Ahoj, už teď v každém patře stojím a funím, proto hledáme možnosti, být po císaři nějaký týden jinde, jenže tak trochu na samotě, tak nevím. Netuším, jak moc se to císařem zhorší, je to velká operace, ale hlavně jde o to, jestli to není i vzhledem ke stehům a jizvě nebezpečný. Díky moc za vaše zkušenosti, rady.
Díky moc za odpověď. Já právě nevím, jak dlouho to potrvá tenhle stav .. někde jsem četla 6týdnů, někde 8 .. ono se to asi lepší postupně.
To je člověk od člověku jiné. Já jsem byla docela rychle fit, i když jizva byla větší, než jsem čekala. A čím víc se hýbeš, tím lepší to je. Ale nesmíš se namáhat a zvedat těžší věci.
Ale hlavně ty čtyři patra s mezipatrem jsou záhul .. chalupa na "samotě" /je to normální domek/, tam by bylo soukromí ve dvou s dítětem na 14dní .. jenže partner nechce, že je v okolí blbá nemocnice, kdyby něco .. tak já doufám, že nic .. přijde mi to lepší než u tchyně v bytě, i když chodí ještě do práce .. ale prostě jednu z možností budeme muset zvolit 🙂
Pokud se partner dokáže o tebe dobře postarat (uvařit, uklidit, být nápomocen a dělat, co mu řekneš), tak klidně na tu chalupu jeď. Záleží na vás, jestli na 2 týdny nebo jen na týden či jen pár dní… A pokud ne, u tchyně v bytě, pokud má dostatek místa a máte tam vlastni místnost a soukromí a ty se tam cítíš dobře, tak proč ne 🙂
Mam za sebou tri cs a bydlime ve 4. patre bez vytahu. Ja fungovala od zacatku i doma, nosila jsem miminka v satku- bylo to prakticke.
Já se dostala po porodu domů po cca 11 dnech - a 3 patra jsem musela chodit, abych se dostala domů. Ale já nikde nečetla, že nemám (a možná nikoho nenapadlo, že v Praze bydlíme v domě bez výtahu, aby mi to říkal). Denně jsem chodila za malým na neonatologii - takže 3 patra schodů, pěšky asi kilometr na autobus, autobusem a pak už jen kousek od autobusu (tuším další patro nebo dvě schodů - anebo jen podobný svah).
Já Teda nevím ale tohle sem nikdy neslyšela.to by se všechny ženské bez výtahu jako musely na několik týdnů stěhovat jinde?
Bydlime ve 4. patre bez vytahu a chodila jsem do nej po sek ci uplne normalne. Problem jsem nemela, jizva se zahojila krasne. I maleho jsem nosila, jen jsem netahala autosedacku.
Já tedy nevím, přijde mi to úplně normální. Hned den po císaři jsem musela sejít patro nebo dvě na vyšetření. Se mnou šla sestra a hnala se, že jsem ji nestačila a musela požádat o pomalejší chůzi. Ale jinak to šlo v pohodě, jen pomaleji a opatrněji. Doma taky máme schody, jedno patro, a vůbec mě nenapadlo, že by to nešlo. Čtyři patra jsou horší, ale tak třeba pár dnů budete s miminkem doma a manžel pomůže. Ale asi je kondice po císaři dost individuální, já za pár dnů seděla v tureckém sedu.
Fakt vám to nikdo neříkal? Já teda žiju v zahraničí, tak to možná bude tím, že to tu říkají. Mně to předtím taky ani nenapadlo, proč bych jako nemohla chodit po schodech, ale realita byla opravdu nemohoucí. Nemohla jsem zvednout nohy, fakt to nešlo, vůbec mě neposlouchaly 😃 Nechápu, jak někdo může po císaři vyjít schody. Pro mě to bylo nemožné. Ale každá jsme jiná. Někdo běhá za týden jako čipera a někdo ještě měsíc po chodí v předklonu….
Mám za sebou dvě sekce,fungovala jsem normálně a to jsem byla už " stará rodicka "😀,hlavní je pozitivní mysl a následovat se.
No já mám za sebou tři císaře a tohle sem v životě neslyšela. Ale já neměla s pohybem problém ani u jednoho. A ani u jednoho my nedělali problém schody, normálně jsem po nich chodila
@bara88 pořád se o tom nemluvilo. Jen mi to řekli jednou při propuštění z porodnice. Ale nevím, jestli to říkají teda každému, a nebo to třeba byla jen speciální rada pro mě na míru. Protože já jsem měla i veliký myom v děloze a první noc po císaři jsem musela spát s pytlem písku na břiše jako závaží a pak často chodili a mačkali mi na břicho, aby se mi tam u myomu nehromadila krev 🥴 A druhý den po císaři jsem najednou nemohla dýchat a jedna velice korpulentní sestřička přiběhla a čapnula mě císař necísař kolem hrudi a začala se mnou lomcat, protože si myslela, že mi zaskočilo a dusím se kvůli tomu 🙈 takže jsem byla pochroumaná i kvůli tomu 🙈
Ja mam za sebou dva cisare a taky bydlime ve 4. patre bez vytahu. A normalne jsem to chodila a jeste jsem davala kocarek do sklepa a dite nosila nahoru. Tehotna jsem taky takhle fungovala,jen jsem vic funela. Po cisari jsem chodila pomalu,opatrne,ale chodila. Je to blbost resit,chuze po schodech nevadi. Kazdy nema moznost jit bydlet jinam a litat neumim 😀 Naopak pohyb mi pomahal. S prvnim jsem byla vetsi cita,po druuhem jsem musela fungovat hned a musim rict,ze jsem byla driv fit. Ja osobne bych byla po porodu radeji doma,ve svem a tam zvykala s miminkem. Ne se stresovat nekde jinde...
Bydlela jsem ve 4. patře bez výtahu, když jsem byla po slepáku (klasická operace) a nikdo nic neříkal.
Já si tedy neumím představit se s takhle malým miminkem někam přesouvat a stěhovat. Stejně první dny se s novorozencem tolik ven nechodí, takže jde spíš o to ty schody vyjít, pak je zase pár dní na rekonvalescenci.
Byla jsem po sekci a jediná možnost, jak se dostat domů, tak jsem musela vyjít schody do 2.patra. Muž odnesl vše a syna, já pomalu vylezla schody. Jezdila jsem se synem k pediatrovi, ven a nikdy jsem neslyšela, že nesmím na schody. Jasně, byly chvíle, kdy jsem nemohla moc chodit. Ale paradoxně, čím víc pohybu jsem měla, tím jaem se lépe zotavovala. Nosila jsem jen syna a ostatní muž.
Neco takovyho jsem teda taky nikdy neslysela, normalne jsem po schodech chodila - uz z porodnice to byla kupa schodu, domu mame taky dost schodu, nezaznamenala jsem, ze by to bolelo nejak vic nez chuze vpred 😅. Kvuli tomu bych se teda urcite nestehovala, neumim si predstavit nebyt po porodu ve svym, kde vse dokonale znam. Navic ty schody nebudes predpokladam behat 5x denne.
Já 5 týdnů po císaři litalal po brigádách. A do 4 patra jsem lítala od návratu z porodnice. Vše jde, když to jít musi
S tím stěhováním na chatu na první dny bych to zvážila. Záleží, jak ji máte daleko a jak je vybavená. Po propuštění z porodnice a pak myslím 7. a 14. den je kontrola u pediatra, bude potřeba se mnohokrát denně sprchovat, to znamená dostatek teplé vody, bude třeba stěhovat tam a pak zase domů mraky věcí (přebalovací pult, vaničku, postýlku apod.). Taky bude třeba na začátku hodně prát, miminka se převlekají několikrát denně, některá dost ublinkávají, tak mít k dispozici pračku. To bych asi řešila víc než ty schody, které určitě nepůjdeš ue začátku víckrát než jednou denně a mimčo apod. může po těch schodech zezačátku nosit manžel.
@petulkadodo tak zrovna přebalovací pult nebo vanička nejsou nezbytné věci, které by se musely stěhovat, jinak ale se vším souhlasím.
Děkuji všem, nicméně si myslím, že je to individuální a že je rozdíl patro v rodinném domě a čtvrté patro v činžáku a taky je rozdíl 5tý týden od porodu a první dny .. piggy123, mě známá právě říkala, že ji překvapilo, když nemohla vylézt do tramvaje /doma měla výtah/.
@petulkadodo no samozřejmě ve svým lepší, ale já už mám teď problém, tak se děsím :D a když to jde nějak zařídit, tak proč ne .. ale taky doufám, že na to nedojde 🙂
Teď funíš a nedáváš schody, protože Ti mimčo tlačí na bránici a nemůžeš pořádně dýchat. To po porodu skončí 😉. Co se chůze do schodů týče, ta nemusí nutně dělat problém. Já rodila císařem druhorozenou, v té době jsme bydleli v paneláčku ve druhém patře bez výtahu, a normálně jsem po schodech chodila. Šlo to pomaleji, ale aspoň jsem se už nezadýchávala na každém patře/mezipatře. Co se chaty týče, pokud tam máš plné zázemí včetně dostatku vody, sprchy, tak proč ne, ale nedramatizovala bych to tolik.
@eviicka Pro mě bylo docela peklo se po CS ohýbat a přebalovat na posteli nebo na zemi, takže pro mě byl vysoký přebalovací pult a vanička nebo velké umyvadlo, must have.
Jo je to rozdíl, ale já to patro chodila hned po propuštění z porodnice. K tomu bez kovarkarny, takže jsem tahala i kočár a nakupy
Mě by asi vadilo nebýt po porodu aspoň 3 dny doma ...
DOMA je DOMA ...
A taky jsem to nikdy neslyšela;) jinak tě chlap vynese a týden nikam nemusíš🙂
Moc to resis. Cisarem rodi kazda druha a rozhodne se nikdo nikam nestehuje. Ja v tehotenstvi taky funela,chodila jsem pomalu do 4.patra a dalsi tehotenstvi s sebou tahla i dvouletaka. Po porodu jsem nefunela a schody jsem proste normalne chodila. Jako jo,bricho boli,ale ze by se to nedalo,to ne. Prvni cisar byl horsi,bylo to pro me nove. Po druhem cisari jsem doma musela fungovat i se starsim ditetem. Cim driv a vic se budes hybat,tim rychleji budes fit 😉 A vlastne i moje kamoska bydli ve 3.patre bez vytahu a taky vse ok. Takze klid a v klidu bud radeji doma ve svem.
Já jsem teda o žádných ulevach nikdy neslyšela...
Nerodila jsem teda CS, ale v těhotenství jsem občas nosila i tehdy 3letou dceru do 4patra bez výtahu a přežila jsem...
Myslím, že to moc řešíš 🤔
Mně v porodnici po akutním císaři při propuštění přímo řekli, že nemám chodit po schodech a zvedat cokoliv jiného než miminko. Doma jsem pochopila proč 🙈 máme dvoupatrový dům a já nebyla schopná vyjít schody 🙈😃 nemohla jsem vůbec zvednout nohy. Do schodů jsem vylezla po čtyřech a zůstala v patře prvních několik dní, protože jsem ty schody nemohla potom sejít dolů 😃 ne že by to bolelo, to právě nebolelo, ale prostě to nešlo, byl to zvláštní pocit nemohoucnosti, hlava chtěla, ale tělo nemohlo a neposlouchalo. Ale po pár dnech to bylo už v pohodě.
Takže se opravdu šetří a nenamáhej zbytečně. Pokud máš možnost být prvních několik dní někde bez schodů, tak toho využij a partner ať se postará o chod domácnosti a tvého pohodlí. Mně dělalo problém i se zvednout z postele, ještě že jsem měla postýlku přiraženou k mé posteli, protože jsem se o ní vždycky zapřela a diky ní mohla vstát, jinak si to nedovedu představit 😃