Holky máte zkušenost, malej má 6 týdnů a téměř od narození nesnáší zavinovačku, ale bez ni, pořádně nespí... u zavinovani boj, řev. Jak se mi to povede, tak už se většinou uklidní, usne a po probuzení začne boj se zavinovačkou, jak se z ní snaží dostat... vyzkoušela jsem už několik druhů a končí to vždycky stejně - ruky venku...
Zkus na něj mluvit, vysvětlovat co a proč děláš. Dcera se zavinováním také bojovala, skoro celé zavinovací období, i když bez něj neusla. Používali jsme zavázání do plenky a rychlozavinovačku.
@2hanah Když nezažiješ, těžko se popisuje. Zkoušela jsem dceru uspávat bez zavinovačky. Unavená jak kotě, víčka ji padala ale pak se jí samovolně pohly ruce, hned vzhůru a řev horší než při zavinování. Po zavinutí hned klid a do pár minut spala a spala několik hodin. Na druhou stranu, syn zavinovačku fakt nesnášel a spal jedině bez ní, neprořval se do usnutí.
No, mám zkušenost takovou, že malá zavinovacku nechtěla, tak jsem ji nepoužívala... Nejdřív spala úplně volně, pak vzala na milost hnízdečko a to ji zůstalo dost dlouho, prikryta moc dlouho nevydrží doteď, odkopava se... Určitě bych nenutila, každé dítě to rádo nemá... Chce to pozkoušet různé možnosti
Syn zavinovačku taky nesnášel, spal buď pod peřinkou nebo v pytli - v tom spí i teď ve 3 letech
@syslounek jasně, chápu, že se to těžko popisuje, někd, si člověk musí stejně poradit sám a vypozorovat, vím, že děti všeobecně jsou klidnější zavinuté kvůli rozhození ručiček atd. Jen píšu, že bych neměla srdce to dítě motat, kdyby tak vyvádělo, když píše, že se z toho snaží dostat, novorozeňata ještě můžou špatně spát,i malé děti, zkusila bych prostě třeba 3 dny ji nechat bez, co to udělá.
Muj prcek se narodil v lete a od sameho pocatku v zavinovacce spat nechtel..taky bojoval a delal vse proto aby se z ni dostal nehlede na to ze trpel na prdiky a prekazelo mu to ve zvedani nohou🤷takze sem mu zavinku proste nedavala a nechavala sem ho spat volne a byl spokojenej.Ted jsou mu 4 mesice je zima a ja mam co delat abych ho vubec nejak udrzela po perinou.teda pouzivam tu rychlozavinku jen na prikryti.kdyz se odkope v noci se budi studenej,kdyz je v pytli tak naoplarku spocenej...takze vzdycky cekam az usne a nenapadne opatrne ho prikryju...ale stejne kdyz prdi zvedne nohy a perina je ta tam😂😂😂nenut ho v tom byt kdyz nechce,ty prece taky nedelas to co nechces🙂
Nezavinovala jsem ani jedno dítě, proč, když o to nestojí?
@2hanah když usne, tak spi 4-5 hodin... pak už se budi co 2 s bojem se zavinovackou 😏 vycerpany není, nikdy nerve víc jak 3-5 minutek... no ho budi máchání rukama a představa, že se zase budi co půl hodiny me dost děsí, vzhledem k tomu, ze mam starší dceru se kterou musím fungovat...
@syslounek
@jako_mala_holka mám 4. Typ zavinky.. bez ní se pořád budí..
Budí ho boj se zavinovačkou nebo už je vyspaný a snaží se jen uvolnit, nebo se hlásí o jídlo? U nás co si pamatuju tak mi manžel musel občas pomoct malou zabalit, jak bojovala, zabalená se zklidnila, v náručí usla a dala jsem ji opatrně do postýlky. Spala pár hodin a pak chtěla nakojit, třeba i 4x za noc. Takže vybalit, přebalit a zavinout, několikrát za noc. A teda než jsem ji vytáhla z postýlky, už měla ruce kolikrát uvolněné.
@syslounek myslím si, že ho budi boj se zavinovackou, protože má zavřený oči a snaží se vymotat.. když ho zvednu, jdu prebalit a nakojit, tak si párkrát cucne a spi dal... pak se zase vzbudi a to už si ho bere manžel do obýváku a malej spokojeně usina.. takže hlady ti není určitě
@hanca1231 chápu, je to vážně nahouby, měla jsem štěstí, že mi druhá dcera spala krásně a poslední dítě přímo vzorně, ten spal a spí doslova na povel a požádání, spává i ráno dlouho, fakt se s ním vyspím, je zlatej, když se máma vyspí, hned to jinak jde. Přeju ať to brzy přejde a spinká hezky♥️
U nás pomohlo hnízdo a zavinovačkou jsem jen přikrývala.
@hanca1231 U nás teda v zavinovačce neřval, ale hrozně se vrtěl, až se dostal ven a bouchal se o kraj postýlky. V hnízdě spal krásně v klidu, měl dost prostoru na protažení a zároveň nikam neodcestoval 🙂 Vydržel v něm pak asi do 10 měsíců, pak už chtěl spát na břiše a neslo se mu tam přetáčet.
@hanca1231 prosím vás, ano, každého věc, ale tenhle názor o míchání mléka je z dob, kdy byly děti převážně na UM (z toho vyplývají i ty chytré intervaly), a je už dost dlouho překonaný, tak by bylo fajn, kdyby se přestal šířit... Syn měl také období kojení co cca půl hodiny a bolení bříška či jiné problémy jsem s ním neznala.
@sirinfirst to, že Váš syn problémy neměl neznamená, že to nemají jine deti... můj syn trpel jako kůň, když dostal mliko častěji. Pokud kojiite co půl hodiny a podobné intervaly, tak ste se prostě jen stala živým dudlikem....
@hanca1231 to není jen můj případ 😉 ..to vám řekne každá dobrá LP .. A mimochodem, nejdřív bylo prso, potom dudlík, nezaměňujme ty funkce 😉
@hanca1231 Co znamená, že bez ní pořádně nespí? Já bych ho nejspíš tou zavinovačkou netrápila, když by mi takhle vyváděl. A není to uklidnění po zavinutí tím, že je třeba tolik vyčerpaný řevem a bojem, jak nechce, tak usne? Můj syn taky neměl rád zavinování, nestačilo by hnízdečko nebo jen ho zakrýt pořádnou peřinkou/dekou místo té zavinovačky? Nebo zkusit pát nocí bez ní, jestli si zvykne, když ji evidentně tolik nechce?