Ahojky holky tak máme týden naši holčičku na světě. Ale dneska když jsem ji prevalovala teklo ji něco hnědého z pulinky. Nevíte co by to mohlo být? Hygienu dodrzujeme. Mám obavy.
Dr. Mi rikala, ze to muze byt rozbourenymi hormony po porodu. Ze nekterym holcickam muze i tect mleko z prsicek. Ze maji jeste hodne vysokych hormonu od matky z delohy...Takze bych to videla jako neco takoveho. Pokud to nezapacha, nevypada to na zanet, asi bych to pozorovala a beztak pujdete k dr. do poradny, tak ji to reknes. sleduj, jestli nemá teplotu, to je ukazatel zanetu.
Mne bolo v porodnici povedane, ze takto na zaciatok mozu mat aj vytok dole aj z bradaviek. Neplasila by som ale na poradni to povedz
@strasidelko ahoj. Neobavej se ničeho. Bude to tzv. Halbanova reakce. Je to reakce na prudky pokles hormonu u devcatka po porodu ( celou dobu pod vlivem materskych hormonu z placenty a vajecniku, a po porodu najednou nic). Projevuje se to casto nabehlymi prsnimi dvorci a nekdy i vytokem z pochvy, ktery muze byt zakrvavely, jako špinění. Pokud nezapacha, bude to ono. Mizi behem tydnu az mesicu samo.
Pravděpodobně se jedná o pseudomenstraci, která je způsobená vlivem hormonů matky. Pokud nebude výtok jasně červený není třeba plašit. Do konce šestinedělí by si vše mělo sednout.
Ty jo, holky, tak o tomto slysim prvne, a to mam dve dcerky. Cekame treti mimci, kdyby to byla holcicka a tohle se stalo, plasila bych jak silena. Tak jsem rada, ze uz vim.
Diky.
Zakladatelko, at se vse brzy srovna.
I mě v nemocnici poučili (snad i dvakrát), že to může být stejně jako výtok z prsou. Škoda, že to tak nedělají všude teda..
Každopádně pokud si jistá nejsi, šupem k doktorovi. I tak ale věřím, že o nic vážného nejde. 🙂
@sudylichozrout jo jo,malá měla zdurely prsa a takový cihlový výtok. Taky mě v porodnici upozornily. Prsa měla takový snad měsíc.
Nám pediatrička hned na první prohlídce říkala, co všechno může u dítěte být a právě ten výtok (krvavý, nebo pokud delší dobu, tak sražená krev) a zduření prsou též. Divím se, že Vás dr. nepoučil.
Nemohlo to být hovinko,které tam uvízlo ?! Jinak raději bych šla k doktorovi i kdyby to byla nakonec banalita, ale jistota je jistota. Obzvlášť,když je takhle malinká