Ahoj, chci se zeptat zda je tu někdo, kdo chodí darovat krev nebo plazmu? A jestli se najde někdo, kdo případně třeba zamlčel i to, že má MS? A jestli ano, co to s ním pak udělalo?
Chodila jsem darovat plasmu, ale nakonec jsem kvůli zdr. stavu přestala. Chtěla bych darovat aspoň krev, ale bohužel nemůžu. Jak je psáno nade mnou - ty dotazníky mají svůj účel a nejde jen o nás ale o to, aby vůbec pak ta plasma, krev byla použitelná a bezpečná pro toho, ke komu se má dostat, když je na holičkách. Pokud řešíte jen ms a je to tam jako možná kontraindikace proč v jednu chvíli nedarovat, prostě vyčkejte.
@hezz17 Nikdy bych nezatajila, že mám nějaké prášky, taky určité beru a mám je nahlášené, jen jsem se ptala na osobní zkušenost. Příště si odpusťte laskavě takové chování, nikdo na něj není zvědavej. Vždy se dá vše řešit v klidu!!!
@pampeliska1313 To je škoda, že už nemůžete. Ale člověk s tím neudělá nic. Hlavně abyste byla zdravá 😊
@ruzenka456 no, neda. Protože ohrozujes zdravi nekoho jineho kvuli sedmi stovkam
@ruzenka456 Ahoj, já jsem dárce krve i plazmy, radši podotýkám že jsem dobrovolný dárce. Na MS jsem se ptala a u plazmy to prý takový problém není, tam se červené krvinky vrací. Ale dost záleží i na tom, jak to u tebe probíhá. V tom dotazníku to je pro tvou ochranu. když bych měla dávat krev, tak bych nešla, plazmu ano. Ale to mluvím za sebe.
Chodím darovat oboje, je to pro tvoji ochranu opravdu je dobře ty 3 dny po dodržet. Navíc pokud se to nedodrží je i velká pravděpodobnost že neprojdes zkrz málo železa. Pokud máš MS slabou jde to zkrátit, mě tento týden volali, že je moje krevní skupina potřeba, šla jsem v den ukončení MS, ale s centrem jsem to konzultovala, já mám MS opravdu slabou, slabě krvácí dva dny a pak už jen dva dny lehce spinim.
@ruzenka456 Chodila jsem na plazmu, za peníze, ale nikdy jsem nebyla během menstruace, myslím, že by ti to neudělalo moc dobře. Asi radši plánuj podle toho 🙂
@ruzenka456 nejde o vas, jde o pacienta 🤦🏻♀️ boze, na co ty dotazniky asi jsou? Pro srandu?? Radsi nikam nechod, to bude ve tvem pripade nejlepsi.
Manzel ma v praci idiota, co chodi darovat krev a neuvadi ze bere leky na tlak a diabetes. Den volna prece dobrej ne? A neuvedomuje si, ze tim muze příjemce hodne ohrozit.