Ahoj, vim ze uz tu podobne diskuze jsou a take ksem je uz procitala.
Dcerka (9m) usina tak, ze ji chvilku nosim, zpivam, dam do postylky, ona si pak povida, pak se zacne vztekat a kdyz zacne plakat tak si ji znovu vezmu do naruce a vetsinou tam potom usne.
Rada bych noseni odbourala. Zkousela jsem si ji brat k sobe do postele, ale to hned vstava a zacne po me lezt. Nechci aby to brala jako hru. K sobe pritistenou ji take mit nemuzu, to se ji vubec nelibi.
Hackuju se. U nas stejny vek, stejna situace 😩 a zada v haji.
spominam si ze mi pomohlo, ked som ju polozila, tak som s nou jemne houpala ked lezala, a hladila a nieco mlela, ze je to v poriadku. Ako nebola to hned hitparada, ale inak to neslo, a mala si zvykla. Bola uz tazka a boleli ma zada, a samozrejme som toho mala plne zuby. 9 mes. je dost aby si zvykla. Obrn sa trpezlivostou a smelo do toho. Nie je to novorodenec.
@sarkat19
u nas dcera po nas lezla nebo ruzne blbla kdyz jeste nebyla dost utahana.blbla,blbla,najednou sklapla a vytuhla.zkusila bych ji mozna oseknout odpoledni spanek at je driv unavena a jit spat kdyz uz je na to pripravena a nema furu energie.
Je zajímavý že v jinich dizkusi všichni píší jak dítě potřebuju mamu a tady by to dítě dokonce odepřeli odpolední spánek
Pokud je na to zvyklá, tak se to podle mě bez pláče prostě neobejde. Osobně bych dala do postýlky na bok a přidržovala a lehce poplácávala po zadečku. A držela, pokud by si začala stoupat, takhle jsem vždycky uspávala obě děti a funguje to pořád, oba si zvykli, že když jdou do postýlky a položím je na bok a mám na nich ruku, tak prostě jdou spát a nevymýšlejí nesmysly. Dva dny se vztekali, ale pak pochopili.
A pak záleží na spaní přes den, jestli už není na čase ho trochu poupravit, ať je unavená.
@shakira007 A mě zase fascinuje, jak podle některých máma nemá žádné potřeby a záda ze železa... Moje děti si teda nikdy neřekly, tak mami a teď mi uber jedno spaní, šla jsem pocitově, podle toho, jak dlouho jim trvalo usínání nebo jak byli unavení...
Taky jsme houpali, koupila jsem kvůli tomu i lehátko, které jsem rozhodně kupovat nechtěla. Položila jsem lehátko na polštáře, dítě do lehátka a houpala, jak syn usnul, přenesla jsem do postele. Nezničilo mi to záda, syn měl v půl roce skoro deset kilo, nosit bych ho už nemohla. Kdy se to odbouralo, už si nevzpomínám, ale uspávám doteď, kdy má čtyři roky, sám neusne, držím za ruku a hladím, ale mě to nevadí, syn do deseti minut usíná.
@g_m ja bych si kvůli dětem zada klidně zničila ale každá jsme jina
A jak spí celkově? Ono něco na tom spánkovému režimu je. Nase dcera v 8 mesicich spala tak 5x denně po 15 minutách, což moc praktické není. 😀 Úpravou denních spánků se zlepšilo i to usínání.
Ale houpání u nás bylo též. Šla jsem na to postupně. Na ferovku jsem jí v podobném věku řekla, že mami má au, au. A sedela jsem. Měla jsem jí v náručí, ale žádné houpání, nebo jen velmi decentně. Ona změnu přijala, nebylo to tak drastické. A kdyz se to zajelo a bylo to ok, postoupila jsem dál. Držení za ruku, hlazení.
V noci jsem zvedala méně, snažila jsem se tisit hlazením a držením za rucku. Ale to tak v tom 8-9. měsíci.
Prostě postupně pomaličku. Dnes ma dcera 2,5 a ja uspavam sezenim v rohu místnosti. Na malého zavislacka mi to prijde fajn. 😊
Co v kočárku?
@eithelwing
Pres den spi 2-3x. Je pravda ze vecer jiste moc unavena nebyva, na uspavani potrebujeme dobrych 30 min. Nekdy vic, nekdy min.
V postylce si take stoupa a presto ze je ve spacim pytli, nejak v nem dokaze i chodit. Kdyz sedim vedle postylky a ona citi ze tam jsem (bud jen sedim, nebo drzim za ruku) tak se i z postylky zacne po me sapat.
@sarkat19 Dcera teď taky usíná dlouho, ale je fakt, že po mě nic nechce.
Říká se, že pred večerním spánkem by měly být 3-4 hodiny bdění.
No, zkusila bych úplně nerušit náruč, ale ten pobyt zkracovat. Prostě udělat nějaký menší krok v tom směru, kterým se chcete ubírat.
Dceři pravidelně zpívám Mravenčí ukolébavku a například během té doby jsem jí měla v náručí, a pak šla do postýlky.
On žádný návod není univerzální, spíš jen ten princip drobných pokroků mi přišel, že je sice pomalý, ale fungoval.
@sarkat19 jak pise @eithelwing ono je to cele o spankovem rezimu, co jsem zjistila, me to zmenilo zivot a ja to neustale radim ostatnim :D Mezi spankami v 9m je cca 3-3,5 h a kdyz ji uspavate driv, tak proste neusne. Ale potreba kouknout na celkovy obrazek spanku a bdeni, kolik spi pres den, kolik spanku, kdy vstava, kolik bdi a td, bez toho je tezko neco radit. S uspavanim to pak ma primou souvislost.
Pomoci by mohla hacka. Já nosím v nosítku. A u kojení v posteli neusne?
Já jsem dceru dlouho uhoupavala na míči.Pak postupně jsem ji učila usínat ve velké posteli.Chce to čas a trpělivost.Skousej dál.