Od kdy čokoládu?

klokanka31
23. srp 2021

Holky od kdy jste dětem daly vyjímečně čokoládu nebo jiný pamlsek? Přemýšlím nad adventním kalendářem pro malou, ale zdá se mi blbost do ní cpát čokoládu v nějakých 19 měsících...

janinasm
23. srp 2021

@klokanka31 klidně ji kousek dej

olga_
23. srp 2021

@klokanka31 Adventní kalendář může být i bez čokolády 🙂. Nějaké drobnosti apod. Jinak pokud dát, tak začít nějakou vysokoprocentní (kolem 70 % apod.)

lachipie
23. srp 2021

@klokanka31 Výjimečně jsem čokoládu dala asi od dvou let. Čokoládový adventní kalendář měl asi od 4 let až. Ale on sám preferuje spíš drobnosti, hračky, doplňky k Schleich farmě nebo lego do kalendáře.

klokanka31
autor
23. srp 2021

@lachipie Když u nás je problém že když malá vidí že si jdu vzít nějakou sladkost, tak chce taky. No a na Vánoce máme adventní kalendář všichni, i náš pes, tak by mi jí bylo líto že ona by tam na mlsání nic neměla 🤔

klokanka31
autor
23. srp 2021

@janinasm
@olga_ Tak asi to na Vánoce risknu, určitě jí ale nebudu kupovat takový ty kalendáře za dvacku, kde ta čokoláda neviděla kakao ani z vlaku 🙄

ajja87
23. srp 2021

@klokanka31 Tady se neptej 😁pochybuji, ze ti tady někdo napíše, že ji můžeš dát čokoládu...(když nepočítám, že napíšou jediné vysokoprocentni) Prostě si to udělej podle svého uvážení... 🙂

janinasm
23. srp 2021

@klokanka31 to víš že jo. Dneska všichni úplně šílí s cukrem. Malý kousek čokolády ji určitě nic neudělá. A ani větší. Neříkám cpát jí sladkým od rána do večera, ale klidně ji občas něco dej.

olga_
23. srp 2021

@klokanka31 Tak ono s druhým a každým dalším dítětem jde ideál stranou, a pokud mlsá během adventu i pes, tak je to neudržitelné. Já prvnímu prokládala třeba sušeným ovocem a tak. Jinak obecně bych stejně řekla, čím později, tím líp.

jjasmina
23. srp 2021

Já myslím, že bych dala s klidem 😍🙂

jjasmina
23. srp 2021

@janinasm přesně

petulkadodo
23. srp 2021

@klokanka31 Skvělé adventní kalendáře s kvalitní čokoládou dělá třeba Lindt, jen jsou dražší. Kvalitní čokoláda nemusí být jen vysokoprocentní hořká. 70% a víc nechutná ani mně a to na sladké moc nejsem.

klokanka31
autor
23. srp 2021

@janinasm
@jjasmina Díky holky, jste mě uklidnily 🙂

klokanka31
autor
23. srp 2021

@petulkadodo Jo já loni měla kalendář od Lindtu, a fakt bašta ☺ manžel měl od kinder a to nic moc.

jjasmina
23. srp 2021

@klokanka31 tak přece nebudu sobec, já se dělím o všechno 😄
@klokanka31 v pohodě, bude určitě chutnat

tynka9
23. srp 2021

jak píše @olga_ , s každým dalším dítětem jde ten věk, od kdy něco může, níž a níž... starší měl občas nějakou sladkost od cca dvou let, mladší o něco dřív, to už občas nešlo jinak ustát...
A jen malý nápad - u nás jsme vloni postupně přes advent plnili betlém figurkami. Sice jsem ho objednala na poslední chvíli, protože mě to napadlo až pozdě, takže jsem půlku adventu po večerech vystřihovala figurky 😀 ale děti to bavilo a občas se mě na to zeptají i teď, jestli zase budou figurky 🙂 k figurkám teda měly i něco sladkého, občas čokoládku, občas bonbon, pak hodně domácí perníčky, nebo linecké. Letos asi dám i sušené ovoce, to mi vloni nechtěly ještě jíst..

felixfelicis
23. srp 2021

Adventní kalendář, to je 24 čokolád, dávat 19mesicnimu dítěti skoro měsíc v kuse cokoladu každý den mi přijde mimo. U menších děti jsem měla kalendář, který jsem si plnila sama, davala jsem tam dětské susenky nebo mini ovocné tyčinky.

me_druhe_ja
23. srp 2021

Od zhruba roku a půl sem tam čokoládu dostane. Ale je to tak půlka té kinder čokoládky za týden třeba. 🙂 Nicméně já nejsem zrovna fanatik, všechno s rozumem. 🙂

cherie24
23. srp 2021

@klokanka31 no takhle, mě by nenapadlo dávat malé sladkosti ovšem máme babičky. Později jsem to přestala řešit, bydlíme vedle švagrové a babička holkám vždycky přiveze, ty si to hned rozbalí a jedí a vysvětli to dítěti, že ostatní děti můžou a to tvoje ne... Možná, že se takhle dostala ke sladkostem ještě dřív než v roce a půl. 🙄 Když koupíš nějakou kvalitní, tak určitě jí tím neublížíš. Sice ani neprospěješ, ale radost jí tím uděláš. Nebo udělej ten vlastní kalendář 🙂 Přijde mi, že ty děti toho dost naběhají doma i venku. Tak když mají pohyb a člověk jim to necpe od rána do večera každý den, nemají třeba sklony ke kazivosti zubů, tak bych to nijak zvlášť nepytvala jestli bonbon/čokoládku jo nebo ne.

cherie24
24. srp 2021

@klokanka31 PS u nás se teda taky mlsá dost a rádo. Malá se samozřejmě taky naučila chodit loudit do špajzu, chodí tam loudit i náš králík 😀 Ale já to zas kompenzuju zdravým vařením. Sladím když už, tak jedině sirupy, normální cukr jsem neměla už přes 2 roky v ruce. 🙂

janinasm
24. srp 2021

@felixfelicis můžu se zeptat o co jsou víc lepší dětské sušenky nebo nějaké tyčinky? Já jednou dětské sušenky koupila a byly sladký jako prase...... Tak by me zajímalo co za super zdravý sušenky to bylo

journals
24. srp 2021

Syn ma 2a3/4 roku a cokoladu nedostava. Mel, ochutnal (diky detem sousedu) ale cokoladu mu nedavame. Nevidim duvod, sladkosti ma jine a myslim, ze cukru ma i tak az az. Nechceme ho zvykat na tenhle typ cukrovinek. U rok a pul leteho ditete mi to prijde uplne mimo

cherie24
24. srp 2021

@janinasm ve většině dětských sušenek je cukr a to jsou psané třeba od půl roku. I ve všech těch ovocných křupkách... Jediné, které jsem objevila bez cukru, jsou Lupilu v Lidlu a na ty mi malá z vysoka kašle 😄 Takže si člověk asi moc nepomůže ani tímto, leda poctivě péct sušenky doma a ty se zas musí do pár dní sníst. 🙂

journals
24. srp 2021

@janinasm nejsou detske susenky jako detske susenky 😉 je pomerne hodne druhu vyrobenych bez cukru. Kdyz takove chces najit

neomenia
24. srp 2021

Nedavala bych, zbytecné. Takovému dítěti je celyt advent úplně buřt, tak proč ho zvykat na sladké.

konidana
24. srp 2021

Jednou za rok proc ne, zvlaste kdyz mlsate i vsichni okolo. Ale jinak bych nedávala behem roku skoro nic. Ono za chvili to bude stejne loudit na hristi od ostatnich a ve skolce se bonbonum take nejspis nevyhnete....
No a pak to jsou velikonoce a mikulas a svatkx a narozky.... u nas to byla pokazde silena naloz sladkosti od babicek ( a i tatinka), az ve skolkovem veku tedy...

jako_mala_holka
24. srp 2021

@janinasm v DM jsou moc fajn sušenky (i krupky, preclíky, tyčinky) , dcera je má ráda, cukr jsem tam neviděla... Jednou jsme koupili z nouze nějaké sunar srdíčka a ty byly šíleně sladké, snědla dvě a nechtěla to, nakonec jsem to vyhodila, nikdo to nejedl 😄

journals
24. srp 2021

@cherie24 kdyz hledas, najdes 😉 dm (nekolik druhu), Lidl, Hipp, Alnatura, Holle, Alete… moznosti je mnoho

klokanka31
autor
24. srp 2021

@konidana Já do ní určitě nechci cpát sladké nonstop (kvůli tomu jsem se kolikrát i pohádala s našima), ani my s manželem téměř sladký nejíme. Navíc je fajn že naše malá je pořád v pohybu, když nestaví kostky, tak furt někde lítá, tak ani v tom není problém 🙂

hobie
24. srp 2021

@klokanka31 náš syn má třeba u babičky adventní kalendář s ovocnými tyčinkami, takové ty z toho lisovaného ovoce a je šťastný, ve druhém má vždy nějakou jinou dobrotu, ale vesměs zdravé mlsání.. perníčky, atd.