Časté buzení v noci. Jaké zvolit UM a jakou lahvičku?

moonkam
9. zář 2019

Ahoj, potřebuji radu...sice jsem zkušená maminka 3 dětí, ale až teď u třetího máme trochu problém s častým nočním buzením. Vím, že to bude nejspíš zoubky (bude mít 11 měsíců) nebo to, že potřebuje těsný tělesný kontakt (spí semnou v posteli). Budí se každou hodinu a dokud nedostane prso, tak brečí. Dávám příkrmy 5x za den, ale vždy si zobne jen trochu, pak dopíjíme mlíčkem z prsou. Má otázka zní... pomůže dát mu umělé mléko před spaním? Pokud ano, jaké doporučujete zvolit UM pro takto staré dítě? A jakou lahvičku? U prvních dětí jsem to nepotřebovala, přešla jsem hned na příkrmy. Děkuji 🙂

lucifux
9. zář 2019

Já u staršího k příkrmům dávala UM Hipp a lahvičku MAM antikolikovou. A i přes to, že mu rostly zoubky vzbudil se max 2× za noc. Byl na UM asi od 2 měsíců a s Hippem jsem byla naprosto spokojená, příjemná vůně, hezky po něm kakal, žádné zácpy ani průjmy, žádné bolení bříška, pěkně zasytilo. Moje zkušenost Beba je hladové mléko, kamarádky holčička u které jsem chvilku bydlela, měla po něm každou hodinu hlad.

zuzan88
10. zář 2019

Tohle je hodně individuální... Mám syna tento měsíc mu bude rok, je na hippu cca od dvou měsíců a to jak v noci spí se hodně mění...je období kdy je za noc 2x vzhůru (to si pískám 😅) a je období - jako třeba teď, kdy se mi budí jako hodinky po 2,5-3 hodinách. Jako první sme zkoušeli nutrilon, teď nedávno babylove na doporučení, ale za mě hipp top.

moonkam
autor
10. zář 2019

Zkusila jsem dnes koupit skleněnou lahvičku a UM Hipp. Večer jsme si spolu sedli, láhev ho velmi zajímala, ale po pár locich už ji nechtěl ani vidět. Vypil cca 5 ml ☹ Dostál tedy prso a usnul. Asi je už pozdě začínat s UM, když je zvyklý na moje mléko a částečně na příkrmy. Zítra to vyzkouším ještě jednou a třeba to vyjde. Jindy v tuto dobu už se budí, možná si vzal k srdci to, když mu říkám, že se chci taky vyspat 🙂 Děkuji za reakce.

misicka1988
10. zář 2019

@moonkam Já se trochu obávám že UM před spaní tvůj problém nevyřeší.. Měla jsem to přesně jako ty, jako přes kopírák. 3.dite, kojená, přes den po příkrmu ještě dokojení. V noci se budila i 11x, spala se mnou v posteli. Byla jsem total vyřízená. Pomohlo až když jsem se vyčerpaná rozhodla v jejich 16. měsících k radikalnimu kroku, a to zrušit noční kojení. Podařilo se to tak, že jsem 3 noci spala v obýváku, s dcerkou byl v ložnici manžel. První noc trochu pofňukávala, ale kupodivu nic strašného. Manžel ji jen pohladil, utišil hlasem, a spala dal. Druhou noc se probudila už jen 2x, žádný řev se nekonal, jen si cucla trošku vody, a spala dal. Třetí noc se probudila už jen 1x. Další noci jsem již spala s nimi, ale v její těsně blízkosti byl zatím manžel, aby necítila moji přítomnost / mléko. Od té doby se budila max 1x za noc, cucla vody a spala dal. Že mě už konečně nebyla strhaná a nevyspala matka 😊 Přes den jsem ale vesele kojila dál, až do jejich 22 měsíců. Myslím že dokud uciti tvoji přítomnost, bude chtít tvé mléko. Je to pro něj konejšení a pomazlení / zvyk. Moc mě to mrzelo, ale když už se mi rozjižděly příšerné migrény z nedostatku spánku, nedalo se nic jiného dělat. Nahrazovaly jsme si to s dcerkou přes den 😊

moonkam
autor
11. zář 2019

@misicka1988 Děkuji za reakci. Lahvičku s mlékem úplně odmítá, takže končíme, znovu zkoušet nebudu. Ještě chvíli vydržím, třeba se to zlepší.. pořád se vymlouvam na to, že mu rostou zuby 🙂 a pak nejspíš přistoupim k ukončení nočního kojení.