Dobrý den, jsem v 18. týdnu těhotenství a stala se mi taková událost v Praze. Když jsem odcházela od Apolináře, kde jsem byla na prohlídce, nasedám do auta a na okno mi zaťuká paní romské národnosti. Lekla jsem se, ale stáhla jsem okénko, myslela jsem, že mi třeba něco vypadlo. Nejdřív se ptala na cestu, kde prý je ulice Sokolovská. Řekla jsem, že bohužel netuším, nejsem místní, ale klidně se podívám do navigace. Načež začala “vy jste tak hodná a upřímná, já to z vás cítím, my cikáni to poznáme. Já vidím, že jste hrozne stastna a budete mít krásný život.” Najednou mi nečekaně vyškubla pár vlasů, to už jsem skoro zavírala okénko a chtela odjet. Vlasy chtela zabalit do kapesniku, který jsem jí měla dát, ale já u sebe žádný neměla a byla jsem v šoku. Začala se ptát: „měla jste autonehodu? Ne? Ani nebude. Nemáte problém s někým žárlivým? Ne? Tak ani nebudete.” Evidentně to zkoušela, ale nemohla se trefit. Samozřejmě mi řekla, ať vytahnu nějakou bankovku, já byla tak v šoku a opravdu jsem ji nějaké peníze vytáhla. Nejdřív 200,-, pak řekla, ze jsem chtela dat víc, tak jsem vytáhla dalších 200,- s tím, že víc ji dat nemůžu, že potrebuji ještě hotovost k zubari, kam jsem jela. Řekla, ze budu mít dvě zdrave děti a budu stastna a ještě nějaké pozitivni věci a odešla s penězi v ruce. Vůbec ale nevím, co udělala s těmi vlasy a mám z toho divny pocit. Asi je měla na obranu, kdybych ji peníze nechtěla dát, tak by mi s vlasy v ruce možná vyhrozovala nějakou kletbou, nebo opravdu nevím. Nestalo se to někomu z vás taky? Těhotenské hormony se mnou teď cloumaji a mám ze všeho strach. Děkuji.
Ty jo, "chytra" pani. Hezky si prisla ke 400 ....
@kokoska29 no teď z pohodlí domova si taky říkám, jak jsem měla zareagovat, jenže v té situaci to bylo fakt těžký. Tím, že mi “visela” v okýnku a byla o něj opřená, musela bych ji nějak vystrčit, abych mohla odjet. A jelikož jsem ten den byla hrozne nervózní z výsledků, které mi vyšly, tak jsem byla paralyzovaná ještě z toho. Zkratka dobre využila situace. Snad tam nečeká pořad na jiné těhotné ženy, evidentně si to místo vybrala naschval…
Něco podobného se mi kdysi stalo na Václaváku. Uplne jsem na to zapomněla, až teď jsi mi to připomněla.. nevim uz nastesti, kolik me to tehda stalo.. neboj, ony to jen zkoušej. Asi si me také vybrala proto, že spravne odhadla, ze nebudu klást odpor. Dnes by me už doufam nedostala. Číhat pred porodnici je fakt vycurany.. snadné oběti..
Ježiš..hrozně mě to připomnělo film stáhni mě do pekla.jestli si ho neviděla, tak se na to raději ani nekoukej..je to o staré cikánce, která právě za nepomoc ( která ale nebyla oprávněná), uvalila na mladou slečnu kletbu..no nebylo to pěkný a ani to dobře nedopadlo..😝a to jsem jí tolik fandila..😁já vím, je to jen film..ale po tom filmu a co si psala, bych se taky bála a peníze bych ji dala..radši, pro klid duše..😁 ale myslím si, že když jsi ji dala peníze,byla slušná, tak ty vlasy nepoužije, jestli byla fakt čarodějnice..👍samozřejmě druhá možnost je, že to byla zlodějka..🥴
@jenonka 🤣🤣 takové věštkyně potkávám u obchodu u nás pravidelně. Poslala jsem se párkrát někam. Oni jsou schopní tem co jim něco dají vlézt do peněženky a vytáhnout si další.
Minule jsem jedné řekla, že zavolám policii a uvidím zda jim něco vyvěští. Tak se otočila a šla. S takových si hlavu nedělej, vlasy ti vytrhla aby tě vyděsila.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@jenonka takovýhle "vestkyni" jsem naletela v Římě pred nejakyma 20 lety.Úplně jak pres kopirak. Zrovna jsem přijela na studia, mlada, blba, měla jsem v peněžence pár euro. Tak ji to ukazuju, že nemám, ona mi prachy z peněženky vytáhla, vytrhla mi pár vlasů... ja byla Úplně perplex že jsem se nemohla na slovo a než jsem se vzpamatovala cikanka byla pryč i s prachama. Samozřejmě že žádnej vliv to nemělo, jsou to podvodníci, organizovany klany. Maj proste scénář aby te rozhodili a ztratila jsi pozornost a mohli te okrast. Od ty doby jsem nedala jedinýmu cikanovi jedinou korunu :D
Taky jsem na ně kolem Václaváku narazila (vlasy mi nevytrhla, ale měla jsem čepici, tak nevím jestli je to běžná praxe), chtěla jsem ji dát pade, ale kov se jí nelíbil, tak jsem s tím že musím rozměnit zdrhla do hračkárny a zmizela jiným vchodem, ale pak jsem si stejně radši udělala nějaký očistny rituál 🙂
Taková "věštkyně" chodila i po Ostravě. 😅 úplně stejný postup, včetně těch vlasů. No poprvé jsem se jí "lekla" poslouchala ji, a dala jí tehdy 50,- za snahu 🤣 vysomrovala ode mě ještě nějaké cigarety. Pak jsem ji po nějakém čase potkala znovu. Hned jak začala už natahovat ruce na vlasy, jsem jí řekla, že ty její finty znám, a nemám zájem... Začala řvát jak trefena, že mě proklíná a že mě do roka dožene taková smůla, že budu ráda, že ji přežiju... No, a už je to 7 let 😅
Taky jsem narazila na cikánku, co mě oslovila a já naivní jsem myslela, že se ptá na cestu, ale mi začala žehnat a věštit a nemohla jsem se jí zbavit. Když si řekla o prachy, chtěla jsem jí dát 50 a jít pryč, tak se zarazila, že kov je urážka přináší neštětí. Tak jsem se nasrala a nic jí nedala. Jestli si dobře vzpomínám, začala pindat nějakou kletbu. (Já jsem si pak představila, že jsem v ochranném zlatém vajíčku a nic zlého se ke mě nedostane.)
Pak na mě jedna vytáhla karty, ale já jsem nic věštit nechtěla a říkala jsem jí, že co nevíme, má zůstat skryto, že karty fakt ne, že předtím mám respekt. Ona viděla, že bych před ní fakt zdrhla a říkala, že když se bojím, že mi nic věštit nebude. Tahle byla slušná.
@nikoulinka Tyjo, oni jsou snad všude 😅 a co udělala s těmi vlasy, vrátila je nebo co? To je proste hrozny, jedna věc je žebrat o prachy a druhá vytrhnout vlasy 🙈
@jenonka Cikanka skube lidem vlasy a jeste za to dostane zaplaceno 😲? To snad ne 🤦. Velmi rychle bych s ni vybehla a vyvestila ji budouci opletacky s policii. Samozrejme ze jsou ty vestby nesmysl a delaji to jen proto, aby okradli duverivy lidi.
@levandule_k kdyby nebyly chamtivý mohly by si vydělat lépe...
@katule1990 🤣 přesně tak, tak se na ně musí.
@jenonka nic si z toho nedělej, ty kletby , to je prostě jenom jejich "merch". Něco jako vypalny. Nejenom že distraktujou, aby mohli okrást, jeste taky děsí. Fakt policii na ně. 🤬
@odula Bydlim prakticky cely zivot pobliz cikansky lolality a zkusenosti mam az az, tak me tohle dokaze nadzvednout ze zidle 😅. A manzel by za 30 let u policie mohl vydat almanach 😂. Cest vyjimkam.
No to snad ne. Holky, ja uplne cumim jaky mate zkusenosti. 😂😂
Kdyz to clovek cte, tak si rika, ze to prece ani nejde takhle naletet, ale musim te uklidnit, clovek v tu chvili je fakt uplne mimo 🙈
Nam se stala trosku jina vec, takze se omlouvam, ze ti bude mimo tema, ale vzpomnela jsem si na to - zhruba pred 4 rokama jsme byli s manzelem a mym tatkou na prodlouzeny vikend v Kyjeve. Prochazime se tak po nejake rusne hlavnejsi ulici, a najednou vidim typka, v ruce a na rameni tri plysovy opicky, no uplne jak zivy. Prochazime k typkovi a ony ty opicky byly fakt zivy! 😁 takovy tri maly opice, jeste k tomu obleceny do nejakych oblecku a bundicek, tak jsem na to zustala hledet a smat se, manzel s tatkou taky zastavili a smali jsme se tem opicim, typek si nas vsiml, tak sel za nama, opice mi hned hodil na rameno, ty se ke mne zacaly tulit, no bylo to fakt srandovni, mit na sobe tri opice😁 (kdyz se divam ted na fotky, pripadaji mi ty opice jako pekne hnusni a nastvani zebraci uz jen podle obliceju😀)manzel me hned zacal fotit, chlapek nas pak vyfotil vsecky tri s tema opicema, my jsme podekovali a chteli jit pryc a on se nastval a chtel penize za to, ze sme si na opice sahli, a za kazdou fotku taky nejaky sileny penize, jako kdyz jsme to tenkrat pocitali, tak si rekl v prepoctu na koruny nejakych x tisic!
Jako kdyby tam nekde mel nejakou ceduli “foceni s opicema”, tak se z dalky mrknu na opice a jdu dal, ale ob proste jen tak sel po ulici, videl, jak se na opice smeju, prisel a hodil je na me, no nevyfot se, ze 😀
Byl dost neoblomnej a zacinal byt pak uz i zlej a sel z nej strach, takze za rychlyho odchazeni mu manzel nejakou mensi castku dal (i tak to bylo dost) a sli jsme rychle pryc, ale typek za nama vybehl, ze to je malo. Nastesti tam zrovna projizdeli policajti, jak je videl, otocil smer a bezel pryc i s opicema 😀
Jako zpetne si rikame, jak jsme mohli byt tak blbi, ale v tu chvili je fakt clovek zaskocenej, zkoprnelej a nevi proste 😀
Ještě k těm cikánkám, byli jsme v Římě a kamaráda zastavila v metru cikánka, měla dítě v šátku a dělala, že ho drží oběma rukama, začala se ho na něco ptát a nejednou mu začala šmátrat po peněžence. Kamarád byl ostražitej, měl postřeh, takže se ubránil o nic nepřišel.
Taky jsem potkala cikánku "věštkyni" v Olomouci.. A přesně, jako u tebe napřed se ptala, kde najde nějakou ulici. Pak plynule přešla na to věštění, ptala se mě na rodinu a tak. Byla hrozně moc milá. Byla jsem překvapená. Takže jsem jen poslouchala a byla jsme taky milá 😆🤦♀️ na konec si řekla o dárek, něco mého osobního, aby se její věštba mohla splnit. Chtěla řetízek nebo prstýnek. Dala jsem jí padesát korun. A bylo mi dokonce trapné, že tak málo 😆 pak když jsem se z toho zážitku oklepala, tak mi došlo, že to vlastně byla podvodnice. Ale uměla to dobře podat 😆 ale víš co? Můj tata si podvodníka dokonce přivezl domů a nechal ho u nás přespat. A ještě mu dal asi 2 tisíce 🤣. Byl to Řek, ale žijící v ČR. "Živil" se tím, že na benzínce na D1 oslovoval řidiče, že je v nouzi, okradený a jestli by mu nemohli dát na jídlo a dopravu na letiště, aby se mohl vrátit zpět domů. Měl velmi věrohodný příběh. Když jsem pak hledala adresu, kterou nám dal, abysme ho v létě přijeli navštívit, tak na mě vyběhla celá webová stránka věnovaná jeho "řádění" 😆 hodně moc lidí mu naletělo a všichni na ten podvod přišli tak, že hledali tu údajnou adresu (dával vždy stejnou) a přes tu adresu se dostali k té webovce, kterou založil jeden z prvních podvedených 😆 už je to dobrých 10 let. Nebyl trestně stíhatelný, protože ty peníze dostal vždy darem, z dobré vůle. A výši částky nechával na darujícím. Dlouho jsme se smáli, že mu tata překazil ten den kšefty, když ho odvezl k nám domů😆
@jenonka prostě tě jen obrala, takových "věštkyň" všude chodí 😀... Si hloupá že si ji ty peníze dávala... prostě si měla odjet ... No poučení pro příště 🤷