Maminky rada bych si založila bankovní účet kam mi bude chodit mateřská , ale témeř na každou banku která se mi líbila jsem slyšela spoustu negativ . Jsem ted na vaskach , prosim o vaši radu .
Equabanka, žádný poplatek za vedení, výběry ze všech bankomatů zdarma.
Moneta bank, jsem u nich 5 let a také jsem spokojená 🙂
Ja mám českou spořitelnu a nestezuji si 🙂
Komerční banka je sázka na jistotu.
Založila bych si takovou, kde je vedení účtu zdarma, případně výběry z bankomatu zpoplatněné, tak aby to vyhovovalo (zdarma nebo urč. počet výběrů). Můžu se zeptat, jaká negativa jsi slyšela? Přijde mi, že používám pouze internetové bankovnictví a platby kartou (mbank) a nedokážu si představit, jaká negativa by u této banky nebo u jakékoliv standardní jiné banky mohla být.
Fio nebo Airbank za mě top
Za me Equa, mam ji pres 3 roky a maximalni spokojenost, vyber z jakehokoliv bankomatu zdarma, vedeni zdarma, za celou dobu jsem bance za nic neplatila, kdykoliv si muzu zmenit limity na karte, vyber v hotovosti atd, staci jen pres net zmenit, otazka 1 minuty, kdyz provedu platbu vetsi ceny nez mi limit povoloval a zase po platbe hned snizit, pro me naprosto super, mam u nich i 2 sporici ucty
@radecka1 já jsem mbank měla a odešla jsem k air-bank. Důvody - velice málo poboček (moc často nepotřebuješ, ale přece), a když už jsem na pobočku došla, setkala jsem se opakovaně s neprofesionálním a nezdvořilým chováním, což mě fakt nadzvedlo ze židle. Nedokázali poradit s celkem triviálními problémy a ještě se u toho tvářili, jakože co je otravuju. Ted´ jsem u air bank a maximálně spokojená.
Ze tu pristane spousta názvu bank bylo scela jasne. Kazdy ma tu svou s kterou je spokojeny. Ja ma uz snad 15 let ucet u Ery. Ted momentalne zadne poplatky neplatim,ale jen co budu na rodicku. Jinak jsou poplatky vysoke a odchazim. A tak to je u vsech bank co maji pobocky na každém rohu. Moneta,Ceska sporitelna,KB a jine. Vetsinou bud maji poplatky nebo te limutuji minimalni mesicni castkou prijatou na ucet vetsinou 10k. Mam zkusenost s Air bank. Poplatky opravdu zadne nema,alespon u tech cinnosti ktere bezny clovek vyuziva. Pokud potrebujes vybrat a neni po ruce jejich bankomat, muzes o poplatek pozadat a oni ho vrati.Pobocky maji velmi malo ale to jen proto ze vse vyridis pres aplikaci nebo telefonu. A opravdu vse. Jen pozor,vzit si pujcku je taky tak snadné, nerozumny clovek se lehce zadluzi. Sporici ucet maji tez. Samozrejme se nabizi vice bank,chce ale poradne precist podminky. Vim ze nektere banky nabizi jen 3 vybery zdarma,nebo vybery nad urcitou castku pouze zdarma,vedeni uctu zdarma pouze s podminou obratu na uctu atd. Za sebe doporucuju air.
Equa bank, Air bank nebo UniCredit bank 🙂 ostatní se nevyplatí
mě nejvíc vyhovuje airbank protože hodně využívám - spořící účet kde si můžu zakládat "obálky", prohlížím si tam grafy atd, úvěr kde můžu kdykoliv posílat peníze navíc a podle potřeby každý měsíc měnit výši splátky, mobilní bankovnictví, které je pecka, převádím hodně mezi běžným a spořícím účtem, teď tam mají nějaké odměny, něco jako slevove kupony, nastavím si to v mobilním bankovnictví a když u toho obchodníka zaplatím kartou tak mi na účet vrátí tu slevu atd.. ale kdo nevyužívá tak moc jako já tak mu určitě bude vyhovovat i spoustu jiných bank. Nejsem spokojená akorát s KB - nepružná banka hodně a aby byl učet za malé poplatky tak hodně pdmínek.
Air Bank je super!
Mám Českou spořitelnu a jsem opravdu velmi spokojena. Pro ty co tu neustále řeší poplatky - žádné nemám! Teda mám, ale když využívám účet tak mi je ihned připíšou zpět. Mají výborné internetové bankovnictví, aplikaci chytré spoření ve kterém mám několik obálek na různé spoření, je tam dost dobrá evidence odchozích plateb /rozdělení na různé kategorie/ i příchozích plateb. Přiznám se, že nevím jako je to s výběry z jiných bankomatů, protože jich mají tolik, že není problém vybrat z jejich.
Mám srovnání s KB (dost katastrofa) a s ČSOB,ty mám v práci a ČS nesahají ani po kolena 🙂
@adriana1314 Jakýkoli účet, který je bez poplatků a bez podmínek (např. když ti tam dojde min. 15 tis. měsíčně, máš účet zadarmo) a který má přehledné internetové bankovnictví a aspoň nějaké výběry z bankomatu zadarmo. To splňujě většina menších "nových" bank, narozdíl od těch velkých "tradičních". Osobně mám mBank a Fio, jinak mrkni třeba sem https://www.skrblik.cz/banka/bankovni-ucty-zdarma/
Můžu doporučit Airbank nebo Equa bank. Rozhodně ne KB, šílený opruz, cokoliv chceš zařídit nebo nahlasit, i úplnou drobnost jako třeba změna dokladů, musíš si domluvit schůzku s bankovním poradcem 2 týdny dopředu. To co u Airbank vyřešíš během pár minut přes internet nebo prostě se zastavíš na pobočce někde v obchoďáku. A taky nemají poplatky za každou blbost jako KB.
@opicka123 Vidíš, já mám kb 26 let a mám tam firemní i soukromé účty a ještě jsem za ty roky nenarazila na problém z jejich strany. V pobočce několik bankéřů, zajdu, pořeším, pokud vím, že je to nějaká náročnější akce, domluvím si schůzku, den, dva předem.
Takže je to velmi individuální, nejde šmahem říct rozhodně ne, protože někdo jiný řekne - ano🙂))
Mám Monetu, banka jako taková celkem OK, ale když potřebuju něco řešit osobně tak katastrofa. Posledně jsem potřebovala potvrzení pro německou stranu, že jsem vlatníkem účtu a ejhle problem největší. Tři paní tam na pobočce běhaly, panikařily, telefonovaly asi někam výše 😀. No, nakonec asi po půl hodině jsem si potvrzení z banky odnesla 😀.
Mám přes 10 let Mbank a spokojenost. Tehdy to byla první banka, která neměla poplatky, tak jsem k ní přešla od České spořitelny, kde mi tehdy nic bez poplatků nabídnout nedokázali. Párkrát změnili podmínky, např. zdarma jen 3 výběry, nebo pro výběr zdarma byla potřeba udělat nějaký obrat přes kartu, ale vždycky jsme to bez problémů splnili, aniž bychom se nějak snažili. Vybírat můžeme z jakéhokoliv bankomatu. Pobočku jsme využili za celou dobu jednou, když jsme řešili přefinancování hypotéky. Domluvili jsme si schůzku a probrali to, nebyl žádný problém. Nakonec jsme ale zůstali u původní, kde nám při snaze zrušit nabídli lepší podmínky. Jinak vše jsem vždy vyřídila přes ebankovnictví.
Ale vždy je to o tom popřemýšlet, co je pro mě podstatné. Pro někoho možnost pobočky, pro jinýho bankomat vždy po ruce a bez poplatků, pro někoho kreditka atd. a podle toho si vyber, každému bude vyhovovat něco jiného.
@elialen tady si tykají všichni 😉
Zdravím, osobně můžu doporučit Air Bank 🙂) Jsem u nich 5 let a zatím vše v pořádku 🙂