promiň, ale ty se fakt ptáš jak buran 😀 Spropitné se prostě ve službách dává a vždycky dávalo, ať to dává smysl nebo ne. Já nechávám všude těch 10-15%, to mám zažité, nebo prostě zaokrouhluju.

hezz17
23. črc 2021

@j.a.n.i no me tohle treba vadi u rozvozu- dame jidlo nebo rohlik. Automaticky se te ptaji na dysko. Vsak ale je to jejich práce ne? A od kuryru osobne vim, ze dobre placena. Me taky v práci dysko nikdo nedava 😀

ckei
23. črc 2021

Ano, dávám vždy, průměrně 100Kč.

sigyn
23. črc 2021

@irmamala Jsem si nevšimla, že bych prodavačce, pošťačce, nebo třeba kominíkovi měla dávat tuzéra za to, že dělá svoji práci. 😅

jako_mala_holka
23. črc 2021

Dávám, zaokrouhlim to vždycky nějak... Třeba platím 260, tak dám 300 a tak podobně... Samozřejmě když jsem spokojená

letalnica
23. črc 2021

@ines76 Já to tak nevnímala, až pak se mi od mámy dostalo vysvětlení 🙂 Od té doby dávám, jak v kadeřnictví, tak třeba v restauraci. Jen tedy v obchoďácích ne, protože vím, že oni si to nechávat nesmějí. Znám to i z vlastní zkušenosti.

klokanka31
23. črc 2021

@esmeralda11 Taky dávám

jane46
23. črc 2021

Pokud bych sla nekam, kde je kadernice zamestnana, dam... Pokud je to jeji kadernictvi ocekavam, ze ma ceny stanovene tak, aby si vydelala a je to moje rozhodnuti se nechat za jeji ceny u ni ostrihat... Ja mam kadernika, jede sam na sebe, jsem uz roky spokojena a vubec mi treba nevadilo, kdyz ted zvedl cenu. Chapu to, ale nechci znevazovat na kolik si ceni sve prace, takze mu dam tolik kolik si rekne. Zdrazil o pulku. Dostal ode me velike dysko po prvnim lockdownu a ted zase, kdyz konecne otevrel. Ale nedavam za vsechny sluzby dysko, jak tu nekdo psal. Pokud by to bylo jako v USA, ze cisnik zije jen z toho, nemam problem dat 20%

j.a.n.i
23. črc 2021

@hezz17 Tak rozvoz nevim, k nam nejezdi, jezdivalo tesco, ale to se platilo kartou, takze nedostal nic. Když mi privezou neco vetsiho, tak podle jejich aktivity, když mi vytahli pracku do patra, tak to samozřejmě dostali každý ted uz nevim zda 100 nebo 200, ale kdo to necha pred vchodem, tak si necham vratit do koruny.

hezz17
23. črc 2021

@j.a.n.i tohle se taky plati kartou a pred uzavřením objednavky je otazka kolik dysko pro kuryra

irmamala
23. črc 2021

@sigyn na to ti nemam co rict, ja proste spropitne davam a nepolemizuju, jestli to ma logiku ci ne. Neni to povinnost, nekomu to pripada normalni vec, nekomu ne. Postacka ani kominik ke me nechodi, kuryrovi z rohliku davam. Je mi jedno jaky maji plat, jsem rada, ze mi vynese nakup a ja nemusim hnout prdeli, vzdycky za to extra podekuji. Utracim za takove pitchoviny, ze me ta dvacka jako podekovani fakt nevytrhne.

honeya
23. črc 2021

Ano, posledně jsem nechávala 100

tinaprofi
23. črc 2021

Když jsem hodně spokojená i 200

drakenn
23. črc 2021

Jsem spokojená, nechávám dysko od 50 do 100 jak kadeřnici, tak kosmeticce. Kurýrům dávám ve vedrech vychlazeného ovocného birela. Má to úspěch😄

areh
23. črc 2021

Já upřímně taky nechápu, na co to jako mají a proč se to dává. 🤷🏼‍♀️ Mě za práci taky nikdo dýška nedává. Co si vydělám,to mám. Nechápu to ani v restauraci a pod.
Každopádně většinou částku nějak zaokrouhlím.