Pasení hříbátek a počůrávání se. Máte s tím zkušenosti?

lula86
9. led 2020

Ahojky maminky, chtěla bych znát vaše zkušenosti ohledně pasení hříbátek. Mám doma 2,5m syna a ten často při pasení počůrává podložku, je to normální nebo je to signál, že se mu to nelíbí ? Přijde mi že si pasení užívá a objevuje tak svět (nebrečí u toho) jen se občas počůrá. Dávám ho pást nahatého, ale už mě to pořád nebaví utírat po něm louži, pediatr mi řekl, že je lepší pást nahatého než oblečeného že se aspoň nesmékají ručičky a netlačí mu plína na bříšku. Jaké máte zkušenosti ? Děkuji za odpověďi.

amazonkajanik
9. led 2020

@lula86 to je normální u tak malého dítěte,že se pocura. Vyvíjí námahu tak to hold jde ven

elwe
9. led 2020

dcera se většinou i pokakala, brala jsem to tak, že si víc tlačí na bříško, nemyslím si, že by to znamenalo něco jiného

lula86
autor
9. led 2020

@elwe tak to jsem ráda že jen čůráme... musel to být mazec.

lula86
autor
9. led 2020

@amazonkajanik vím, že to dá fušku, ještě k tomu když už má 6kg. Zkoušela jsem i čekat chvíli a potom ho na bříško položit. Vím že po probuzení miminka normálně chodí na záchod, tím to není že bych ho dávala moc brzy na bříško.

amazonkajanik
9. led 2020

@lula86 prostě bych to neřešila,hold ucurava. Kolikrát si i dospělí ucvrnkne při námaze, prudkém kašli,nebo kychnuti. Kdyby se mu to stávalo ve 2,5letech, tak bych to řešila. Jinak mě malý v tomhle věku ublinkaval. Měli jsme pomocí hribat refluxu předcházet, ale srovnalo se to až po 6měsíci

lula86
autor
9. led 2020

@amazonkajanik no my jsme byli že začátku taky blinkací ale už se to hodně srovnalo.

prejeta_zaba
9. led 2020

Mimina čůrají pořád, není to, že by si naplnily měchýř jako dospělí, ale učurávají po trochách. Tak se prostě počůrá kdykoliv. Nebo zimou, v plínce je přeci jen vyšší teplota. Netřeba za tím hledat pointu. Bych chtěla mít tyto starosti. 😝 Nehroť to tak. Mazec ti připraví dvouletý dítě, kdy je schopný obsah pleny rozmazat po stěnách než přijdeš. 😂

lula86
autor
9. led 2020

@prejeta_zaba 😂😂😂 až tak...

amazonkajanik
10. led 2020

@prejeta_zaba kdyby jenom dítě 😂 jednou to udělala babička v sanatoriu (ne naše 😉) nelíbila se jí asi nová žlutá fasáda 😂

katgatoo
10. led 2020

U nás vždycky bylo kakání. A pěkně tekuté 😅