Roční kontrola u holčičky - velká váha. Někdo podobně a dítě do vyběhalo?

27. srp 2024

Ahoj, moje holčička má na roce 13700g a 72,5cm.. je nízká, ale zároveň váhově velká ( hamá tak jak má, ale apetit má velký.. ) mate někdo podobně a nebo měl a dítě to vyběhalo? Malá se hodně hýbe a i utekla roku ( teda zatím dělá par krůčků sama a jinak se drzi ) mám hrozny strach, aby neměla nějaké problémy.. pani doktorka říkala, ze to je moc, ale ze by to měla vyběhat.. můžete mě prosím někdo uklidnit? 🙈
Jidlo pro představu: snídaně:UM mléko
svacina: svacina nebo livanecky z banánu,..
Oběd: většinou maso s bramborem, cuketove placky, maso+těstoviny
Svacina: bílý jogurt+ ovoce
Večeře chleba s lucinou + zelenina + někdy sunka
Před spaním UM mléko
A samozřejmě občas křupky

Děkuji..

kubesovaadelka
27. srp 2024

Jejda v klidecku pokud je to akční dítě, z roční prohlídky usne taky odcházeli se zaskrnutou kolonkou u přiměřené vázy že ne v závorce dopsané hypertrof🤷 měla tak nějak stejně jako vy a vybehala to, váha se od roku a půl celkem zastavila, stala se z ní od 2 a čtvrt roku frfňa s jídlem, hodně se vytáhla a teď ve 2a půl letech má už jen 15kg. Vytáhne se z toho. Já jsem naopak ráda že byla taková protože když přišla nemoc a nechtěla mi jíst, měla z čeho čerpat

menni
27. srp 2024

A s čím by měla mít problémy? Buď v klidu 🙂. Největší váhový skok bývá do toho roku a potom už neni nárůst hmotnosti tak výrazný. Starší syn měl třeba ve 4 měsících 8 kg (plně kojený), v roce 13 kg a potom se úplně srovnal s ostatními. Nyni je mu 10 let a je snad nejhubenější ze třídy. U mladšího je to teď úplně stejné. V roce 12,5 kg a o 9 měsíců později má 13,5 kg.

marketa1218
27. srp 2024

No jo, tak zní to takhle jako hodně. Dcera měla na roce myslím těch 9kg, ale problémy mít nebude si myslím. Pokud je to normální, zdravé dítě, tak z toho vyroste . Samozřejmě roli hrají i geny ,ale asi bych u takového prcka neřešila.

merope
28. srp 2024

My jsme přesně opačný extrém, tak představím svou teorii: Pokud jenom doktorka říkala, že to je hodně, ale dál neřešila, tak bych řekla, že to je prostě v kategorii "musí se sledovat" - protože to může být opravdu tím, že dítě dobře jí a pak to "vyběhá", ale taky tam může být nějaký zdravotní problém, a pak nevyběhá nic, naopak třeba bude ještě víc a víc a víc přibírat (pokud se to nevyšetří a neutne). Já syna dost pravidelně měřila a vážila cca do 3 let věku, házela jsem si to do tabulek a sledovala - než se dostal do věku, kdy už chce skočit na endokrinologii, tak udělal váhoný skok + se vytáhl, dostal se mi do 10 percentilu a vidím, že je sice droboučký, ale aspoň jakž-takž v normě. Ale znám chlapečka, co to měl naopak - drobný, drobný, pořád se to nelepšilo a dostal růstový hormon, protože tam problém je. Drtivá většina dětí je ale ve stavu "spraví se to". Jen doporučuji ji třeba 1x za měsíc vážit a zapisovat si to a sem-tam i měřit + zapisovat - a sledovat, zda to aspoň křivkou odpovídá. Syn kopíroval křivky dost spolehlivě, jenom prostě začínal "z minusu". Vážení na váze bral jako zábavu (když se vážila maminka, chtěl taky).

izz76
28. srp 2024

Váží hodně,ale v tomhle věku to těžko ovlivniš. Moje straší dcera v roce vážila 12 kg měřila 75. V 15 letech vážila 45, měřila 165. Mladší v roce vazila je 9,5 kg,teď ji bude 10 let a je taková akorát, musíme hlídat jídelníček. Tím chci říct,ze geny hrají velkou roli,dost záleží na tom jaký jste vy rodiče, prarodiče, takové bude pravděpodobně dite. Takže pokud mate v rodině nadvahu, snažila bych se dite živit zdrave, pokud jste hubený,je předpoklad ze to holcicka vybeha.

piggy123
28. srp 2024

Váží hodně, ale pokud je doktorka v klidu a nehoní po různých vyšetřeních, tak v pohodě. Teď se začne hodně hýbat a běhat. Jak již nade mnou někdo zmínil, nejvíc se roste do roka. Jinak můj syn má teď ve 2,5 letech 13 kg a sní asi polovinu jídla, kolik sní tvoje malá 🙈😂 v roce měl 10 kg a 79 cm.