Pomoc... Jak uspávate dvě malé děti naráz?

8. led 2024

Zdravím všechny, mám dvě malé děti (3r a 3m). S manželem máme krizi a já na nějaký čas odešla do bytu k našim i s dětmi. A mám malý problém s uspáváním.... Malý velký problém 🙄. Dřív jsem uspavala staršího já ale co přišlo na svět mimčo vzal to pod svá křídla manžel. Zatím co on uspaval v ložnici malého já byla s miminkem v jiné místnosti, kojila a uspavala. Jenže teď problém.... Spím v jedné místnosti s prckama a je to teda peklo. První problém je uspávání. Mimčo ještě nemá režim a moc nechce jen tak ležet. Takže když uspávám staršího tak zuří, že bráška Mlaska, vrtí se, povídá atd... Do toho i žárlí, že chce mazlit a že mám mimčo dát pryč. Předtím než uspávám staršího se snažím uspat mimčo ale většinou je to marný, protože jak ho uspim, položím tak je hned vzhůru 🙏. Jak jste to dělaly vy 😭... Nechci omezovat ani jednoho... Ale je to teda fakt peklo.

stazinka2018
8. led 2024

Zapojit rodiče, můžou chovat miminko, zatímco uspavate staršího. Nebo číst pohádku, u toho uspavat mimino. A nebo prostě, až usne mladší, pak v klidu uspat staršího. Přece nevadí, když to nebude vždy v přesně daný čas.

prejeta_zaba
8. led 2024

Z jedné strany starší, z druhé strany mladší kojit nebo podávat dudlík. Nebo sedět na zemi u postele a kojit, u toho si vykloubit rameno a držet staršího za ruku. 🤭 Pevný nervy, já takhle uspávám tři. Nějak to jít musí. 🤪

fandysek_1
8. led 2024

Starší si musí zvyknout. Řekla bych mu jaká je situace a že bohužel nemáš kam dát miminko.

krisstina93
8. led 2024

Mimino dat na prso a staršímu třeba číst pohádku, hladit apod. Proste menšímu zacpat pusu a starší normálně uspavat.

andelka
8. led 2024

Měla jsem 2 letáka a mimino. Uspávala jsem staršího při kojení mladšího. Nebo jsem se s malým houpala na balóně. A při tom vyprávěla a zpívala.

bbub
9. led 2024

Já zelezu s oběma do postele, mladší kojím, staršímu povídám a pak už je ležíme a čekám jestli už spí 😄. Každého zvlášť nemá u nás absolutně smysl 🙈