Ahoj, potřebuji radu...sice jsem zkušená maminka 3 dětí, ale až teď u třetího máme trochu problém s častým nočním buzením. Vím, že to bude nejspíš zoubky (bude mít 11 měsíců) nebo to, že potřebuje těsný tělesný kontakt (spí semnou v posteli). Budí se každou hodinu a dokud nedostane prso, tak brečí. Dávám příkrmy 5x za den, ale vždy si zobne jen trochu, pak dopíjíme mlíčkem z prsou. Má otázka zní... pomůže dát mu umělé mléko před spaním? Pokud ano, jaké doporučujete zvolit UM pro takto staré dítě? A jakou lahvičku? U prvních dětí jsem to nepotřebovala, přešla jsem hned na příkrmy. Děkuji 🙂
Tohle je hodně individuální... Mám syna tento měsíc mu bude rok, je na hippu cca od dvou měsíců a to jak v noci spí se hodně mění...je období kdy je za noc 2x vzhůru (to si pískám 😅) a je období - jako třeba teď, kdy se mi budí jako hodinky po 2,5-3 hodinách. Jako první sme zkoušeli nutrilon, teď nedávno babylove na doporučení, ale za mě hipp top.
Zkusila jsem dnes koupit skleněnou lahvičku a UM Hipp. Večer jsme si spolu sedli, láhev ho velmi zajímala, ale po pár locich už ji nechtěl ani vidět. Vypil cca 5 ml ☹ Dostál tedy prso a usnul. Asi je už pozdě začínat s UM, když je zvyklý na moje mléko a částečně na příkrmy. Zítra to vyzkouším ještě jednou a třeba to vyjde. Jindy v tuto dobu už se budí, možná si vzal k srdci to, když mu říkám, že se chci taky vyspat 🙂 Děkuji za reakce.
@moonkam Já se trochu obávám že UM před spaní tvůj problém nevyřeší.. Měla jsem to přesně jako ty, jako přes kopírák. 3.dite, kojená, přes den po příkrmu ještě dokojení. V noci se budila i 11x, spala se mnou v posteli. Byla jsem total vyřízená. Pomohlo až když jsem se vyčerpaná rozhodla v jejich 16. měsících k radikalnimu kroku, a to zrušit noční kojení. Podařilo se to tak, že jsem 3 noci spala v obýváku, s dcerkou byl v ložnici manžel. První noc trochu pofňukávala, ale kupodivu nic strašného. Manžel ji jen pohladil, utišil hlasem, a spala dal. Druhou noc se probudila už jen 2x, žádný řev se nekonal, jen si cucla trošku vody, a spala dal. Třetí noc se probudila už jen 1x. Další noci jsem již spala s nimi, ale v její těsně blízkosti byl zatím manžel, aby necítila moji přítomnost / mléko. Od té doby se budila max 1x za noc, cucla vody a spala dal. Že mě už konečně nebyla strhaná a nevyspala matka 😊 Přes den jsem ale vesele kojila dál, až do jejich 22 měsíců. Myslím že dokud uciti tvoji přítomnost, bude chtít tvé mléko. Je to pro něj konejšení a pomazlení / zvyk. Moc mě to mrzelo, ale když už se mi rozjižděly příšerné migrény z nedostatku spánku, nedalo se nic jiného dělat. Nahrazovaly jsme si to s dcerkou přes den 😊
@misicka1988 Děkuji za reakci. Lahvičku s mlékem úplně odmítá, takže končíme, znovu zkoušet nebudu. Ještě chvíli vydržím, třeba se to zlepší.. pořád se vymlouvam na to, že mu rostou zuby 🙂 a pak nejspíš přistoupim k ukončení nočního kojení.
Já u staršího k příkrmům dávala UM Hipp a lahvičku MAM antikolikovou. A i přes to, že mu rostly zoubky vzbudil se max 2× za noc. Byl na UM asi od 2 měsíců a s Hippem jsem byla naprosto spokojená, příjemná vůně, hezky po něm kakal, žádné zácpy ani průjmy, žádné bolení bříška, pěkně zasytilo. Moje zkušenost Beba je hladové mléko, kamarádky holčička u které jsem chvilku bydlela, měla po něm každou hodinu hlad.