Rutina před spaním. Jakou máte?

6. srp 2024

Ahojte, zajímají mě vaše rutiny před spaním u miminek, když máte ještě jedno dítě okoll 3 let. Miminko bude mít 8 týdnu a já nedokážu v našem momentálnim chaosu vytvořit nějakou večerní rutinu. Starší je hodně aktivní neumí mluvit potiseji a i s ním je to spaní teď náročnější. Nemám.jak zatemnit okna teď když je tak dlouho světlo, jedině zatemeni mám v ložnici, ale mimco usíná v šátku výhradně v kuchyni ( nevím proč jinde neusne)🤦‍♀️ teď ji uspavam na večer u prsa v ložnici , ale to jen teď , protože má manžel volno, jinak v šátku, protože starší ji schválně budi ( spíme všichni spolu) nekoupu každý den, a i když mám pocit že už rozezna den a noc, protože večer spí, ráda bych něco zavedla. S prvním to bLo snadné ale teď 🤦‍♀️ vždy prvně uspavam mimco, chtela jsem zavést nějaké postelove rutiny, jako je čtení knížky, protože tak uspavam staršího, ale jak píšu, budi ji protože ji chce furt pusinkovat apod. Takže myslím že možná ani neví že už se jde spát úplně, když vlastně je systém večerní stejný jako přes den... Nevím.. Jak jste to měli vy?

cilkat
6. srp 2024

Eeee... přebalit, převlíct prso a postel... A když měl kliku, tak starší nevyžadoval ve stejnou chvíli pohádku nebo skákání na míči. Ale obvykle aspoň druhé rameno... Ne, nějak nám rutina nikdy moc nešla.

konidana
6. srp 2024

Jedine pravidlo bylo, ze jsem nejprve upavala starsi, a miminko az pote cca v 10 vecer. To jsem na nej mela 30min jako jediny cas za cely den vyhradne pro nej. Mela jsem kliku, ze to byl spac, takze asi do 4 mesicu fakt hodne spal i pres den.

malytlustyhroch
6. srp 2024

Kdyz to jde uspavam spolu se starsimi detmi, kdyz je extraprotivny vezme si ho manzel. Co si ho vzit ke starsimu k uspavani? Treba usne sam a ani nebudete muset vyvijet usili... jasne se vsema detma to nejde, ale s nekterymi se to podari. My tentokrat to stesti meli a je to teda velke ulehceni. Ted je mu 5 mesicu, vetsinou si zdrimne sam kolem seste tak na hodinku a pak ho kolem osme devate vezmem ke starsim do pokojicku, a jak se zhasne tak se chvilku mele v naruci, nekdy si da mliko a v 90 % pripadu "sam" usne. Kdyz houka a rusi starsi, tak je tu jako pojistka vetsinou manzel, a kdzy zrovna neni, tak to holt musime vsichni prezit, ale to nastalo za tech 5 mesicu asi 2x. Pak uz spi jen s prestavkami na jidlo cca do sedmi. A pres den si spi jak potrebuje. Prvni dva jsem uspavala i pres den, plice jsem si vyzpivala... ten treti je nastesti nejakej jednoduchej. Vypada unavene, dostane decku dudlik a usne, uf.

alice180
6. srp 2024

Nejdřív umyju malou 3 roky. Jde večeřet. Já jdu dělat vykoupat mimino. Pak musím malý pohádku. Jdu kojit a uspávat. Když usne dám do postýlky. Jdu za malou, vyčistit zuby, pyžamo. Přečteme pohádku, jde spát. A já konečně naveceret. Když je partner doma tak uspávam dceru on.

Takhle to jedeme vicemene od začátku.

j.a.n.i
7. srp 2024

Jako první jsem uspala staršího a pak byl klid na mimino.