Blechy doma. Poradíte, prosím?

helcakab
29. srp 2020

Ahoj, máme psa. A asi se nám zablesil, nespí s námi v domě, ale pouštíme ho na verandu. Asi týden po me skáčou blechy v obýváku, jsem z toho na prášky. Komplet jsem vše vyprala, vysala, ale objevují se furt. Vydrbali sme mu pelech, má ampuli za krkem, za tu dobu co ho máme jsme nikdy s blechami problém neměli. Má někdo zkušenost, prosím poraďte. Diky

martinazidkova
29. srp 2020

Biokill
Je na prostředí a doopravdy proti těm blechám pomůže. My měli doma problém s blechama kvůli kočkám a vážně nám pomohl.

uzivatelkapetra
29. srp 2020

Zkontrolujte jestli pipeta zabrala, ty svině není lehké vyhubit, jinak kupte tabletu, to je 100% vyhladí.
A jinak uklízet vysávat prát a ten biokill není špatný

misicka1988
29. srp 2020

Nám jenom biokill nepomohl, nejvíce zabrala polykací tableta pro pejska, pro kterou jsme byli u veterináře. Jedině ta zabrala, byli jsme už zoufalí.

klokanka31
29. srp 2020

To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou.

misicka1988
29. srp 2020

@klokanka31 Kéž by 😄

klokanka31
29. srp 2020

Já se omlouvám, ale mně to prostě nedalo...

marti89
29. srp 2020

@helcakab My si takto přinesli blechy z veteriny, pes měl obojek, tak z něj vyskákaly a to bylo něco, jak se dostaly do domu, na psovi nic. Obojek používáme Foresto. Blechy jsem zlikvidovala přípravkem viz. foto, co používají i v ubytovnách (byl mi doporučen), vše se nastříkalo, nechalo nějakou dobu působit a pak zase umylo a vysálo. Akorát bacha na ekzematiky, je to pořád chemické svinstvo..

helcakab
autor
30. srp 2020

@klokanka31 no jdou

helcakab
autor
30. srp 2020

@marti89 a může se to i když jsou doma děti?

kukysenemyl
30. srp 2020

@helcakab Ahoj, proti ampulím začínají být blechy rezistentní, tabletu jsem se bála psovi dát, tak používáme kvalitní obojek (Foresto nebo Scalibor). Jinak biokill dobrej, vystříkat, děti vezmeš ven a pak jsem všechno včetně pelechu vzala horkou párou. Od té doby má pes obojek pořád a je klid.

jane46
30. srp 2020

Jednou nam je dotahla kocka. Koupili jsme tohle a pomohlo to hned. Da se to do mistnosti, aktivuje a je to. Spali jsme tu noc v podkrovi.

antilopkax
30. srp 2020

Biokill - vše vystříkat, vysát, vyprat. A hlavně vše do půl metru výšky - i zdi, protože tak vysoko blechy vyskočí. A za 2 týdny znovu a ještě jednou za dva týdny. Udělat minimálně 2-3x.

candat
30. srp 2020

Nam je kdysi domu dotahla kocka. No spis babci a dostaly se i k nam. Nepomahalo nic. Zavolala jsem do firmy deratizace-dezinsekce. Prijeli,vystrikali koberce, 10 dnu jsem nesmela vysavat. Nakladou vejce do koberce a je to nekonecny kolotoc. A toto nam zabralo. Rikali, ze pokud by se objevily jeste potom, ze prijedou jeste jednou, ale nastesti nebylo treba. Stalo to tenkrat 500, ale je to uz 16 let. Od te doby maji kocky obojky a my klid.

marti89
30. srp 2020

@helcakab Nemůžou být u toho a ve styku s ničím, čím to budeš likvidovat. Chce je pobalit ven na prochajdu, vystříkat a po návratu nahnat do pokojíku a uklidit to tam komplet a vyvětrat. Nebo to udělat večer, když spí a nepolezou k tomu..

nina004
30. srp 2020

@helcakab Nám tak pred rokmi doniesol psík. Pipeta nezabrala,kupujeme vždy bravecto tablety a od vtedy nemáme problém. Inak asi tri mesiace sme všetko striekali biokillom a všetko ,čo sa dalo som vyprala pár krát v octe. A niekde som aj čítala ,že vytierať podlahy,ale nie veľmi na mokro,lebo to majú radi.

helcakab
autor
30. srp 2020

@kukysenemyl bohužel parní čistič nemám ani se nevyznám které jsou dobre

helcakab
autor
30. srp 2020

Díky všem za rady. Zkusíme snad se toho zbavíme přinejhorším opravdu zavolám profesionální firmu :-/

uzivatelkapetra
30. srp 2020

@helcakab mám viledu a jsem spokojená, ale určitě se dá obejít i bez páry, asi bych vytírala sanytolem a prostě častěji

helcakab
autor
30. srp 2020

Ještě mě napadlo, jestli sme si je dom nedotáhli s novýma potahama na sedačku, které máme tak 3 týdny, nevím jestli je to možný teda.

helcakab
autor
30. srp 2020

@uzivatelkapetra dnes už vytreno sanytolem 🙂 říkám jsem z toho hotová dnes už po me hopsaly 4. Není to, že by jich tu skákala 100, ale mám strach, aby se to "nezvrtlo"

antilopkax
30. srp 2020

@helcakab vytírání je super, ale opravdu nezapomeň i na zdi. Blechy jsou potvory a skáčou až půl metru a klidně tam nakladou vajíčka. Takže vše do půl metru vyčistit. A opakovat. Pokud máš záclony, tak vyprat i ty, hlavně když jsou níž. Mohou se držet všude. My šli po místnostech. Vždycky jsme jednu vyčistili, vyprali a šli jsme dál. Byly to dva dny soustavné práce. Dobrou zkušenost jsme měli s tee trea, nemají ho rády. Kapala jsem ho do postelí, na gauč... Sanytol dělá sprej na matrace proti různým mrchám, tak ten jsme používali. Pokud po tobě hopsaly 4, tak to je už dost. Já většinou neviděla za celý den ani jednu a byli jsme seštípaní všichni. Chce to i odsunout gauč, křesla, postele a vyčistit pod nimi...

helcakab
autor
30. srp 2020
helcakab
autor
30. srp 2020

@antilopkax a jak dlouho vám trvalo se jich úplně zbavit?

antilopkax
30. srp 2020

@helcakab tři cykly. Ono to po prvním cyklu vypadá skvěle, ale vajíčka se líhnou cca za 14 dní (možná za 10, nevím přesně), tak to chce opakovat. Ale ten druhý a třetí cyklus jsme už jen stříkali. Ale opravdu toho bylo hodně. Nestačí "pff" a čekat, že to zabere. My jeli v Biokillu ve velkém. Myslím, že ho nesmí kočky, ale to jsem nezjišťovala.

helcakab
autor
30. srp 2020

@antilopkax kočku nemáme tak ok

marti89
30. srp 2020

Jestli máte plovoučku, tak se parní čistič nedoporučuje - může skrz spáry uvolnit jednotlivé vrstvy a zkroutí se (záleží, jak je kvalitně udělaná). Ale ještě mi napadla varianta vysavače s UV světlem, to dokáže zničit všelijaký zárodky a roztoče, používají se hlavně pro alergiky na matrace a koberce..

hanicka2310
30. srp 2020

Taky nám kdysi kočka dothala blechy do baráku. Bylo to šílený ja byla dostipana no hrůza. Pomohlo jen vysavat furt dokola vsude prevlikat a prat vse kde by mohly být.

helcakab
autor
30. srp 2020

@hanicka2310 já právě dostipana nejsem, ale lovim je na sobě. Na manžela nejdou vůbec, jsem z toho hotová. Jak dlouho trvalo než jste se jich zbavili?

penny87
30. srp 2020

Nam je pritahla kocka, od veterinare jsme dostali polykaci tabletu a byl klid. Nejdriv jsme teda vsechno vyprali, vysali, vytreli.. ale bez ty tablety bychom to nedali, ty mrsky jsou hodne zakerny.

hanicka2310
31. srp 2020

@helcakab je potreba i to zvíře pořádně odblesit. Kočce jsme dali tabletu a trvalo to cca myslim do měsíce nez jsme se jich zbaviki úplně. 🥺