Ahojte maminky, můžu dávat 3 měsíční miminko dávat spinkat na bříško?🙂
Nedoporucuje se. Zvysuje to riziko SIDS.
Na nejake fiktovni statistiky nekoukej. Ppred par lety se doporucovalo, ted ne, za 5 let to bude zas jinak. Ver svymu citu a rozumu. Pokud se ma neco stat, snad ne, stane se to ikdyby spal ve stoje. To je taknu vseho. Lepek az od roka, ppaknzas co nejdriv. Muj stryc celly zovot na Dnu jedl soju a je to par eto co mu rekli ze je to to nejhorsi. Pokud je mimco na brisku spokojene at tak spi, stejne s tom nic neudelas jk se zacne pretacet
Malej mi cca od 3 měsíců jinak než na bříšku v postýlce nespí a neusne... Má 9 měsíců a vše celou dobu naprosto v pohodě.
Nedavala jsem ani jednu. Na bok a stridat. Na brise spala treba v pul roce, kdy uz lezla a umela se pretocit, zvednout na kolena atd... jinak i s monitorem bych to nelajsla
Dominik spal na bříšku brzy. Ale uměl si otočit hlavu. A krásně se tak vyprdel. Zůstalo mu to a v 9ti měsících spí na bříšku pořád.
Je to pouze na tobě.. My dáváme v noci spát jen na záda.. přes den stridame boky atd.
Ja nedavala. Kvuli SIDS i kvuli hlavicce, aby nebyla asymetricka. Myslim, ze dneska ti to zadny doktor nedoporuci.
Oba synové (13 a 5 let) spávali na bříšku. V postýlce jsem měla monitor dechu, ale nikdy nebyl problém!! V kočárku taky jinak neusnuli!! Pomáhá to i proti prdíkům 🙂
Malá měla asi v měsíci věku období, že se jí na bříšku nejlíp spalo, uvolnily se jí větry a byla klidná, neb sebou nemohla máchat... Měla jsem monitor dechu, takže jsem ji tak bez starostí nechávala spát, neb takhle byla spokojená...
Dceru davam spat na brisko asi od dvou mesicu. Zabiralo ji to na prdy a taky se lip vyspala (my vsichni), protoze nemachala rukama a nebudila se tak. Ted ji je osm mesicu a na brisko se otoci sama.
Mela jsem strach ze SIDS, ale taky jsem malou davala spaz na brisko snad uz od prvniho mesice, jinak totiz spat nechtela. Pak z niceho nix chtela zase spat na zadech a ted uz se dokaze otocit sama, jak potrebuje. Ale mam jeste i ted monitor dechu a neustale ji ve spanku pozoruju a to ma 11 mesicu.
Malému jsou 4 měsíce a dávám na bříško od cca měsíce co začal zvedat hlavičku a pěkně ji držel. Doktoři říkají že pokud miminko neleží jak placka a umí zvednout hlavu tak je to ok...
Co vím, tak se to nedoporučuje, mám teď 3m kluka a nedávám spát na bříško.