Ahoj holky , mám 6 denní miminko . Bohužel nemám skoro žádné mlíko i když se snažím přikládat ,piju hodně čaje na podporu a i teď nově homeopatika. Pro velký váhový úbytek jsem musela nasadit UM. Ale moje otázka zní , kolik ml UM má vypít 6denni miminko ??? Máme kendamilk a malé moc chutná . Jen si nejsem jistá množství co 3hod. Děkuji za info . Hezký večer .
20 ml po kojení přes prst ze stříkačky, doktorka chtěla po každém kojení, ale já dávala ob.
@elisekkuchtik Ahoj prvního syna jsem take nekojila, hned v porodnici dostal antibiotika a sání z prsu ho unavovalo a jak si zvykl na pití z lahve, tak nechtěl z prsu vůbec sát, mléko jsem odstrikavala a dávala na střídačku s UM, tim se mi mléko přestalo dělat úplně, každopádně na krabici s každým mlékem je tabulka kolik toho vypije mimčo v různých obdobích. Syn se vždy na den přesně o tyden opožďoval, uz si přesně nepamatuji, ale jako příklad .. 30ml 1-2 tydny a jemu to stačilo na týdny 3 a pak najednou chtěl víc, tak jsem mu přidělala a při dalším krmení jsem rovnou dělala 60ml a většinou to vyšlo kazde 3 hodiny. V létě jsem na doporučení pediatra davala i čaj na žízeň, kojene dítě si cucne jen na žízeň. Každopádně až po porodu druhého syna, kterého jsem bez problémů kojila, jsem narazila na článek, kde se psalo o homeopatii .. taky jsem homeopatika na kojení brala a nic, vypila jsem litry kojiciho čaje .. a až po přečtení článku jsem se dozvěděla, že jsem mléko mít ani nemohla, těhotenství a porod mé tělo natolik oslabilo, že to jediná obrana co mozek vydal byla ta, že se prostě mléko tvořit nebude a zpětně tomu článku musim dát za pravdu, byla jsem strašně vyčerpaná, omdlévala jsem, měla málo železa... S druhým synem jsem se cítila výborně a to jsem v těhotenství neměla s dvouletakem čas odpočívat a přesto všechno šlo samo. Takže žádný stres, takových co nekojilo je hodně a kamarádky, které se pohoršeně dívají, že nekojiš, pošli k šípku, někdy to prostě tělo nedovolí. Jindy stačí dostatek tekutin, pohoda, odpočinek a zalézt pod deku tělo na tělo, ať prcek cítí teplo a kůži a chce se pořádně přisát.
Přesně už si nepamatuju u syna ale myslím že kolem 30 ml, řídila jsem se dávkováním na krabičce a podle potřeby jsem přidávala nebo ubírala.
@elisekkuchtik taky už přesně nevím, ale jela jsem přesně podle rad krabičky a bylo to v pohodě
Tabulka na krabici je orientační, podle ní se úplně nerid. Kolik toho vypije? Já osobně jsem tohle řešila s Dr. a kamarádkou co je zdravotní sestra, protože to co je psáno na krabici bych do něj v životě nedostala. A obě řekli co vypije to vypije. Mému bude 6 měsíců a vypije 130-150 ml. A měl by vypít 240 ml. Ale přibira krásně, hlady nerve tak to do něj netlačím. Akorát pak blinka. Sama víš nejlépe kolik toho prcek vypije, takže pokud uvidíš že prospívá a na váze bude pribirat tak se rid malým a ne tabulkama. 😊 Ale je to jen můj názor. 😊
Nerid se mic tabulkiu na krabici, ale hmotnosti miminka. Melo by vypit cca 150-180ml na kg a den. To vydelis 8a dostanes pocet ml na davku. Tozn. Pokud vazi napr. 3,8kg, pak to bude 3,8*150, a to,co dostanes pak deleno 8.
Deleno osmi, pokud pije co 3 h.
Všem moc děkuji . Z prsu vypije max 15ml a ani vic zatím neodstříkám. Zbytek vypije UM ,do těch 60ml . Což teda vychází 🙂 někdy i malinko méně podle chuti. Ale ještě jednou díky všem ...
Posílám na dálku podporu. A pokud bys chtěla ještě kojení zachránit a rozjet, zkus kontaktovat laktační poradkyni z mamily, jsou fakt top. Můžeš vybrat podle kraje na https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-d...
Mě jejich LP moc pomohla s kojícími začátky, kdy mi v porodnici řekli různé informace, o kterých jsem se pak dozvěděla, že jsou úplně mylné a kvůli kterým jsem málem vůbec několika. Třeba, že mám málo mléka a malá potřebuje dokrmit, přitom stačilo ji mít jen déle a častěji na prsu a vše se srovnali. Díky LP z mamily jsem zjistila co a jak. Držte se!
@elisekkuchtik
ja jsem davala tusim 30ml cca co dve hodiny