Ahojda, protoze mame mirnou predilekci hlavicky, hledam a brouzdam po netu a mimo jine jsem se na nejake poradne dozvedela, ze pokud dite ve trech mesicich pri paseni konicku ma sevrene pesticky a ne roztazene, nejedna se o zdrave dite. Teda uz jenom tim, jak je to kategoricky, se mi to nezda...
Nam tahne na 4. mesic a vesele pri paseni konicku pestickujeme a jeste si strasne radi strkame ty pesticky do pusy. Nechcese mi verit, ze bysme kvuli tomu museli nutne "nebyt zdravi". Jak je to s vami a pasenim konicku?
Dekuju za kazdy prispevek
Pa syrael
SYRAEL..neblázni!!Chlapeček je v pořádku koukám máme stejně narozené,tak mě malá taky má ještě pěstičky a má vybočenou hlavičku.Takže jsme na tom stejně 😀
Udrží chviličku hračku v ruce?Ale neboj vše je jen otázka času.Když už pase tak je v poho.Na pěstičky nekoukej,moje malá je při pasení taky zavírá.A i při jiných polohách. 😀
Myslím si že ty dětičky se pak cítí víc v bezpečí když ty pěstičky zavírají.Já nevím nejsem odborník jen matka 😎 Ale takhle to vidím já 😕 😀
Syrael-malému bude 5měsíců a ty pěstičky má taky pořád zaťaté. A vůbec to neřeším.To mimčo je tak prostě zvyklé už z bříška. Na nějaké tabulky nebo něco takového vůbec nedej...
Ahoj holky, tak nám v sobotu byly 3měsíce a pasení hříbátek je pro nás tak trochu očistec, páč leží jako placka 😢 No, každým dnem je to lepší, snaží se a cvičíme na baloně, tak uvidím. Dávám tomu týden a pak se vydáme k dr. aby nás poslala na rehabilitaci. Paradox je, že hlavičku zvedala v porodnici a všechny ohromovala. Pěstičky zatatý taky občas má, teď na ni koukám jak chrupe, tak je teda zatatý nemá, ale určitě bych se neznepokojovala. Taky to že nepase, přikládám k tomu, že se Nell narodila na 37tt, o tři týdny dříve a myslím si, že i to je dost znát. Vím, že se nemají děti porovnávat, ale pokud tomu podlehnu, tak se uklidnuji, že jsme přece jen dříve narozený.
Natalien-vůbec to neřeš,všecko chce čas,každé mimi je úplně jinačí. Však se všeho dočkáš,neboj... 😉
Sophince budou za pár dní taky tři měsíce a při pasení, kojení a mlácení do hrazdičky má taky většinou zaťatý pěstičky. Teď u nás byla paní na koupání, tak nám nakázala pást koníky na ručičkách, abysme cvičily svalíky, tak jí tam ty ruce furt rovnám, aby se jako opírala o lokty a taky při tom má furt ručičky v pěst a taky jí při tom ruka děsně chutná 😀 Že prý jí máme dělat "Vařila myšička kašičku..." a já nevím co ještě, aby prý co nejdřív ručky našla, ale přijde mi to divný, spíš jí nechávám, ona si je jednou najde sama 😀
Pěstičky vůbec neřešte, malý bude měl sedm mesíců a UŽ občas začíná povolovat pěstičky, ale jen než se dostane do situace, kterou nezná, pak mu šupsnou i do pusiny 😵
natalien: Pavlík se taky narodil dřív a ve třech měsících to byla taky placka a ne koník 😀 Děti se opravdu nemají srovnávat, ale tak ať můžeš porovnat s nějakým nedonošencem. Někde jsem četla, že rozdíly donošených a nedonošených se srovnávájí po prvním roce. Jo a Pavlík taky zvedal hlavičku hned v prvním měsíci. 🙂
neboj, malá měla taky hrozně dlouho pořád pěsti sevřené (po třech měsících určitě, teď už si nepamatuju, kdy přestala, ale myslím, že v pěti je ještě sevřené mívala) a taky jsem to řešila, jestli je to normální 🙂 ale už z toho vyrostla a jinak se vyvíjí pěkně, takže to asi nebyl nijak velký problém...
Kupinko, jj dočkám se, to jo 😵 Fakt to neřeším, Lucildol mě uklidnila a utvrdila v názoru, že to příjde. Taky jsem to slyšela, že se nedonošený mimi nemají srovnávat dříve jak v roce. Teda když už srovnávat 🤐 A ručičky, no tak to je ta největší mnamka jaká může být, třeba dnes si cucala obě pěstičky a ještě si chtěla narvat do pusinky osušku 😀
Damy, dekuju moc za prispevky, zase jste me uzasne uklidnily🙂
Janicckko, hracku udrzi bez problemu...Takze mame ty nase kuliferdy skoro stejne, to je parada - kdyby neco, taky te rada uklidnim🙂
Pa damy a jeste jednou moc diky!!!
Ahojky, buďte v klidu obě (jak Syrael tak Natalien) 🙂 Na tříměsíční prohlídce nás mudra postrašila, že jestli Matějíček nezačne pást koníky, tak pofrčíme na rehábky a on během týdne začal (a je narozený normálně v termínu)😀 Teď mu bude půl roku a při pasení koníků ty ručičky má občas v pěst taky... Hlavně když je už unavenější a tak si položí hlavičku, zatne pěstičky a šupky s nima do pusinky...
Tak to je presny, matysi, obcas by trocha te empatie doktorum nezaskodila - me minuly tyden napriklad vyvestila, ze nas Kuba jiste bude LMDak a vubec celkove nezvladatelnej - ani ne ctyrmesicnimu klukovi!
Tak mému Dominikovi jsou 4 měsíce, při pasení má ty pěstičky taky zatnutý, občas tak napůl a přitom se už před 14 dny začal přetáčet ze zad na bříško , takže nevim, jestli je nezdravý! To je děs, co občas člověk čte za blábol!
Moje doktorka říkala, že do půli roka je to normální, když děťátko má zaťaté pěstičky - jasně že ne pořád, jak to má novorozenec, ale že když během dne má čas od času pěstičky zaťaté, tak je to v pořádku! A třeba i při tom pasení... vždyť je ještě prdolka malej, co by po těch dětech chtěli !!!
Žádnej stréééés 😉 😉 😉 😀
Syrael a co to je LMDak?Já jsem asi nějak natvrdlá. ☹ 😅
Já bych se taky tabulkama neřídila. Ptala jsem se dr., kdy se mají pást koníky a ta říkala - stačí ve 3 měsících, ale některá mimča aniv těch 3 ještě nepasou. A co se týče předčasně narozených miminek - synovec se narodil v 36. týdnu, ségra s nim chodila na neurologii a tam ten měsíc ODEČÍTALI. No, my se narodili v 37tt a o odečítání nám nikdo nic neřekl 😕 Takže asi jak který Dr.
Janicckka - Lehká mozková dy(i)sfunkce
Mluvila jsem s kámoškou, tak tu s malou chtěla mudra poslat na rehábky kvůli tomu, že nepase koníky v šesti týdnech!!!! 😒 Kámoška z toho byla lehce vystreslá, tak jsem jí uklidnila, že jsme začali po třetím měsíci a taky jsme nikam nechodili...
Ještě jsem si vzpoměla - my chodíme s malou na dětskou neurologii a tam je taková moc fajn paní doktorka a ta mi říkala: vy jste maminka, řiďte se svým instinktem a nedejte na rady babiček apod. 😉 A taky mi poradila něco na posílení zádových svalů. Je to úplně jednoduché. Miminko leží na bříšku, vy vezmete 2prsty (ukazováček a prostředníček) a lehkým tlakem (fakt lehce) poklepáváte odshora od krku po jedné straně páteře až k dupce a pak po druhé straně páteře. Není na tom co zkazit a že to děláte správně poznáte tak, že miminko - když klepete nalevo, tak jakoby vysune dupku doleva. A naopak 🙂
tak to asi všichni máme nezdravé děti!!! 😀 😀
janicckka - lehka mozkova dysfunkce - to jsou ty draci, co je jich vsude plno a dost tezko je ukocirovat - je toho ted plno...
jé holky,jsem to nečetla, jen jsem nahlídla.
My taky chodíme na neurolu a cvičili jsme vojtovku, malá taky měla dlouho sevřené pěsti a pak na pravé ruce měla ruku v pěst, když byla nervozní třeba v cizím prostředí apod. Měla hypertonii - zvýšené svalové napětí.
Jak píše kar.la, tak to poklepávání nám hodně dělala naše rehabilitační sestra
ach jo sem zvedava jestli nas lekarna nekam neposle..prvni holka pasla hned a slo ji a na bruchu byla rada,ale M to nesnasi vrci place fnuka zatina se a nejde ji to moc a obcas teda jo zvedne ji to ano ale blimba ji ta hlava za mam strach a treba kdyz ji mam na rukach tak uplne s ezaklani a obcas udrzi,ale emejkne se a narazi me do brady..porad na brisku jednu rucicku jako ploutvi hrabe dozadu me to prijde jakoby se chtela obratit nebo ju to stvalo ta poloha
😝
malá pásla krásně, ale taky měla pěstičky většinou sevřené a doktorka nám na to neřekla nic. Jinak pasení koníků nám říkali trénovat hned po příchodu z porodnice po chviličkách, takže malá pásla s přehledem.
ta mrcha mala pasla jak diva u lekarky a doma s eji zase nechce.. 😀 apesticky vube cnevadi..pokud ma dite neuro poruchu tak je musi mit zatle neustale a ne jen oncas..dala mi kontakt na pani co masiruje deti olejickama a pujdeme to zkusit neco relaxacniho
ano s pěstičkami nevadí, když má zavřené,ale natahuje se po hračce a otvírá je. to u nás MUDr. kontroloval.
Ahoj...ráda bych se zeptala,kdy začít dávat miminko na bříško, aby zvedalo hlavičku?
hned jak se narodi tak treba po koupani jsem davala nez jsem namazala zadicka a potom castejc za den treba jen nachvili 1 minut pokud uvidis ze e nelibi tak dat na zada 🙂 🙂 🙂
tak ten můj malej koblížek byl hrozně línej, hlavičku od druhýho měsíce vůbec nechtěl zvedat prostě ležel na bříšku a nic ndělal, tak nás pani doktorka poslala na rehabilitaci, už je to mnohem lepší hlavičku už drží sám umí se obrátit na boky a celkově se víc hejbe 🙂... jsou mu čtyři měsíce pěstičky má taky zavřený sem tam je malinko rozevře... a všude kam přídem mi řikaj, že takhle má vypadat zdraý dítě, takže si myslim, že zavřený pěstičky nic neznamenaj 😉
me mala zacla past konicky v ukoncenem 5 mesici a s otevrenyma pestickama az v 6 mesici. ted ma 11 mesicu a sama chodi. bych se nestresovala.
my budem mít 3 měsíce za týden a na bříšku se malýmu nelíbí :(, když mu dám ručičky pod hrudníček, tak chvilku se udrží , ale pal mu padne hlavička a už jí nezvedne, roztáhne ručičky a začne plakat :(
Mala mela pred trema dnama 2 mesice,krasne zveda hlavicku i ramena,vetsinou ma taky sevrene pesticky.A porad si je cpe do pusy.zuatim me teda nenapadlo,ze by melo byt neco v neporadku.Jeste bych asi mesic pockala na tvym miste.