Maminky jdu si pro vaši radu a zkusenost... 😉 Jaký práci prášek doporučujete na praní pro nejmenší, od kdy používat aviváž a jak dlouho žehlit miminkům. Děkuji 😊
@zuzan88 Ahoj, u dcery jsem používala klasicky Ariel a aviváž Lenor-to co používám běžně. Jen kdyby se to pokožce miminka nelíbilo, změnila bych, (sama mam citlivou pleť ale nijak to nehrotím) . Teď u druhého mimina to budu dělat tak samo,nevidím důvod proč kupovat dětský prací gel atd. Zehlila jsem maximálně tři měsíce 😁
Mame Lovelu sensitive detskou -gel a abivaz lenor sensitive detskou;) nadherne voni!
Lovela, bio d, ecover. Osobně mám ráda prádlo bez vůně. Aviváž je absolutní zbytečnost, pro miminko už úplně - můj pohled. Přežehlila jsem prvnímu synovi jednou před porodem, pak už vůbec. Dvojčatům ani to ne 😀. Všichni žijou a já jsem spokojenější. Žehličku jsem neviděla roky.
Atuttude dětský a aviváž nepoužívám vůbec. Žehlím pořád, nevyšla bych v pomačkaných věcech.
prášek persil senzitiv, aviváž žádná a žehlila jsem jak jsem chystala výbavičku a pak snad 2x u toho staršího syna, u mladšího jsem nežehlila nikdy. zkoušela jsem teda i lovelu na oblečky ale měla jsem pocit, že nic nevypere a nemohla jsem se dočkat, až se jí zbavím
@brookmichaela kdyz si to dobre povesis tak se zehlit nemusi,vetsina veci dneska obsahuje elastan nebo lycru tak jsou nezehlici 🙂
a na mimco mi prijde zehleni zbytecne kdyz to ma na sobe max par hodin
Peru v gelu Persil Sensitiv, aviváž nepoužívám vůbec, miminku jsem nežehlila.
@zelenaesmolda Já dávám věci do sušičky, nejsou vůbec zmačkané, ale já mám prostě ráda vyžehlené věci 🙂
Ariel baby, ten jediný mi voní, po Persil sensitive se mi osypal a Lovela mi smrdí. Aviváž (Chicco softener) jsem začla přidávat abych nemusela žehlit, asi od 2m. Od té doby i žehlím jen plenky a věci co jsou pokrčené.
Persil sensitive nebo mydlovy sliz, avivaz nepouzivam, zehlila jsem asi 3mesice (prvni mimi, druhe odzehlim max sestinedeli😀)
Zatím první praní Frosh Baby. Aviváž mám doma Ecover ale moc jí nepoužívám ani na naše. Vyžehlila jsem teďka všechno napoprvé a jak se znám tak i naposledy :D
Lovela. Asi jen do roka. Pak Ariel. Avivaz vůbec a nezehlim mame susicku 🙂
Yellow&Blue, prací gel z mýdlových ořechů s levandulovou silicí. Na většinu věcí. Aviváž nepoužívám. Žehlím, když stíhám, všechno.
Ariel baby,avivaz nepouzivam,zehlila jsem jen po prvnim prani,mame susicku. Na skvrny zlucove mydlo.
@penelope87 zkousela jsi normalni mydlove orechy?on jich totiz ten praci gel moc neobsahuje a navic je to dost drahe oproti mo...
Používám Denkmit ultrasensitive a občas Persil sensitive gel. Misto avivaze dávám ocet a pak dvojí machani. Zehlila jsem jen v sestinedeli.
Já jsem používala Persil sensitive a Ariel baby, ale musela jsem na doporučení kožní přejít na šetrnější. Tak ze seznamu co mi dali jsme vybrala Jelen a jsem spokojená, i aviváž mám od Jelena. I ekzém se malému zlepšuje. A malému žehlím pořád.
Lovely nebo Persil sensitive. Aviváž žádnou, žehlím pořád (prádlo je pak i měkčí), ale pro mě to je relax. Když byla horka, tak jsem nežehlila a tolik se nestalo 😀
Jo a asi do půl roku jsem přidávala máchání. Naopak od půl roku dávám u látkovek předpírku.
@pavses kam pridavas ten olej?ja to parkrat zkusila kapnout do supliku ale nikdy jsem tu vuni necitila...
@zelenaesmolda rovnou na ten látkový pytlíček kde jsou ořechy, tak 5-7 kapek levandule a cítit to je.
Ja pouzivam Persil sensitive, vypere opravdu i vetsi necistoty. Diky tomu, ze krasne voni, neni treba davat avivaz. O Lovele jsem slysela, ze pry po ni pradlo zloutne. Ale ja osobne takovou zkusenost nemam. Zehlila jsem asi prvni dva mesice, pak uz jsem to flakala.
Měli jsme Persil sensitive a osypala se. Teď strouhám Jelena a do kasličku na aviváž dávám trochu octu a je to v pohodě. Žehlím, líbí se mi to nažehlené.
@pavses diky,vyzkousim.jaky ten olej pouzivas,je to stejny co se dava do aromalampy?
@kafr mydlo by se do pracky davat nemelo,zanasi ji
každému dítěti může sednout něco jiného ... úplně ze začátku jsem používala z německa prací prášky a aviváže .. teď už to střídám, lovela, persil a další ... a aviváže používám už od narození a nebyl problém .. též střídám různé značky 🙂 i batole je dobré ... malé žehlím i teď v jejich 10 měsících 🙂
@zelenaesmolda já vím, ale v ruce to prát nebudu 😉😁 a říkám si, že když nám peru v normálním prášku, tak se to snad pročistí. 🤔
Pouzivam bud mydlove orechy nebo persil sensitive tekuty,ostatni mi smrdi.Avivaz nepouzivam vubec,je to zbytecne,navic bile pradlo po avivazi sedne.Co se zehleni tyce tak jsme ji prezehlili veci tak 2x a pak uz ne.