Ahoj holky, berete vaše deticky v tomhle počasí ven?
U nás Hradec… zataženo a 9 stupňů - jdeme do obchodu, ale říkám si zda malou vůbec brát na hřiště.. má svítit sluníčko, ale to mělo i včera a nic, berete i tak?
Děkuji
Určitě🙂 vždyť to je v pohodě počasí. V Rusku berou i v minus 30 stupnich 🙂) důležité je pořádně dítě obléct a nebýt s nim na přímém vetru/dešti... prostě s rozumem
@verunnaj
@mmichaella
Super, já že u nás nikdo není, tak jsem si říkala, abych nebyla jak magorka s roční dcerou venku v tomhle počasí, tak si ji nabalim a frcime🥰
Nechodíme v lijáku, ale třeba i v mrholení nebo slabším dešti jsme vždy šli, protože upřímně, jinak s děckama doma nebylo k vydržení. Milují, když si můžou vzít gumáky, pláštěnku, takže to vadilo spíš mě, jsem samozřejmě už pohodlnější. Myslím, že děcku je úplně jedno, jestli je zataženo, vezme si čepici, teplou bundu, pohodlné gatě a na hřiště se bude těšit.
My chodili normalne i v minus 5. 😁 Proste se nabalit a vyrazit. Vzduch je potreba.
Chodíme za každého počasí, akorát přizpůsobit oblečení. Akorát nenechávám třeba na hřišti, když je to zmrzlé nebo mokré, to jdeme jen na procházku, koloběžku, při sněhu na sanky apod.
Nechodim akorat v dešti a nebudu ani v náledí asi
Jsem to blbě podala, myslela jsem prave na hřiště zda chodíte. Prochazka je samozřejmostí.
Mala má rok teprve tape, takže holinky a zbytek je vyloučen
Chodíme i v dešti. Lip to klouze. Ale jako jsme jediný. Je to docela na prd, když nikoho nepotkas a přitom jdeš za tímhle ucelem. 😄 Takže jo, chod ven pls. Prázdný hřiště je otrava.
To je fuk jestli na hřiště nebo na procházku. Beru s sebou starý ručník, když by bylo potřeba po dešti utřít skluzavku nebo houpačku. Akorát do písku už nelezem. Když je sucho,bereme třeba míč. Hřiště s kamínky nebo umělým povrchem je lepší než mokrá tráva.
Nechodím v dešti, to mě nebaví a štve.
I v lepším počasí jsme kolikrát na dvoře sami.
Venku nikdo není, protože na to hřiště nikdo nevyleze na celé dopoledne a celé odpoledne, ale jsou tam kratší dobu, tak to vypadá, že tam naráz "nikdo není", ale ven se chodí pořád. Jo a navíc i trošku měníme, kam jdeme - nejdu na hřiště s pískem, ale třeba na prolézačky nebo jen tak na procházku.
Moje dítě se mě neptá, jestli se mi chce nebo jak je venku. Valí tam za každého počasí. Nechodíme jen, když je liják. Nebo třeba v zimě jdeme místo 2x jen jednou. Ale jdeme, jinak bych se doma zbláznila. A taky se nám všem líp usíná večer.
Jak magorka mi trochu přijde se ptát jestli můžeš jít ven🙂jako ty nemáš vlastní rozum?kdyby ostatní nechodili ven nebo si venku nikoho neviděla tak nepůjdeš celou zimu ven?
Určitě. My chodíme i na hřiště. Ráno do obchodu, pak jsme hodinku na hřišti. Má čepici, rukavice a nepromokavé oblečení, takže si může hrát ikdyz je to tam mokré 🙂
Včera celý den venku s dvouletou a tříměsíční, na horách, 3 stupně. I oběd jsme zvládli venku, veškeré kojení, prebaleni....ven nechodím jen za extrémů- vítr kdy lítají větve, bouřka, ledovka... jinak denně.
@bara88 ty se asi nemusíš vyjadřovat, pokud to není odpověď na mou otázku. 🙂
Ano jako magorka, protože když je venku třeba zima, tak aby mi někdo neřekl, že jsem magor, že tahám tak malé dítě ven, též chodíme každý den. Jen to hřiště, mě zajímalo.
Děkuji moc holky, jste hodné.💕
@malinkaelinka smekám🤩
A když by ti to někdo řekl tak jako co?ty se řídíš podle toho co přijde druhým jako magorstvi?
Chodíme ven pořád. Ale hřištím s pískem se v týhle zimě spíš vyhýbám, aby neseděly holky na písku, starší už to pochopí, mladší ne.
@bara88 To ne, ale asi bych nad tím přemýšlela, že kdyby mi třeba mamka řekla “jsi blázen, v tomhle počasí chodit ven” tak ji řeknu, že chodíme každý den, ze jsme zvyklé, ale pozastavila bych se nad tím..
Je normální chodit ven. Moje druhorozená spala přes den jen venku v kočárku. Nenapadlo mě ptát se na něčí názor. Myslím si, že budete mladinká. A to, že nikoho venku nepotkáte bude znamenat nejspíš, že lidi jsou zalezlí u telky a celkově víc zlenivěli. My taky chodíme za každého počasí, vždyť dneska se prodává tolik funkčního oblečení.
Kdyby bylo -35 tak neřeknu, ale 9 stupňů je normální teplota, to snad jde vyhodnotit i bez poradny.
@mimco moc děkuji☺️
My chodíme ven téměř za každého počasí. Jen si dávám pozor, aby nepromrzl/nepromokli. Zase z nich nechci mít skleníkové kytičky, co znají jen teplo a slunce.
Moje máma mě spíš sprdne, když venku nejdeme 🙈 když neleje, chodíme každý den dva krát 😁
Taky mám syna 14 měsíců a na hřiště teď chodíme jen odpoledne, když svítí sluníčko. Syna baví na hřišti zatím hlavně písek a nebo si sedá do trávy a hraje si v ní se stébly a kamínky. Hřiště, kde by nebyl písek a tráva v okolí žádné neznám. Na procházky s kočárem ale chodíme denně i když fouká nebo poprchává, jen v dešti nechodíme.
Mladší spí v kočárku, takže jsme venku denně. Zastavila nás akorát vichřice, kdy jsem se bála, že na nás něco spadne. 😀
Teď byly obě děti nastydle, pokud bez teploty, tak na procházku jsme šli.
Mladší též teprve tape, takze holínky nevedeme, ale vybírám cesty podle toho. Případně nosítko, kočárek, ale ten čerstvý vzduch je třeba. 🙂
No jasně... Já nechodím jen když moc prší nebo fouká silný vítr, nedělá mi to dobře, případně když je silný mráz, nebo když jsou velká vedra, tak jdeme třeba hned ráno nebo až k večeru... Ale teď mi to přijde právě úplně supr počasí na procházky, dáme teplejší kalhoty, případně do kočárku fusak, bundu a jdeme, do obchodu, na hřiště, jen tak na procházku, pěšky, v kočárku, jak kdy se nám chce
A víš, že se nedivím, že se ptáš? Já si občas připadám jako blázen, chodit ven i v dešti, třeba jen na chvilku. Ulice prázdné, hřiště taky. A přitom všichni hrdinně píšou, jak chodí ven x krát denně v jakémkoliv počasí. Máti na mě občas taky kouká jako na cvoka. Prostě každá máme jinde mez, co je pěkné počasí, každá rodina má jiné zvyky.
@mourovatakocka jsem ráda, ze mi rozumíš a děkuji, naprostá pravda🙄
Děkuji jinak vsem💕
Nezlob se ale to budete celou zimu zavřený doma? Jasně že jo, děti vzduch potřebují, prostě jí dej pořádnou bundu a šup s ní ven