Umělé mléko na příkrmy. Jaké koupit?

saba95
9. led 2021

Ahoj potřebovala bych poradit mám holčičku 5a půl měsíce 8,5kg plné kojim a začala jsem dávat už i příkrmy jen už toho mlička není tolik do příkrmu tak bych potřebovala koupit umělé ,ale vůbec se v tom nevyznám .Tak jestli mi můžete prosím poradit jaké moc děkuji.

jjasmina
9. led 2021

@saba95 proč tam chcete dávat um?

me_druhe_ja
9. led 2021

Taky nechápu, na co UM. Kojis a dáváš příkrmy. Na co UM?🙈

saba95
autor
9. led 2021

Tak potřebuji do příkrmu.Nemam tolik mléka abych odstřikala a davala do příkrmu

me_druhe_ja
9. led 2021

@saba95 A proč do přikrmu? Asi zatím dáváš jen zeleninu ne?:/

saba95
autor
9. led 2021

No tak když uděláte mrkev vy rozmixujete a dáváte ji tak ?

jako_mala_holka
9. led 2021

@saba95 já teda ano

aneta_v
9. led 2021

@saba95 ano, rozmixuju a dám jen tak. MM jsem do příkrmu nedávala nikdy

saba95
autor
9. led 2021

Já teda určitě ne to by mi malá nesnedla je to pro ni hrozně husté musím ředit

jako_mala_holka
9. led 2021

@saba95 a co naredit vodou? Já občas naredim vodou, když je to moc huste, ale malá má zas hustší rada, jen pak vodou zapiji

sassanca
9. led 2021

Tak u příkrmu jde i o to, aby privykly novým chutim.

saba95
autor
9. led 2021

Já to chtěla taky proze si myslím že už ho mam i málo a malá mi večer řve tak jsem chtěla kdybych ji dala večer napít jestli by nebyla klidnější

me_druhe_ja
9. led 2021

Všechny dětský příkrmy jsou hnusný pro dospělaky. 😀 protože my jsme už "zkažení" - kořeníme, solime....Třeba malýmu strašně chutnala cuketa jen tak bez ničeho, bleee. 😀 nerid se svou chutí, davej čistou zeleninu naředěnou jen vodou. 🙂

saba95
autor
9. led 2021

Já mám knížku s receptama a tam je naředit s MM tak jsem myslela že když nemám tak to mám dát s umělým 😆

saba95
autor
9. led 2021

Ale jde mi spíš o to i že chci zkusit už večer přikrmovat umělým , protože malá už je večer protivná tak si myslím že to mlíko večer nemám

sassanca
9. led 2021

To, ze je protivna nemusí byt hned o mlíku. Váhu má hezkou, pokud ti nehubne, tak mliko určitě stačí.
Děti toho mají hodně na zpracování a než to jejich hlava pobere, tak se to projeví často dost hlasitě 😄

jakreb
9. led 2021

@saba95 Nedavala som len mrkvu-aspon 2-3druhy zeleniny uvarila vo vode. K comu mlieko?? Postupne maso, vajcia, strukoviny, vločky, cestoviny, ryza....

jakreb
9. led 2021

@saba95 Kriste a ako robis príkrm?! Ved uvar vo vode -a mixni. Ked ma malo tak vecer kasa napríklad.
Ale teda u nás radsej domaci vývar a mixnuta zelenina.

jako_mala_holka
9. led 2021

@saba95 večer může být protivná z xx důvodů, dcerka je na UM a jednu dobu mívala večer před spaním úplně záchvaty... Přešlo to pak samo, ale hladem to nebylo, plakala před nebo po jídle, to bylo fuk, prostě šla na přebalovak se nachystat na spaní a začala hrůza ... Samozřejmě u vás to může být jinak, jasne

jakreb
9. led 2021

@me_druhe_ja Tak ja som od začiatku ochucovala-rasca, bylinky...a trolinku soli nie pre slanost ale pre pozdvihnutie chuti zeleniny-ale ja som varila na 2-3dni...

jako_mala_holka
9. led 2021

@jakreb tak jestli teprve začíná, tak asi nebude hned kombinovat třeba 3 druhy zeleniny... Já dávala asi 2 týdny vždycky napr. 3 dny mrkev, 4 dny dýni, 3 dny cuketu atd... Až potom kombinace

klokanka31
9. led 2021

@saba95 Já jsem spokojená se sunarem.

jakreb
9. led 2021

@jako_mala_holka
Tak ja som zacinala minimalne dvoma druhmi. Komu by chutila samotna mrkva?! Btw.mrkva zduva. Ja som začínala mrkva+zemiak, pripadne tekvica+zemiak+mrkva. Nikdy som sa nedržala žiadnych tabuliek. A čuduj sa svete mam doma dve zdrave deti co od prikrmov zjedia co nezje ich. Skor zacali vymyslat ako starsi ze "toto a tamto nechcem"...No u nás sa zje co je na stole.... žiadne caviky..

jako_mala_holka
9. led 2021

a ano, k věci... My máme od porodnice Kendamil a super, už jsme na pokračovacim, i kase máme a se vším naprostá sppkojenost

jako_mala_holka
9. led 2021

@jakreb já ti to neberu, že jsi to dělala takto, obecně se ale doporučuje dávat zezačátku po jednom druhu a zkoušet... mimochodem, samotná mrkev je moc dobrá, ale taky jak která, no 😁 a vařím ji teda v páře, mňam 😍

aneta_v
9. led 2021

@saba95 divila bych se, kdybys po x měsících najednou měla málo mléka. Děti večer bývají protivné, to neznamená, že jsou hladové. Ani já po pár měsících neodstříkala skoro nic a to jsem na začátku plnila mrazák, později se tvoří mléko na zakázku, takže prsa nejsou nalitá a nemusíš nic odstříkat, ale to neznamená, že máš málo mléka

jako_mala_holka
9. led 2021

@jakreb a myslím, že zrovna kombinace mrkev brambor se někdy bere jako jeden druh zeleniny, brambora je jen "do počtu", na doplnění... I když vzhledem k tomu, že ten první týden nebo dva sní tak max pár lžiček, tak mi to přijde zbytecne 🙂

aneta_v
9. led 2021

@jakreb jedním druhem se začíná proto, abys pak zjistila, na co případně dítě mělo reakci a mohla to vysadit. Když smícháš tři druhy zeleniny, tak víš prd, po čem se ti dítě osypalo

levandule_k
9. led 2021

Přiznám se, že jsem nikdy neslyšela o tom, že se zeleninové příkrmy mají ředit mateřským mlékem.

Když plně kojíš, tak se váha miminka pokud se pohybuje v horní hranici neřeší, pokud dáváš příkrmy a UM, tak si musíš dát pozor, abys ji nepřekrmovala a nezadělala ji na obezitu. Mezi námi, když se mrkneš do tabulek, tak malá se pohybuje k horní hornici. Neříkám, že je to špatně, jen kdybys začala k tomu svému mateřskému dávat umělé, musela bys hodně hlídat množství. Zase ty jsi matka, ty nejlíp víš, jestli brečí hlady, rostou jí zuby, prdíky, je unavená, zpracovává podněty ze dne, a proto je neklidná.

jakreb
9. led 2021

@aneta_v Naozaj? Vdaka za prednasku. Ja viem. Ale proste nie sme aleegici ani nikto v rodine takže som kŕmila ako píšem. V zivote som neriesila tabuľky.

jakreb
9. led 2021

@jako_mala_holka Tak mne zjedli od prvého prikrmu celu misku a este chceli. Takže nic zbytocne.😀😉