Půlroční dcera se neotočí ze zad na bříško. Je zaostalá?

nikkossek
10. srp 2019

Ahoj holky... Mám půlroční dceru a nedokáže se pretocit že zad na bříško... snaží se ví jak tu nohu dát ale když se ji to povede nedokáže tu ruku dát pryč.. zjistila jsem že když se na něco natahuje ,úplně tu levou ruku vynechává. Chtěla jsem se zeptat dr, ale zapomněla jsem na to a teď má volno. Z bříška na záda se pretocit dokáže, snaží se už trochu lozit, ale bez tě jedné ruky ji to nepůjde. Nevím jak ji mám tu ruku posílit nějaký rady ?

stef9328
10. srp 2019

@nikkossek

https://www.youtube.com/watch?v=gIStL_mD7y8

Chtela jsem presne toto napsal, ale ve videu to nadherne uvidite...tu rucicku davejte nahoru. Obe deti se mi ve 3mesicich zacali pretacet krasne,kdyz jsem s nema takto delala.... Hodne stesti

urtica
10. srp 2019

Pokud se v půl roce přetáčí a snaží se plazit, tak opravdu není zaostalá...

nikkossek
autor
10. srp 2019

@stef9328 moc děkuji, jdu zkoušet snad tu ruku zapojí trochu ,doktorka mě už ve 3 měsících strašidla že bude malá zaostala

urtica
10. srp 2019

@nikkossek A použila přímo tento termín? Můj půlroční syn zatím pouze pase koníky a sotva se přetáčí na bok, docházíme tedy na rehabiliatce, ale žádná patologie tam prý není. Dcera na tom byla stejně, dnes jí jsou 4 roky a je to normální zdravá holčička.

stef9328
10. srp 2019

@nikkossek Neni zac, ona si to zapsmatuje a pak uz ji rucka nebude prekazet a nauci se hrave raz dva

ah1234
10. srp 2019

Ahoj, tak za prve, velmi pravdepodobne sa z bruska na chrbat nepretoci ale prehupne. Deti sa najprv naucia pretacat z chrbta na brucho, az potom opacne. Tiez som si myslela, ze syn sa pretaca z brucha na chrbat, ale skoro mi doslo, ze sa skor zvali a prehubne svihom. Najprv to musi zvladnem z chrbta na brusko.
To, ze to v polroku nevie, nie je ziadna tragedia. Tabulkovo ma cas do 8 mesiacov. Moj syn najprv lozit (od 5.5 mesiaca) a az potom v polroku sa pretocil.. "valat sudy" som ho napriklad nikdy nenazila, vlastne som ho nikdy nevidela, zeby sa dokazal spravne otocil z bruska na chrbat a to uz chodi 😁
Daj jej cas, ked je inak v poriadku, tak len na to musi prist.. mozes skusit nejako motivovat, u nas bola velka motivacia dostat sa k pocitacu 😁

nikkossek
autor
10. srp 2019

@ah1234 děkuji, taky se mi zdá že se spíše z bříška na ty záda prehupne

nikkossek
autor
10. srp 2019

@urtica byla jsem tam ve 3 měsících, kdy malá měla 5 kg a strašidla mě tím že jestli bude hodně pribirat bude zaostala.. no teď má půl roku a má 8 kg

pe_tu_ss_ka
10. srp 2019

@nikkossek nám fyzio říkala, že z bříška na záda v tomto věku není, že to umí, ale že nemá správnou stabilitu.. Radila nám mírně zatlačit za ramínka dvěmi prsty na každé straně a tím vrátit váhu do kyčlí 🙂 malý se to brzy naučil 🙂 jinak jsme ho učili přetáčet na bříško, i když jsme ho brali na ruku, zvedali, tak jsme si ho tímhle způsobem přehoupli a zvedli.. A naopak zpátky jsem mu pomáhala přidržovat hlavičku a správně směrovat, protože taky takhle přepadával na záda jak hruška 😄

meesha
10. srp 2019

@nikkossek delas si srandu 😱 .....chces vedet kdo z vas tri v ordinaci byl zaostalej?

nikkossek
autor
10. srp 2019

@meesha dlouho jsem to řešila ,přemýšlela nad tím, že uměním dr ,ale měla jsem ji jako malá a chtěla jsem aby ji měla i Eliška no naštěstí teď sice hodí hlášku, že je to kus baby ,ale vánoce říká že prospívá dobře.

martt
10. srp 2019

@nikkossek Hele co se týká těch kil že bude hodně pribírat, že bude zaostala je blbost. Syn měl na pul roce přes 9 kg. A kdyz se začal pohybovat tak se mu to pribirani zastavilo a na roce měl normálně 12. A je z něj normální kluk. Sice trochu zivej ale to nevadi 😊

jednaholkaa
10. srp 2019

Moje holka mela ve 4 mesicich 7,5 kg. Neni na tom nic divneho ani zaostaleho. Jestli se ti neco nezda tak muzes zajit k nejakemu fyzio jako samoplatce, at ti to skoukne. Ja takhle byla dvakrat 🙂 Jestli si z Prahy muzu ti dat dobry kontakt..

pribylovapetra
10. srp 2019

No jestli se ti zdá ze mala dela neco špatně, skocila bych pro jistotu na nejake fyzio, at na ni mrknou. Muze se naucit nejaky blby pohybovy vzorec a pak se to těžko spravuje. V Tisnove je skvela pani Vallova, mrkne na dite a hned pozna pokud je treba cvicit. Pokud ano, papiry a žádanku si vybehate pozdeji. Pravda je,ze do tech 6 mesicu by dite to otoceni melo zvladnout. Holka to dala kdyz ji bylo pul roku a tyden.

nikkossek
autor
11. srp 2019

Ono se ji to povede ale h moji nebo g manželovou pomoci, snad to přijde samo

kacenka.pospi
11. srp 2019

@nikkossek ahoj, muj klouček se nepřetačel a nakonec to bylo slabymi brisnimi svaly(mel pupecni kylu hned po narozeni). Posilili jsme v bazenu brisni pekac a hned s pretacenim zacal.

nikkossek
autor
12. srp 2019

Holky tak jsme začaly posilovat ruku ,většinou dáme něco nad ní dáme si ji na sebe svoji pravou ruku má za mou a natahuje levou a dnes už se dvakrát pretocila