Přehnaný strach. Jsem blázen?

karol1996
15. říj 2019

Zdravím, mám problém, asi jsem už blázen, nebo tak něco. Ale teď jedeme po dvou měsících k mým rodičům a oni si chtějí vzít malou na procházku k me babičce- cca 3 hodiny.. malé je 8 měsíců, nikdy ode me tak dlouho nebyla a já si nejsem jistá, jestli jim ji chci půjčit ;D uz z toho dva dny nespim... tchýně a tchanem si občas malou pujci, třeba na hodinku.. nasim nevěřím, jezdíme tam takhle málo a už stihli udělat par preslapu a prostě si nejsem jistá, zda jim malou mám půjčit.. Manžel me uklidňuje ze na to dítě neumre.. ale stejně mám strach.. jsem blázen? :D

lv
15. říj 2019

Proč bys byla blázen? Jestli si jimi nejsi jistá, běž s nimi.

gruyerre
15. říj 2019

Ahoj. To musíš vědět nejlíp ty , jestli je opravdu důvod jim nevěřit, nepíšeš, jaké přešlapy už udělali, co myslíš, že by mohli provést. Taky můžeš jít s nimi.

karol1996
autor
15. říj 2019

@gruyerre malá je alergická na bílkovinu kravského mléka.. byla jsem s malou v restauraci na obědě, šla jsem na wc a mama ji cpal do ust bramborovou kasi.. pak ji posadila na záda jejích psů, který pokousal uz mou neteř a nenávidí děti, je uz starej a neprijemnej... když jsem sla u nich do sprchy, hlídali malou, spadla jim z postele.. kolo ji mají, něco se stane :D

karol1996
autor
15. říj 2019

@lv to jsem navrhla a mama se urazila..

jannym
15. říj 2019

Tak za prve je to vaše dítě a vaše zodpovědnost, pokud mate nepříjemný pocit jen z představy ze svěřite své dítě nějaké konkrétní osobě a v případě jiné tyto pocity nemáte tak poslouchejte svoji intuici a na uráženou pýchu své matky se vykaslete...tím ze ji nevěříte sice zpochybnujete její roli (tedy vaši matky) ale to ze alergickému ditku dává alergen i když to ví je nezodpovědny hazard, psa komentovat nebudu to by byly sami hvězdičky a vy/upadnout ditko muže to se mu povedlo taky parkrat...

gruyerre
15. říj 2019

@karol1996 to je docela blby, to s kaší i psem. A to je tak hloupá, že si neuvědomuje, že dělá něco špatně, nebo dělá naschvály?

karol1996
autor
15. říj 2019

@gruyerre podle mě mi chce dokázat, že je lepší matka, nebo já nevím :D podle ní alergie neexistují ;D a pes prý byl vyprovokovany.. a to, že vyjel i po mě ji absolutně nezajímá.. kdyby se malý něco stalo, tak ja nevim, bych svou rodinu normálně odstrihla.. bylo by mi líto táty a brachy.. Ale ona prostě nerespektuje nic o co ji zadam.. nebo malou dala chovat dedovi, co má alzheimera, parkinsna a já nevím, co ještě.. ani neudrží ovladac a s malou jsme pak řešili s fyzioterapeutkou to, ze ji skripl něco v zadech... na to nemám nervy.. pro to tam jezdím co nejmene to jde.. :D

mimi1004
15. říj 2019

S čím chceš radit? Nedělej nic, co ti je proti srsti. Ty jsi máma a pokud ona tvé přání nerespektuje, není se o čem bavit.

karol1996
autor
15. říj 2019

@jannym ona ma odjakziva problém se mnou.. nemohu, nekourim, nechodím do hospody.. Ona ano a podle no jsem suchar.. Ona nedá jeden jediný víkend bez vína a i to mi prostě podvědomě vadí..

martinau5
15. říj 2019

To je jako moje matka. Vůbec mě taky nerespektuje jako matku. Sotva přijede tak mě uráží a že jsem uzkoprsá apod. Když ji něco řeknu, tak se hned urazí. Na malého šišlá a když ji požádám, aby to nedělala, tak na truc to udělá. Jediný návod. Omezit kontakt.

nafuka
15. říj 2019

Manžel nedomýšlí následky. Nepůjčila bych ani za nic. Pes ji pokouše a bude mít následky na celý život. Za sebe píšu NIKDY s takovou osobou o samotě.

pink_unicorn
15. říj 2019

Jedna věc je, nesvěřuj jim dítě, když jim nevěříš a máš k tomu důvod. Dát mimino na záda starému psovi, který už jednou dítě napadl, je pro mě taky důvod, aby ten dotyčný ztratil mou důvěru. Nebo když jí nemůžeš věřit, že jí nebude celé odpoledne cpát jídlem, které nechceš, aby ti dokázala, že žádnou alergii vlastně nemá..... Co mě ale zaujalo je, že píšeš, že malá od tebe nebyla nikdy tři hodiny..... To mi v 8mi měsících přije docela masakr, to si jí třeba manžel nevezme sám ven nebo k rodičům na celé odpoledne? Neboj se svěřit dítě lidem, kterým věříš, nebo až bude starší bude mít velký problém s odloučením od mámy. A taky si určitě potřebuješ odpočinout 🙂

karol1996
autor
15. říj 2019

@pink_unicorn ona je hroznej savec, dá maximálně dve hodiny bez kojení.. pak rve jako krava :D tchýně a tchán ji mají dele (bydli patro pod nami) ale jakmile začne knikat, uz mi ji nesou, počkají, až se nakoji a zase si ji vezmou :D oni jsou skvělí. Manžel totéž 🙂 já si mezi tím uklidim a třeba i kouknu na seriál :D to je veget 🙂

karol1996
autor
15. říj 2019

@martinau5 omezují, co to jde, brácha měl narozeniny, tak tam jeden. Pak na jeden den o vánoce a pak až klidně zas na bratrovo narozky :D já tam na to nemám nervy no ;)

karol1996
autor
15. říj 2019

@nafuka neteř ma doteď jizvu na obličeji.. a právě pro to se bojím..

suromana
15. říj 2019

@pink_unicorn
Bydlela jsem 300 km od veškeré rodiny, v 8 měsících jsem ještě dost kojila, manžel samozřejmě neměl problém vzít kočárek na dvě hodiny ven, ale na tom, že osmiměsíční dítě ještě nebylo delší dobu od mámy mi tedy nepřijde nic divného, obzvlášť, když je kojené. Mimochodem k dotazu zakladatelky, matce bych dítě nesvěřila.

drep
15. říj 2019

Ačkoliv mi obecně přijde, že Spousta maminek je opravdu hysterických (ano, moje kojené osmiměsíční dítě už ode mě v té době bylo tři hodiny pryč a jsem alergická na spojení “půjčování dítě” - půjčit můžu časopis nebo pekáč, ale dítě není můj majetek, takže o něj pečuju já a muž a hlídají ji babičky, ale fakt ji nikomu nepůjčuju), tak to co dělá tvoje máma je zdraví nebezpečné. Takže asertivně ale nekompromisně, pokud nerespektuje nějaké zásady bezpečnosti péče o dítě -alergie, pes a podobně, tak bych taky dcera takové babičce nesvěřila. Ale zase bych se asi snažila, aby spolu byly s mojí supervizí, společná procházka, společný pobyt doma nebo něco podobného.

mourovatakocka
15. říj 2019

Tak ať se urazí a je po problému. Tvoje dítě, tvoje zodpovědnost. Zvlášť s potravinovou alergií. Když tohle nedokáže pochopit, tak prostě ať si s malou pohraje, ale v tvé přítomnosti.

karol1996
autor
15. říj 2019

To mi nevadí, kdyz jsem u z toho a můžu to hlídat. 🙂

vladienka
15. říj 2019

@pink_unicorn na cele odpoledne som bola bez malej mozno v 2 rokoch :D v 8 mesiacoch v ziadnom pripade, bola takmer vyhradne kojena a to zacinaju zrovna aj separacky

blackfox
15. říj 2019

@karol1996 Já sice prcka teprve čekám, ale už teď je mi jasné, že v tomhle věku jej takto samotné nechávat s prarodiči určitě nebudu, znám se 🙂 To s alergií je děs a celkově mě nerespektování rodičů ohledně toho, co dětem nedávat k jídlu, totálně vytáčí, notabene, pokud tady jde o zdravotní důvody. K čemu se ovšem musím hlavně vyjádřit, je ten pes. V životě bych dítě nenechala s někým, kdo toto považuje za normální. Sama mám psa většího plemene a chce se mi fakt lidem řezat ruce, za to co provádějí ve vztahu dítě/pes. Dávat dítě na psa je naprosté tabu! A to i u takového, co je "k dětem nejhodnější", natožpak u staříka, co chce svůj klid a může ho taky už i dost věcí bolet. Ne, ne a ještě jednou ne. Tohle je pro psa naprosté nerespektování jeho potřeb a až se jednou ohradí, bude v právu. Ale to pak už lidi nezajímá a od*ere to samozřejmě pes (lidé se ho zbaví/nebo jej dokonce utratí/nebo jej aspoň přinejmenším hnusně potrestají a on si pak spojí děti s ještě většími nepříjemnostmi). A pokud nebudete mít velké štěstí, tak to odnese citelně bohužel i dítě, protože je velmi snadno zranitelné :( Fuj to jsem se rozčílila! A dalším aspektem je i to, že pokud se dítko nenaučí respektovat a neotravovat pejsky v rodině, i kdyby byli sebehodnější, bude zkoušet podobné chování i u jiných. Prostě všechno špatně a velmi nebezpečné. Být tebou, bez dozoru jej s nimi opravdu nenechávám a hned od malička učím pejsky obcházet, nechodit k nim atd. Je na tobě zajistit tvému dítěti bezpečí, i za cenu rozhádaných vztahů v rodině 😉

karol1996
autor
15. říj 2019

@blackfox já vim, tím psem mi uvedla tlak máma pořádně.. mala je ještě trdlo, zatim ji učíme hladit kralika (ten ji neublíží :D ) a stejně mi rve chlupy.. tohle kdyby teď udělala jejích psovi tak ji zabije.. jde hned dětem po obličeji a krku a je velký .. To by bylo jedno a možná poslední kousnutí..

kesurka
15. říj 2019

@karol1996 ahoj,mám podobný vztah s matkou,dělala mi fakt naschvály,asi proto že proti ni jsem suchar. (Nedávám detem zbytečně sladkosti,nedovolim jim kofolu,nemluvíme sprostě) ..proti tvoji mati jeste slaby odvar ale co chci říct , je,že na čas jsem ji odrizla uplne,hodně jsme si toho vyříkaly a už me tak neštve..stála jsem si za svým Stůj co stuj

jolisha
15. říj 2019

Pokud cítíš, že je to dlouhá doba a že to tak nechceš, tak jim to řekni. Že je ještě moc malá a že na ně není zvyklá. Nebo buď s nimi.

cirik
15. říj 2019

Nejsi blázen,taky jsem taková. Jednou je to tvoje dítě a ty za něj odpovidaš a pokud si nejsi jistá,tak jim malou prostě nedávej 🤔

lennus
15. říj 2019

@karol1996 Asi bych začala postupně, já jsem docela flegmatik, ale nemyslím si, že by moje děti v 8 měsících vydržely s někým 3 hodiny, snad jen kdyby spaly 😄

terezatomesova
Autor odpověď smazal
Zobraz
codal
15. říj 2019

@karol1996 pokud ji nevěříš (a v tvém případě oprávněně), tak ji malou nedávej a nebo jeď s nimi.. jako já mám úžasnou mamku i tchyni, ale v tomhle věku si malou taky braly max tak na hoďku dvě kvůli tomu kojení, ona dýl jak dvě hodiny nevydržela.. a pokud je máma taková, tak bych ji narovinu řekla důvod, proč ji nevěříš a že tě štve, že tě nerespektuje a dokud to nezačne dělat, tak malou na hlídání nedostane.. a co týká táty a bráchy, tak pokud s nimi chceš udržet pěkný vztah, tak je pozvi k sobě, nemusíš přece vždycky jezdit jen ty tam..

texetka
15. říj 2019

Nenechala bych . Pokud neumí respektovat tvoje pravidla a navíc se chová takto nezodpovědně, tak bych nedala dceru z ruky. A klidně bych to řekla na plnou pusu jak to vidím. A at se urazí. Protože její hloupost a nezodpovědnost odnese to dítě.

janawaes
15. říj 2019

Nejsi blázen je to normální a pokud jim nevěříš tak prostě jim malou nedávej pokud na ně není zvykla bude ve stresu jak ona tak ty. a nebo běž s nima