Ahoj maminky, v čem perete prádlo pro ty naše miláčky? Kdo má jakou zkušenost? Používáte i nějakou avivaž? Všem děkuji za rady 🤱
pouzivam mydlove orechy nebo tekuty persil sensitive,zadnou avivaz,podle me je zbytecna
Já u syna používala vše Lovela a zjistili jsme, že je lepší a to pro nás všecky Jelen ( mají i tekutý i klasický prášek, pak i to mýdlo na velkou špínu - třeba u 2,5 roku starého syna to vezme i zelená kolena...) a i mně jako ekzemikovi je krásně 😁 takze i pro miminko věcičky peru v Jelenovi 🙂 je to sice dražší, ale co 😉
Persil sensitiv
Denkmit Ultrasensitive z DM a Persil Ultrasensitive gel. Misto avivaze dávám ocet. Dávám dvojí machani.
Používám od narození dcery Batole, aviváž jsem nikdy nepoužívala ani na dospělácké věci. Na plenky nebo když se něco zašpiní od hovínek používám žlučové mýdlo z dmka, na skvrny od ovoce kyselinu citronovou.
Persil Sensitive a místo aviváže Sanytol.
ze začátku jsem používala prací prášky a aviváže z Německa, teď kupuji různé ... persil, batole a já nevím co ještě ... střídám to po každém dodělání lahvičky a aviváže to samé, akorát tedy určené pro děti i když ono vesměs je to vcelku jedno ... coccolino taky nepíšou že je pro děti a přesto to berou jako dětský ... ale neřeším to až někdy od půl roka a sem tam vezmu i coccolino aviváž
@mourovatakocka na ty skvrny mě nenapadlo zkusit kyselinu citronovou ... děkuji za tip .... zkusím příště 🙂 protože některé oblečení jsou zamazané trošku od jídla a nejde to vůbec vyprat
@bartakova_veronika Já teda dávám jen na čerstvé a třeba na zahnědlé skvrny od jablek mi nejde nic...
@mourovatakocka tak je mi jasné že na čerstvé 🙂 a to do toho namáčíte nebo přímo na skvrnu dáte tu kyselinu citronovou? jablíčka nějak odmítá takže ty nejí, spíš banán ale u toho se zatím nezamaže ... u nás se spíš stane nehoda u příkrmu jako oběda atd ale nemohu to ničím dostat dolu ... ted přes léto raději krmím v plence jenom :D malé je teď 10 měsíců ... nebo spíš až zítra 🙂
@mourovatakocka myslím jestli do vody s tou kyselinou a nebo jenom na skvrnu bez vody ...
Ono je to jedno jestli Ariel persil nebo Loveland nebo batole.... Ve všem je chemie tak i tak, jestli teda hledáš něco setrnejsiho, tak sonett neutral. A samozřejmě bez avivaze.
@bartakova_veronika na skvrny je super zlucove mydlo z dm
@zelenaesmolda také už jsem o tom slyšela ale nesehnala ... zkusím mrknout do toho dm .. jen bohužel u nás v našem městě není až 25 km daleko .. ale o víkendu tam zase jedu poblíž tak zkusím .... zkusila jsem i jelena že je taky dobrý ale nějak prací prášek nepomáhá a to to zkouším i ručně ... mám i mýdlo ale to jsem ještě nevyzkoušela ...
@bartakova_veronika to zlucove mydlo maji bud tekute nebo pevne,ja doporucuju to tekute,daleko snazsi nanaseni.jelena mame praskoveho ale na to pozor,tyhle mydlove hobliny se nemaji davat do pracky
@zelenaesmolda jelema mam i tekute ale do pracky nedavam. Peru to v ruce v kybliku a pp uschnuti hazim jeste do pracky
@bartakova_veronika Namokřím to, posypu, sbalim do balicku, většinou přes noc nechám být a pak normálně hodím do pračky. Skvrny od ovoce to řeší pěkně.
@bartakova_veronika taky to tak delam kdyz peru treba pokakany rucnik a nechci to davat s ostatnim do pracky
Dětský ariel a když aviváž, tak pouze sensitiv pro miminka. Jsme atopici a bez problémů.
@miba10 když jsem měla v ruce Ariel že ho zkusím a dočetla se že je polský tak jsem raději šáhla jinam ... ono už v dnešní době z polska není nic moc dobré kupovat ... měla jsem ráda i jablka a když jsem zjistila jak to je s nimi s těmi polskými tak už jsem je přestala raději kupovat i když ty jediné mi nejvíc chutnali ...
@bartakova_veronika dneska už je skoro jedno odkud to je. Pokud to má stát za prd, tak to bude stát za prd ať je to z Polska, Německa nebo i Ameriky. Pokud mi to slouží, a slouží dobře, v tomhle případě pere výborně a male nedela problémy jako vyrážky nebo tak, tak klidně budu prát i v polském prášku nebo gelu.
Ale samozřejmě nebudu nikomu brát jeho názor nebo přesvědčení. Jen jsem psala svůj názor a zkušenost.
@miba10 to neni pravda,v zapadnich zemich jsou praci prostredky a nejenom to ve vyssi kvalite nez u nas a dal na vychod
Já používám od začátku Jelena, teď je malému sedm měsíců a stále jsme spokojeni.
@zelenaesmolda ano o tom vím taky, ale přečti si to v celém kontextu. Bylo to myšleno jinak
@miba10 vsak ano 🙂 kazdy to vidi jinak 🙂 kdyz uz i v cesku bylo spatne jablka z polska tak radeji uz nekupuji 🙂 samozrejme ze neco polskeho stejne koupim. Tak jako nemecke vyrobky ktere jsou udajne z nemecka ale srovnavat se to neda kdyz se to koupi primo v nemecku
Já jsem používala Persil sensitive a Ariel baby, ale musela jsem na doporučení kožní přejít na šetrnější. Tak ze seznamu co mi dali jsme vybrala Jelen a jsem spokojená. I ekzém se malému zlepšuje.
@bartakova_veronika Protože to máme do Polska kousek, jezdíme tam občas na větší nákupy všeho - potraviny, drogerie, oblečení a vždy všechno v dobré kvalitě. Oni Poláci si totiž na svůj trh nekvalitní výrobky nedají. To naše obchody si u nich nechávají vyrobit to stejné jen v horší kvalitě, aby to bylo levné a u nás se to i tak prodá.
@nikoldarb Jako prasek ceske Batole a bez avivaze.