Ahoj, jak jste to řešili když jste přecházel na umělé mléko, me to ta mrska malá prostě nevezme do pusy,, začne se šklebit a jde pryč...nechat ji vyhladovet se mi nechce.
U nás to samé, ale ja se hecnu a vydržím to do 1,5 roku.
Syn se teda odstavil až ve 14. měsících, ale v životě jsem do něj žádné jiné než mateřské mléko nedostala. Vyzkoušeli jsme několik značek um, kravské a nic nechtěl, ani se nenaučil pít z flašky. Lékařka mi říkala, že pokud jí mléčné výrobky, mléko už mít nemusí.
Podle mě není nutný učit na UM jestli bude mít dostatečný příjem jiných mléčných výrobků a pak můžeš začít už i dávat kravské mléko..... Já bych to tak aspoň udělala.
Starší dcera mi to taky odmítala, ale ta nechtěla dudlíky, takže mi do pusy nevzala ani flašku, takže u ní jsem to rovnou vzdala a dávala ji mléčné výrobky. Já se na to ptala teď doktorky a říkala spíš ať ji zkusím to naučit pít to um, dávat kdyztak mléčné výroky, kaše a že můžu i tvaroh. Ale asi to vypadá že pak zkusím to kravské mliko. Kojim ji jenom už večer, před spaním.
Řeším to samé. Starší jsem odstavila v 18ti měsících, normálně jedla, jogurty, sýry, kaše, tak jsem to neřešila. Mladší musím odstavit teď do tří týdnů, jdu na operaci. Je jí rok a UM nechce. Kdyby aspoň jedla, ale moc tomu nedá, tak mě to trochu stresuje. Koupila jsem Sunar, údajně je nejsladší, ale plive ho. Z lahve pít neumí, ale ani z hrnečku nebo lžičkou si ho nevezme. Přes den je celkem v pohodě, ale v noci se kojí hodně a často. Dávám jí aspoň mléčnou kaši jednou denně, to celkem jí. Zkoušela jsi?
Proč ročnímu dítěti UM? Nedivím se, že to nechce, chutná to fakt hnusně.. raději normální rozumnou stravu.
@lovemusicsun tak to dcera aspoň umí pít z hrnečku s tím pitkem, pije z něj sama takže super. A mám koupený taky Sunar, ale je pravda že se jí nedivím že to nechce, je to hnusný. Jo a mléčnou kaši ji dávám večer před spaním. Sní mi i celý samotný bílý jogurt takže si myslím že se na to um asi vyprdnu. Pak dostane kravsky.
@aniea Zkus kendamil. My máme dvojčata, kojeni byli do 11 měsíců, pak se sami odstavili. Dostali flasku s kendamilem a pijou dodnes rano a večer 240ml a milujou to. Rano kravske a večer kendamil. Nam pediatricka rekla, ze dokud mliko jak kravske tak um pit budou, tak at jim to 2xdenne davame a to maji denně jogurt a mlecnou kasi. Kendamil se asi nedá koupit vzorek, ale nutrilon, beba a jiny se daji koupit jen vzorky, at ochutna. Za mě ten kendamil super, hodně mamin si to chvali. Neni z toho citit takova ta umelotina.
@aniea Dcera vodu vypije hezky, ale to mlíko jí prostě nejde. A divné je, že ta mlečná kaše jí chutná, je to vlastně to samé. No nutit jí to nebudu, ale byla bych radši, kdyby ho ještě měla.
@lovemusicsun no já bych právě byla radši kdyby to mliko taky pila aspoň 1x denně ale když ho nebude chtít, nic s tím nenadelam.
@aniea muzu se zeptat na důvod,proč chcete mateřské mléko nahradit umělým?
@janule1940 už mám málo mléka, začala se odstavovat tak aspoň kojím jen večer ale nevidím to na nadlouho.
Co nabídnout z malého hrnečku? Třeba na espresso?
Mně mudr po roce malého řekla, že pokud má jeden jeden jogurt denně, nepotřebuje už UM. + k tomu má sýr, kaši a tak. Takže klid 🙂
Dobrý večer...a co vydržet měsíc, dva a odstavit a přejít na kvalitní kravské??? Mě i doktor v neonatologicke pořádně - chodili jsme se synem, protože byl predcasnatko....rekl,z po roce by um ani nezavadel...