Chodí vaše děti po obědě spát dobrovolně ? . U nás je to děs, nespavec od narozeni, jako kojena byla vzhůru i 3x do hodiny, co nekojim, tak jsou noci v cajku. Ale když má jít spát tak utíká, řve, protestuje, vzpira se.. (nakonec stejně usne) Jaj, řekněte, že to má někdo podobně
Někdy usne už před obědem, poznám na ní, kdy je unavená a jdeme spát... Spí jak kdy, někdy hodinu a půl, někdy i tři... Ráno vstává mezi 6-7 a večer chodí spát kolem 9
Ne, ani jedno dítě mi v tomhle věku už po obědě nespalo. Leda když sem na dopoledne vymyslela fakt hodně vyčerpávající činnost. Ani půlroční mi nespí po obědě, většinou si dachne dopol v kočárku a pak později odpoledne. Ale batole už přes den spát nedavam, leda když si samo lehne, že je unavené.
2 a tri ctvrte roku nespi uz dlouho, pri beznem programu zvladne v pohode cely den. Prostredni syn prestal spat po o v 17 mesicich.
Klukovi je dva a pul roku a jeste nemel den, kdy by mi neusnul. To by nedal ani nahodou. Vstava kolem seste a po jedenacte uz zacina byt pekne nacatej, hodinku az dve si zdrimne, usiname vetsinou spolu, a pak jde spat kolem pul osme.
@jjasmina Syn 26 měsíců, vstává v 6, usíná ve 21, snažím se ho vždy utahat, aby po obědě usnul a zatím se daří, ale myslím, že je to kvůli rannímu vstáváni, když si někdy přispí do 7mi, už se mu tolik nechce. Polední spánek se zkracuje a zkracuje, dávám tomu pár měsíců, snad to aspoň prodlouží ten noční, dnes mám termín porodu druhého syna, tak to v nejbližším roce dvou na spánkové hody nevidím😁
S dcerou byl na spaní vždy boj, přes den spala jen v kočárku, a od 1,5 roku ani to ne. Prostě nespala. Ještě přes zimu, ve 2 letech, jsem ji "ukecala" na 30min v šátku venku, zatímco jsem šla s kočárem s miminem 😅
@jjasmina syn ma 2 roky a 3 mesice, vstava v 6-7, v 13hod usina ve 3-pul 4 vstava. No usina, jdu si s nim lehnout v pul 1 a tak nejak uspavam, taky mi obcas skace po hlave, ale usne vzdy. Mimo domov usina v tento cas v golfkach. Bez spani je odpoledne s nim na hlavu a je pretazeny, nemuze byt bez odpoledniho spanku. vecer usina v 8-9 podle odpoledniho programu a uspavani probiha stejne jako pres den, zadny, ze by usnul sam.
Starší už v tomhle věku nespala. Mladší neuspávám a nechám to na ní, až odpadne (odpadá kolem 12. hodiny), max ji vezmu do kočárku, aby usnula rychleji. U starší jsem se dost s tím uspáváním po obědě nazlobila, než jsem pochopila, že jsou děti, které ten spánek nepotřebují.
Syn dva a půl roku chodí pravidelně každý den. Vstává v sedm, od jedenácti do dvou má polední spánek a v osm večer jde na kutě. Zatím chodí bez protestů a doufám, že bude jako starší děti, ty také spaly ještě jako předškoláci 🙂
U nás jsou období zhruba po měsíci. Období kdy nespí, a mám pocit ze spanek si zrušil a pak období kdy spi. A nechápu zase 😄
@jako_mala_holka děkuji, ale to zrovba není náš případ, ale hezké jak to máte no 🤣
Starsiho syna jsem nutila (v posteli delal blbosti a uspavani trvalo i hodinu), pak jsem to vzdala a po obede nespal. Mladsi syn je uplny opak. Spat chodi dobrovolne kazdy den, i rychle usne (do 5 minut spinka).
Mě teda kluk spí po obědě a zatím si nedovedu představit, že by nespal. Ale on zas někdy spí moc a večer pozdě usíná. Ale on by to bez spánku ještě nedal. Respektive dal, ale za cenu protivy odpoledne. Ale třeba ta tvoje spánek už nepotřebuje. Třeba ji už stačí jenom noc..zkoušela jsi to? Že by třeba prostě jen odpočívala u pohadky.
@jjasmina Ježíš já jsem blbá, měla bych docitat do konce, já si nevšimla, že chceš vědět, kdo to má stejně 😅 se omlouvám, to jsem tomu fakt dala no 🙊😁 ale jako jo, jsem spokojena, jen čekám, kdy to skončí (ten denní spánek), teď v těhotenství se to ale fakt hodí 🙂
Rok a pul a hotovo.. Bylo po odpolednim spanku... 😩 U obou deti
Syn měl teď dva roky a spát ho dávám po obědě, protože je hroznem akční a celý den lítá. Poslední měsíc je to taky děs, odmítá si jít odpočinout, protestuje apod - asi tak jako u vás. Naložím do kočáru a do 5 minut je tuhý (spí asi hodinu, někdy hodinu a půl). Myslela jsem si, že už spánek nepotřebuje, ale jakmile jsem ho dvakrát nedala spát, tak se mi o půl druhé odpoledne motal po bytě, padaly mu oči a pořád zíval...takže spánek asi ještě potřebuje, jen si zkouší prosadit svou 😀 Já to vyřešila tím kočárem a zatím mi to tak vyhovuje 😊
Starší dcera přestala spát ve dvou letech a ta mladší i když moc nechce jít spát po obědě ( aby ji něco neuteklo 😄),tak stejně do půl hodiny usne a spí dvě hodiny ( říjnu ji budou dva roky),ale neřve dám jí do postýlky,buď si tam chvilku hraje ,převaluje nebo když je moc utahaná,tak leží
@jjasmina dcerka 2,5 roku a nespí doma odpo ani za boha. Přestala usínat ve 23měs. spolu s ukončením kojení. Vstává mezi 7-8h, spát chodí kolem 21h, má šíleně energie, i když trávíme hodně času aktivně venku. Problém je, když usne v autě, to pak jde spát klidně ve 23h.
Ano, řekneme si, že se jde spinkat, napije se a sám si jde do postýlky, přečteme pohádku a v tu ránu spí. Ale byl vždycky spavec, do roka a půl spal dvakrát denně. Takže mě napadá, jestli by nestačil místo spánku jen polední odpočinek? Číst, lepit, prohlížet si .. Než se prát každý den
Dcera (za mesic tri roky) spanek po obede potrebuje a rada si jde lehnout - se mnou dela pred usnutim blbiny a chvili ji to trva, s manzelem usne prakticky hned. Kdyz nema moznost se po obede vyspat, zvlada to, vecer je ale hodne unavena a musi se na ni pomalu. Kdyz usne, tak spi klidne i 2-2,5 hodiny, nebudime ji, zvykli jsme si, ze pak jde holt pozdeji spat, ale vzdycky prospi celou noc.
Starší od roka a půl nespala. A mladší od 8 měsíců spí jednou a asi od 10 měsíců jen půl hodiny. Teď je ji 13 měsíců a je někdy dost složité ji uspat a kdyz usne tak spí půl hodiny a už byl i den kdy nespala vůbec.
Do 4 let spala po o každý den (celkově asi 10x v období 3 - 4 roky nespala) a teď od 4. narozenin je to tak, že jeden den usne, druhý ne. Doufám, že se školkou, tedy s dřívějším vstáváním apod. se zase ke spánku vrátí. 🤗
@jako_mala_holka mame to uplne stejne
Syn spal po obědě do 3,5. Pak začal vynechávát, asi měsíc a pak už vůbec nebyl spánek po obědě. Ale zase... Nespí po obědě skoro rok a usíná večer o dost rychleji, v 19h je hotový a před 19,30h už spí. Když spal po obědě, ten poslední půl rok cca, tak večer usinal snad přes hodinu... 🙄
@jjasmina synovi je 2 a 3/4, vstava rano pred 6 a chodi spat mezi 13 - 14 hodinou a spi tak 2 hodiny, vecer chodi bohuzel az v 9. Vydrzi nejit spat pres den, kdyz nekde jsme, ale pak je pretazenej. Nechodim ho ale uspavat, to je boj a pak usne az treba ve 4 a celej den je v trapu. Delam to tak, ze uspim mladsi dceru, on si lehne treba k pohadce a usne u toho, nebo ctu pohadky, vypravime si az se unavi. Kdybych ho vzala do loznice, ze jdeme spat, tak pokud neni hodne unavenej, bude skakat na posteli a maximalne ozije. Odpoledni uspavani na nej nefunguje. Ale on je hodne aktivni dite a kolem te 14 nejdyl uz proste odpocinout chce, ma konecne vybito 😀
@andreadobro na nositko jsem právě nikdy učit nechtěla no, ona sice protestuje, ale většinou usne
@jjasmina Já nedávám spát přes den, jedině když usne sama, když se jí spát nechce, tak nechce a vydrží do 19-20 hod a pak spí celou noc.