Ahoj,chtela jsem se zeptat,co davate k veceri svym detem kolem toho roku a ctvrt?
Davam male mlecne kase,ale premyslim,jestli je to v tomto veku dostacujici,jestli nepridat ovoce/zeleninu do kase. Nebo davate normalni vecere,ktere sami jite? Ci obidek nebo jiny “hlavni chod”?
Diky za odpovedi😊
Naše malá (16 měsíců) jí naše jídlo. Samozřejmě míň solím. Dnes měla zapečený toust s šunkou a sýrem a dorazila se domácí jablečno meruňkovou přesnídávkou, jinak třeba pečivo s máslem nebo "zbytek" od oběda.
Take jsem takhle brzo kase na noc nedelala. Tu si s dcerou delame az asi od 2 let a jen obcas, protoze je mame rady. Delala jsem hodne ruzne polevky.
My davame bud co zbylo od obeda, hustou zeleninovou polevku nebo treba chleba s lucinou, syrem, avokadem atd. Snazim se aby jedl uz to co my, i kdyz treba v detske verzi. Kase od zacatku davam na snidani, vecer mu moc nevyhovovaly a zase to beru podle sebe, taky si ji dam radsi k snidani a pridam treba ovoce.
My davame kasi.drzim dlouho rezim mimin a nase jidlo davam az od 3let..p.s.a nepotrebuju to tady od nikoho vysvetĺovat🙂
My kaši dávali, ale je fakt, že ji neměla úplně před spaním. Po kaši byla ještě koupačka, tuleníčko, a pak ještě kojení. 🙂
Postupně jsem jí dávala ochutnávat domácí pečivo, někdy místo kaše dostala něco od oběda.
Ja davam jidlo od obeda. Kdyz nezbyde obed tak ovesnou kasi.
Chleba s lucinou, sýr, kasi, zbytek od oběda nebo třeba polévku. Nebo co máme my. Stejně toho moc nesni. Pak to hodně zapije mlékem (kojím).
Dávám pořád kaši, kromě jednotvarnosti nevidim důvod nedávat. Střídám různé, s ovocem. Ale také zvažuji, jestli už na to není velký (15m) a nezacit s nějakým jiným jídlem.. obedva to co my, ale večeře my flakame..
Kaše jsem nikdy na noc nedávala, max na snídani. Jinak od cca 11ti měsíců jí normálně všechno s námi, takže i večeře.
Můj kaše nechce. Takže buď a la oběd, nebo pečivo se sýrem, lučinou, vajíčkem. Nebo hustou polévku, krémovou.
Baští podobné, co ostatní: chleba s různými pomazánkami - rozmixovaný sýr+zelenina nebo máme vajíčko či zbytek od oběda. Je to relativně rychlé, jen bych potřebovala objevit lepší mixér, v tom mém starém zepteráckém se to vždy nerozmixuje, a přitom moc zubatá ještě není.
Kaši na noc nikdy teda, raději na snídani i s tím ovocem. Na večeři masozelenina, hustá polévka a spol.