Je to reflux? Často krká a k tomu trochu ublinkne

ally8
1. dub 2015

Prosím o radu. Malá 8 měsíců už jako novorozenec dost ublinkávala. Nebyly to takové ty šavle, to ne. Teď bych řekla že se to zlepšilo, ale nějaký den pozoruji, že často krká a k tomu i trochu ublinkne. A pak večer, když jí dám do postýlky usne, ale za půl hodiny je vzhůru. Zvednu jí, krkne si, trošku zase ublinkne. Opět usne a tohle se opakuje třeba 3x. Je mi jí líto, nemůže pak zabrat a je vzteklá. Narušuje si tím hrozně spánek. Na bříšku nespí, tak asi zkusím jen zvednout tu postýlku. Pomůže to ?

lvicek2000
1. dub 2015

@ally8 Reflux může být jen ublinkávání, může být zvracení obloukem, ale i úplně bez blinkání, kdy se jen vrací obsah žaludku do jícnu, možná proto i to krkání...Moje malá taky zřejmě trpí refluxem, u nás se tedy pořád blinká, po každém jídle i napití si potřebuje odkrknout. Vyvýšená poloha by mohla pomoct, vyzkoušej 😉 Koukám, že máme holky stejně staré 🙂

ally8
autor
1. dub 2015

@lvicek2000 díky, zkusím. 😉

apacheee
AMBASADORKA
1. dub 2015

@lvicek2000 autorka dotazu je navic segra od mirkamartin,pokud ji pamatujes z diskuse.
@ally8 ja uz se musim normalne smat,my furt resime stejne problrmy😄

lvicek2000
1. dub 2015

@apacheee pamatuju a znam 😉

lucieandrlova
2. dub 2015

@ally8 U dcery se projevil reflux tím, že se po vypití mléka začala dávit - vykulila oči, kroutila se a pokoušela se to dostat ven, tak jak jsem slyšela zvuky, už jsem letěla... Musela jsem ji zvednout, otočit, klepnout do zad a vyletělo mléko. Bylo to i 3 x do hodiny po napití. Ale asi jak píše @lvicek2000 - má to různé projevy i různou délku trvání. Většinou do 2 let. Pomůže naklonit spaní - prodává se klín pod polštář, po mléku dávat více odříhnout a chvilku nosit ve svislé poloze. A pokud by se to zhoršovalo, tak se prodává sirup proti refluxu, který působí jako "zátka". Asi bych ho na noc zkusila, ať se vyspí... (A měl i tu výhodu, že díky tomuto sirupu se dcera naučila příjímat léky pusou, s tím nemáme problém oproti některým dětem, které se brání...)

ally8
autor
2. dub 2015

@apacheee Fakt ? To je sranda 🙂 A jak kojení ? U nás teď uplně fajn. Zase ráda pije mlíčko od maminky.

apacheee
AMBASADORKA
2. dub 2015

@ally8 Já už se bojím cokoliv napsat, protože vždycky, když ho pochválím, tak se to zase pokazí🙂 Prostě se střídá období v pohodě s tím druhým🙂 On má ale veliký zájem o normální jídlo, takže si moje mlíčko dává už jen 4x denně, ale on i když byl malý, tak se kojil třeba jen 6x denně.On se nacpe a vydrží mu to déle, nechce jíst moc často🙂 Kolikrát tak kojíš ještě ty?

ally8
autor
2. dub 2015

@apacheee Jo, tak to Anežka taky pije už jen 3x denně a v noci jednou někdy dvakrtát. Ona taky docela hezky baští už příkrmy. Takže mlíčko už je jen taková ňamka ráno, před spaním odpoledne a večer. Přesně jak píšeš, hodně se to střídá i spaní, nálady. Je to jako na kolotoči. Někdy spí celou noc a někdy je 10 x vzhůru a hysterčí a nejde utišit ničím. 😀 Naštěstí na tyhle horší okamžiky rychle zapomínám, hned jak se na mě usměje nebo udělá nějakou lupmpárnu.