Výtok u týdenní holčičky. Co by to mohlo být?

strasidelko
7. lis 2019

Ahojky holky tak máme týden naši holčičku na světě. Ale dneska když jsem ji prevalovala teklo ji něco hnědého z pulinky. Nevíte co by to mohlo být? Hygienu dodrzujeme. Mám obavy.

amazonkajanik
7. lis 2019

Nemohlo to být hovinko,které tam uvízlo ?! Jinak raději bych šla k doktorovi i kdyby to byla nakonec banalita, ale jistota je jistota. Obzvlášť,když je takhle malinká

baruniceslepice
7. lis 2019

Dr. Mi rikala, ze to muze byt rozbourenymi hormony po porodu. Ze nekterym holcickam muze i tect mleko z prsicek. Ze maji jeste hodne vysokych hormonu od matky z delohy...Takze bych to videla jako neco takoveho. Pokud to nezapacha, nevypada to na zanet, asi bych to pozorovala a beztak pujdete k dr. do poradny, tak ji to reknes. sleduj, jestli nemá teplotu, to je ukazatel zanetu.

vladienka
7. lis 2019

Mne bolo v porodnici povedane, ze takto na zaciatok mozu mat aj vytok dole aj z bradaviek. Neplasila by som ale na poradni to povedz

neomenia
7. lis 2019

@strasidelko ahoj. Neobavej se ničeho. Bude to tzv. Halbanova reakce. Je to reakce na prudky pokles hormonu u devcatka po porodu ( celou dobu pod vlivem materskych hormonu z placenty a vajecniku, a po porodu najednou nic). Projevuje se to casto nabehlymi prsnimi dvorci a nekdy i vytokem z pochvy, ktery muze byt zakrvavely, jako špinění. Pokud nezapacha, bude to ono. Mizi behem tydnu az mesicu samo.

dowla
7. lis 2019

Pravděpodobně se jedná o pseudomenstraci, která je způsobená vlivem hormonů matky. Pokud nebude výtok jasně červený není třeba plašit. Do konce šestinedělí by si vše mělo sednout.

sudylichozrout
7. lis 2019

Ty jo, holky, tak o tomto slysim prvne, a to mam dve dcerky. Cekame treti mimci, kdyby to byla holcicka a tohle se stalo, plasila bych jak silena. Tak jsem rada, ze uz vim.
Diky.
Zakladatelko, at se vse brzy srovna.

sobist
7. lis 2019

I mě v nemocnici poučili (snad i dvakrát), že to může být stejně jako výtok z prsou. Škoda, že to tak nedělají všude teda..
Každopádně pokud si jistá nejsi, šupem k doktorovi. I tak ale věřím, že o nic vážného nejde. 🙂

petulejan
8. lis 2019

@sudylichozrout jo jo,malá měla zdurely prsa a takový cihlový výtok. Taky mě v porodnici upozornily. Prsa měla takový snad měsíc.

ina10
8. lis 2019

Nám pediatrička hned na první prohlídce říkala, co všechno může u dítěte být a právě ten výtok (krvavý, nebo pokud delší dobu, tak sražená krev) a zduření prsou též. Divím se, že Vás dr. nepoučil.