Hezký den, jsem máma tří dětí (6 let, 4 roky a půl roku). Mám gymnázium a chtěla bych po rodičáku dělat učitelku v MŠ. Máme kousek od nás střední pedagogickou školu a jde studovat dálkově na dva roky. S tím že se dělá už jen maturita z odborných předmětů. Studoval někdo tuto školu dálkově a může mi říct jak moc je to náročné časově, jak těžká je látka, jak probíhá praxe? Bohužel jsme bez hlídání, děti jsou ještě malé a nevím zda bych to dala. Učit v MŠ je můj sen a vím že časově teď určitě nedám vysokou školu.
Delala sestrenice, taky mela gympl. Musela se naucit hrat na nejaky nastroj, co si pamatuju.
Nejdřív si zjisti podmínky praxe, abys nebyla překvapená, že musíš mít třeba 3 týdny souvislou. To se pak bez hlídání dost špatně zvládá.
@ronja55 Kamarádka teď takhle studuje dálkově. Má děti 3, ale starší, vše ZŠ. Je to pro ni i rodinu náročné. Děti bývají s tatínkem, někdy s babičkou, ale vzhledem k věku zvládnou část dne i sami. Ona se učí, píše nějaké práce, od začátku šk. roku jsme se nesešly na kafe, protože není z její strany kdy. Maximálně si zavoláme nebo se potkáme na schůzkách apod. Praxi má ve školce, kde pracuje. Ale nelituje, chce tu práci dělat.