Ahoj maminky, kdy vám přešel reflux u miminka. Jako kdyby nám ublinkávalo, tak bych to tak neřešila ale nás problém je ten, že i dvě hodiny po kojení mu lezou nahoru žaludeční šťávy a hlavně v noci. Dneska to na mě až vyprskl a já pak už do rána nespím, jak se bojím aby se mi nedusil. Je z něj cítit ta kyselost. Máme podloženou postylku, vykrkava ale leze mu to i v autosedačce, kde neleží. Děkuji.
@lucisek1986 jsme konec 8tydne s plně kojim
Starší syn měl skrytý reflux, přešel v roce a půl. Tzn. nezvracel, ale jídlo se mu vracelo, nadavovalo ho a budil se i v noci. Mladší měl klasický reflux, kdy zvracel až do roka a něco. V půl roce se zavedením přikrmů mi to přišlo ještě horší. V důsledku toho ani nepřibíral. U obou dětí jsem měla Gastrotuss baby. S ním bylo nepatrné zlepšení.
Zkusila bych ten Nutriton,je to takova bezchuti kasicka. Dava se pred kojenim.
No, u nás to ani AR mlíko nezachránilo. Čerstvě 8tydnu, nekojena. Porce mléka mezi 120-150, odkrkne i v průběhu, po dvou i třech hodinách ublinkne větší množství . Někdy průběžně i ty dvě tři hod do dalšího jídla ublinkava cca až na půlku toho co sní. A někdy je klid. Nevím na čem to záleží. Přibírá. Holt jsem se s tím smířila, mám všude pliny,tuny oblečení. Ještě že nehází šavle obloukem. Dle Mudr vše ok.
Malá má 4,5mesice a blinka pořad... AR nepomohlo, akorát ji bolelo bříško... Taky už jsem smířená, plen mám tunu a peru a peru 😂
Syn hazel savle od narozeni az do 6.mesice,ale protoze krasne pribiral a byl plne kojeny,tak doktor neresil.Ja byla na nervy uz od porodnice,po kazdem kojeni toho vyhodil,ze jsem myslela ze v nem nic nezustava a zvracel i hodinu nebo dve po kojeni.Nastesti se zavedenim prikrmu se to casem srovnalo.Ted ma 10.mesicu a uz vubec nezvraci.🙂Chce to pevne nervy a hlavne dostatek plen!Ono to casem prejde jako vsechno 😉🍀
@anetlask Ahojky, zlepšovalo se to zhruba od doby zavedení přikrmu - cca pátý měsíc, postupně to vymizelo. Nikdy nezapomenu na ten strach, že se mi malá udusí, než se diagnostikoval reflux strasili mě poruchou vědomí či epilepsií, malá vždy vytrestila oči, přestala dýchat a napolykavala zpět natrávené mlíčko, děs hnus. V kočárku jsme nemohli jezdit z kopce apod. No, zkoušela jsem Nutriton - po tom měla dcera zácpu a pak ještě Gastrotuss- ten zabral hned, ale měla jsem pocit, že dceři zničil celou střevní mikrofloru- od té doby co jsem jí ho dávala jí začaly břišní koliky, tak nevím, po této zkušenosti bych nic nezkoušela a čekala až to přejde. Držím palce
@ivuska1986 jo, tak to popisujes úplně přesně nás, pak to celé spolkne, krkne si a je nervózní, jak ho to dráždi v krku. Před hodinou jsme dali poprvé gastrotuss a hodil šavli, takže nic 😣 opravdu je to snad noc co noc s tím refluxem horší 🙈
@anetlask zkus dát poloviční dávku gastrotussu, nám stačila
@ivuska1986 no já myslím že vypil jen tu půlku. Ach jo, další šoková noc. Zase mu ty šťávy vyjeli že se málem usudil a teď i ve větším množství. A do toho mám ještě podezření na hypertonii 😣😣😣
Nepisete,kolik mimco ma mesicu,jestli kojite nebo ne. U syna to preslo az se naucil chodit,az prestal lezet jen na brise nebo si.mackat jinak zaludek. Pokud kojite,da se pred kojeim pridat bud gastrotuss nebo Nutriton. Ale bacha at ho zase.neucpete. Pokud uz ma na to vek,muzete zacit prikrmovat. Pokud jste na UM,jsou specialni AR mlicka. Jinak co nesnasenlivost laktozy? O te jste neuvazovala?