Pasení koníků. Zkušenosti?

nika110818
18. srp 2021

Ahoj. 😊 dcerka ma 11 tydnu a kdyz davame denne na brisko, vzdy to cele proplace. Hlavicku sice zveda, ale neudrzi ji dele tak, ze by napriklad koukala u toho na hracky. Je to v jejim veku jeste ok? I ten plac? Mate podobnou zkusenost nekdo? Dekuji. 😊

rejalin
18. srp 2021

@nika110818 syn nechtěl být na bříšku docela dlouho (už si přesně nepamatuju, možná tak do 3-4m). Nenutila jsem ho na sílu, když nechtěl. Většinou jsem to jednou za den zkusila a jakmile si začal stěžovat, tak jsem ho dala zpátky 🙂 opravdu bavit ho to začalo až když se začal sám přetáčet (což bylo nějak v 5m). Vůbec bych to nehrotila, nech to na něm 🙂
Jediné, kdy mi tak chvíli vydržel, bylo večer po koupání, když jsem mu dělala masáž, tak to on zas jooo 😁

pampeliska1313
18. srp 2021

Nám u pasení taky pláče, pokud je na tvrdší podložce třeba, ale jakmile si ho dáme na hruď, sice se občas zavzteká, ale je takhle radši, takže bych zkusila i to, třeba jí to bude pohodlnější a pomalinku si zvykne.🙂

nika110818
autor
18. srp 2021

@pampeliska1313 Děkuji, to taky zkoušíme, taky zkoušíme míč. 🙂

@rejalin a prosím, chodili jste i na fyzioterapii nebo nebylo potřeba? Celkem mně děsí, že na konci 3. měsíce by mělo miminko zvládnout první vzpřímení a to se mi momentálně zdá nereálné v našem případě. ☹

rejalin
18. srp 2021

@nika110818 my jsme nikam nechodili, vývojově je ok, jen vždycky milníky "plní" až na té horní hranici. Ja to brala tak, že má své tempo a tlačit ho vyloženě na sílu jsem nechtěla, ale jestli tě to stresuje, tak se klidně někam objednej a konzultuj s fyzio, to ničemu neuškodí.
Pravda, zapomněla jsem ještě napsat, že pak od těch 3m jsem ho dávala na míč, ale ze začátku to byly chvilky. Nebo jsem si ho dávala na hruď, tak abych úplně neleželela, ale byla hodně zakloněná. Takže vlastně nebyl úplně vodorovně a to mu nevadilo, pěkně zvedal tak hlavičku.

veru181
18. srp 2021

Měli jsme to podobně. Paní doktorka na 3měsíční kontrole ho nechala i přes pláč a konstatovala, že je to v pořádku. Ve 4 měsících začal zvedat i hrudník, v ten moment už vydržel dlouho a začalo ho to bavit 🙂