Mám tříletou holčičku.
Nedávno při pálení u močení kvůli opruzené "prcce" přestala čůrat. Prostě nečůrala 18 hodin - jeli jsme na pohotovost, tam ji vycévkovali (samozřejmě jsme se během těch 18-ti hodin snažili aby čůrala i v nemocnici se celý personal urputně snažil, aby se cévkování vyhla, ale nepodařilo se).
Po cca 24-ti hodinách, kdy znovu nečůrala jsme tam byli zpět, a doktorku napadlo dát Dormicum (lék, který se dává před operací na uklidnění). Uvolnili se jí svaly, které vědomě neovládá a počůrala se.
Pak 9 dní klid a nastalo to znovu. Naposled jsme byli v nemocnici včera. No a dnes večer nechtěla zase čůrat, že ji to bolí.
Má za sebou vyšetření moči, ultrazvuk - vše vpořádku. A teď čekáme na nějaké vyšetření s kapalinou v močových cestách... Ale myslím si, že to bude fyzidky vpořádku a blok bude v hlavičce. Prostě "bolí to = nebudu čůrat". A pak to zajde tak daleko, že to sama ani už neumí ovlivnit. Protože vidím, jak se snaží a čůrat už nejde.
Setkali jste se s tímto někdo? Jak to bylo nadále řešeno? Umíte poradit?
mame neco podobnyho. dcera prestala curat co mela zanet mocaku. pred rokem. to ji i cevkovali, "rekord" mame 25 hodin 😝. dcera zadrzuje protoze nechce chodit na nocnik, zachod. vycura se jen do plen. jinak ne. jo a jeste jen doma nebo u moji mamky. kdyz ji ma ex, tchyne, je ve skolce, tak necura nez je zase se mnou 😔
ted byla nemocna,tak jsme museli pockat, ale pristi tyden zkusime kineziologii, bylo mi to doporuceno a pak event detsky psycholog. ma to psychickeho puvodu..
Ahoj, u nás byl problém u syna, když mu stahovali předkožku, ale my jsme tedy měli problémy dva dni a poradil mi dr, že pokud nebude chtít čůrat ( protože ho to bolelo ), abych mu dovolila čůrání do vany s vodou - moč se namíchá s vodou a pak to tolik nepálí. Prostě, když se mu chtělo čůrat, nepustila jsem mu vodu a posadila do vany, líbilo se mu to. Ale cca po dvou dnech byl klid. U Vás mi to přijde také jen kvůli bolesti. A pije hodně nebo málo? Možná jí zkusit víc nutit pít, aby se jí chtělo více čůrat. Chudinka, snad jí to brzy přejde.