Ahoj jsme s přítelem nemocný , oba máme nejakou chřipku klasika rýma kašel a vše nás bolí...Máme syna jsou mu téměř tři měsíce a dnes celej den spí, jinak je to živý miminko , furt se směje a celej den kope a je prostě živéj ale dneska jen spí. Přijde mi že na něj taky něco leze. Rýmu nemá ani kašel, Měřila jsem mu teplotu klasickým digitálním teploměrem pod paži ( má měsíc po operaci abscesu u konečníku a nedoporučuji nám měřit teplotu v zadku) ale zajímá mě jestli v podpaží to změří dobře? Měl 36.9, znamená to už u miminka že má teplotu? Nebo je to normální? Nemůžu to nikde najít a nevím co se u miminka bere jako teplota, popřípadě co mám koupit v lékárně čím mu můžu teplotou srážet? Naše doktorka tu bude až ve čtvrtek.
@kejcvil 36,9 je dobrý a neznamená to zvýšenou teplotu. A sráží se až od 38... Malej byl v té době taky občas spavý.. Jednou celý den živý, že jsem ani nevěděla, kde tu energii bere a jiný den prospal. 🙂 ještě to neznamená, že jste na něj mohli něco hodit, potřebuje energii, aby rostl a vyvíjel se 🙂 až mu něco bude, tak to jistě poznáte 🙂
@veronikacv děkuji 🙂🙂
@kejcvil u kojence se meri teplota v zadecku a odecita se 0,5 st. Tzn., ze kdyz nameris 38,5, tak ma teplotu 38. A teplota ci horecka je zdrava vec. Urcite srazej az od 38,5, protoze pri teto teplote (a vyssi) se teprve aktivuje imunitni system a zacinaji se spoustet obranne reakce organismu a tim rychleji se zahubi viry a bakterie. 😉
36,9 v podpazi je norma.