Bydlení v bytě. Jak trávíte volný čas v hezkém letním počasí?

11. čer 2022

Vy, které bydlíte v bytě a nemáte možnost vlastní zahrady, chaty či chalupy...jak trávíte volný čas v hezkém letním počasí? S dětmi i bez nich...

levandule_k
11. čer 2022

No asi ti úplně nepomůžu, sice nemáme chatu, ale tchánovci ji mají, tak občas je tam navštívíme, jinak jezdíme za rodiči, co mají rd se zahradou, občas ke kamarádům na chatu, jinak děláme, výlety do přírody, na hrady a zámky, nějaké koupání. Do toho nějaká rodinná oslava, grilovačka. Nemaluj si chatu růžově, tchánovci pořád chystají dřevo, přijedou tam a musí to posekat, tu a tam je potřeba něco opravit. Manžel si chodí zacvičit do parku.

zuzkasim
11. čer 2022

Procházky v okolí, pro děti hřiště, vyjížďky na kole, MHD se dostanema dál a tam je taky spousta aktivit, lesy, parky, koupaliště... Popř. autem, vlakem nebo busem se dá vyjet i za město.

veroniquecz
11. čer 2022

@zuzkasim taky tak 👍🫶

andelka
11. čer 2022

hřiště, lesík, Mhd někam mimo náš obvod, vlakem na výlet, koupaliště, bazén..

neomenia
11. čer 2022

Mame sice chatu a kolem bytu zeleň a park, ale i tak, když jsme v Praze, procházky, výlety.... hřiště, jedu na kolo, jdu běhat...jo a koupaliště...nebo fesťák nějaký, open air 👍

ferda90
11. čer 2022

Chodíme na procházky, jezdíme na kole /bruslích, chodíme na hřiště, do parku. Dvakrát týdně máme kroužek-plavání a cvičení, ale to přes prázdniny nebude. Jako nemáme ani zahradu ani barák a ani nikdo z našich rodičů to nemá, ale nějaké aktivity se prostě najdou. Na baráku nebo zahradě bych prostě jen seděla venku a syn si hrál, takhle aspoň někam vyrazíme a někde se podíváme

eviicka
11. čer 2022

@ferda90 máš pravdu, teda na té zahradě bys jen neseděla - pořád tam je co dělat.

Vyrostla jsem v bytě, teď jsem domě a je fakt, že v tom bytě jsme byli jako rodina hodně aktivní, v domku nemáme tu potřebu pořád někam vyrážet. Každé má své.

ferda90
11. čer 2022

@eviicka jojo to je fakt, že tam je pořád práce dost. Já bydlela celý život v bytě. Jako dítě jsem měla taky kroužky, když ne kroužek tak jsme třeba s rodiči někde vyrazili, o víkendu třeba na nějaký zájezd(tatka kdysi pracoval jako horník, tak měli fajn zájezdy z práce. Jako nevím, nemůžu říct jelikož na baráku nebydlíme, ale co máme třeba kamarády, tak Ikdyz mají nový barák tak tam mají pořád co dělat, jak je barák zas starý, tak i na něj je vlastně pořád co dělat. Já bych možná byla pak taková,, líná,, a asi, by mě to nedonutilo nikam vyrazit, ale neříkám občas bych barák brala kdo ne že? 🙂 ale nestěžuji si, jsem ráda za to co mám

lizzie02
11. čer 2022

Máme lodžii, kde mají děti posezení, zeleninu, vodní dráhu, v létě bazének, takže tam mají pořád otevřeno, jinak kolem máme hodně hřišť, stezky, hned u baráku písek, často jsme na odrážedle a kole, ve městě máme parky, takže třeba s dekou jdeme do parku, jinak jezdíme k babičce, tetě na zahradu a celkově na výlety, musím říct, že jsou tady často různé akce, takže je kam jít 🙂 nad chatičkou jsme přemýšleli, ale nakonec ji zavrhli 🙂

lachtanice86
11. čer 2022

Procházky v lese, ten máme 15minut od paneláku, prochazky po parcích, kolo, hřiště, bazén, koupaliště. Výlety autem. Grilovacky v parku nebo lesíku. Toho je

martulka88
12. čer 2022

Sice máme zahradu asi 10km, ale nejsme tam skoro vůbec - teprve tam chceme něco stavět a muž jezdí hlavně sekat jednou za měsíc. A letos se nám narodil syn.
My tedy dost výletujeme (ať už hory a nebo památky - se synem jen vnější prostory). Když chcem do vody, jedem k mým rodičům 60km na víkend - oba nemáme rádi koupaliště. Včera jsme si jeli udělat piknik do parku (60km), kde jsme měli první rande. Až bude syn větší, tak za rok/dva budem do toho jezdit na kole ☺️

emillyhk
12. čer 2022

Jako bezdětní jsme žili ve městě, ale do přírody 10 min. autem nebo 30 minut pěšky. Ve městě několik parků, v okolí lesy. Na balkonech jsme měli sezení, každý balkon orientovaný na jinou světovou stranu, tak i v parném létě bylo aspoň na jednom příjemně 😄. Teď máme rodinný domek, ale místo zahrady už dva roky staveniště, takže bydlení vlastně jako v bytě, jen s tím rozdílem, že ještě nemáme ani terasu 🤦‍♀️ Bydlíme na vesnici, parky žádné, lesy jsou pěšky celkem daleko, mezi poli není stín, takže zatím nic moc... Většinu času venku jsme buď na dětském hřišti (v okolí máme tři) nebo couráme po blízkém okolí s kočárkem. Minulý rok jsme ani moc nevýletovali, letos uvidíme, jak to bude.

izz76
12. čer 2022

Bylo období kdy jsme zahradu neměli. Chodili jsme na hřiště, bruslit,na kolo, na koupaliste.Naprochazky do lesa i do města,sednout si někde na kafe atd. Máme poblíž takový areál kde je dětské hřiště,občerstvení, koupání,in line dráha, tam jsme trávili hodně času, třeba celá odpoledne. Dítě se vyblblo, já třeba jen seděla na dece z knížkou. Samozřejmě i výlety do zoo,hrady zámky,ale to jezdíme i když máme zahradu. Je,ale pravda,že co máme zahradu,tak jsme trochu linejsi,jsme nejraději tam😃

jannym
12. čer 2022

Chodime do parku, na hriste, za kulturou do muzei a kdyz se zadari tak se j nekomu nasackujeme k nasim na chatu nebo ke znamym napr. manzel pomuze kamaradovy s nejakou veci na baraku a ja s detmi s jeho pritelkyni se postarame o jidlo a deti se vyblbnou na zahrade… je to takovy vymeny a pro vsechny vyhodny obchod🙂

jjasmina
12. čer 2022

prochazky v okoli, hříště, posezeni v restauraci, zabavni parky, prolezačky, zoo, je toho strašně moc a často jezdíme na ryby

drep
12. čer 2022

Bydlíme v malinkém panelákovém bytě, tchýně má chatu v chatove kolonii 40km od nás, moji rodiče mají obří barák s obří zahradou asi 120km od nás. Na obou chatách strávíme tak osm víkendů v roce, ještě většinou protože tam od nás něco potřebují. Nebaví nás dřepět na jedné zahradě, ale zase máme prochozené značené i neznačené cesty v našem okolí, víme u kterého hřiště mají dobrou kávu a zmrzku, máme proježděnou cyklostezku všemi směry, prochozené zoologické a botanické v okolí…

felixfelicis
12. čer 2022

Park, les, kolo, hřiště, hodně jezdíme po návštěvách (ať už se sejdeme u někoho doma, nebo jinde). Žiju v bytě celý život a opečovávání zahrady nebo chalupy mi ani v nejmenším nechybí.

finie
13. čer 2022

Stále vyletíme někde. Jezdíme autem po horách anebo jenom po okolí pěšky, máme cyklostezku a taky hodně parků v okolí. Takže jezdíme na kole, bruslích anebo jen tak pěšky🙂

konidana
13. čer 2022

V týdnu procházky po okolí o víkendech vandry v lese, voda, kola, vždy celý víkend venku.