Starší sourozenec skáče u kojení. Máte zkušenost nebo radu?

6. črc 2024

Ahojte, jsem zoufalá a budu ráda za každý názor nebo zkušenost. Mám dítě přes 3 roky a 3 týdenní miminko. Syn na miminko rád, pusinkuje ho, chce ho naruky, mazlit se, chovat, jedině co mu vadí je, že pořád kojim. Když si to uvědomí začne mit vztek a chce miminku mačkat hlavu nebo po mě při kojení skáče a to je o nervy. Přes den se tomu dá nějak předejít horší je to večer. Spíme spolu všichni. Je zvyklý na knížku, a potom když už se má spát začne po mě skákat, smát se, chce miminku mačkat hlavu, skrabat po hlavě apod. Sám mi řekl že má vztek že pořád kojim. Dnes se to vyhrotilo do takových rozměrů, že jsme všichni jen křičeli hrůza. Manžel když může, chodí s námi, ale ani on nedokázal pomoc. Snažím se to synovi vysvětlit jak jen to jde, když můžu, jsi s jim sama spát ať si mě užije,jdu,ale nejde to vždy a malá usíná u prsu. Nepomáhá ani po dobrém ani po zlém. Říkám mu, že vše chápu, že žárlí apod, vím že sám neví jak ty emoce zpracovat, ale prostě po mě nemůže skákat. Nechci zavádět režim ve smyslu, že třeba manžel uspi mimco jinde a já syna jinde, stejně to nakonec budu muset řešit, protože spolu budeme spát, navíc manžel dělá na směny, takže přes odpolední bych to neměla jak udělat. Mimco je neodlozitelne celkově takže uspat ho, odejít a pak uspat staršího je taky momentálně nereálné. Děkuji za rady

exbordelar
6. črc 2024

Chapu, to clovek ztrati nervy raz dva. Co behem kojeni mu nabidnout cinnost, kterou ma fakt rad? Ja bych mu klidne pustila i pohadku mezitim, co kojim 🤷‍♀️ Ty digitalni technologie jsou obcas super. Ja jsem za ne neskutecne vdecna, umi v techto pripadech opravdu hodne pomoct. Jinak bych se tremi detmi zesilela. Ale jsme jinak hodne venku a venujene se jim, takze kdyz se obcas pusti telka, je to dobry magnet a ja muzu v klidu udelat spoustu veci.

autor
6. črc 2024

@exbordelar to ano, jde mi spíš ale o večer, kdy si jdeme lehnout. To je problém 😔 kojim a čtu s ním knížku,řekneme si příběh a když už se má jít spát, tak to začne 🤦‍♀️

hvezdicka09
6. črc 2024

My zacali synovi pouštět audio pohadky. Má malé rádio a stáhli jsme mu katu a skubanka, Boba a bobka, krtecka, vše je v audio verzi na YouTube. Chce to čas než si to sedne, doteď byl jen on a najednou je tu sourozenec.

ele_nka
6. črc 2024

My měli kojení jako rituál. Pustili jsme si pohádku, já kojila a syn mi seděl mezi nohama a tulili jsme se. Spát se šlo prostě hold třeba o 20 minut déle, kdy bylo dokojeno.

zmrzlinka
6. črc 2024

Chce to čas.Tri tydny jsou krátká doba.Časem si to sedne.

lenerka1
6. črc 2024

A co se synka zeptat, co by mu pomohlo? Že ho chápete, ale nemůžete dovolit, aby tohle dělal. Hodně tipů bylo v knize aha rodičovství sourozenci.

baboone
7. črc 2024

Ach. Už jsem tohle zapomněla... Věnovat mu vícero pozornosti, když mimi spí přes den, je asi nereálné, že? Prostě ho dosytit. Já ty technologie fakt nemám ráda, ale co píše ele_nka mi přijde ještě rozumná varianta jak to zvládnout a nezbláznit se...