Holky od kdy jste dětem daly vyjímečně čokoládu nebo jiný pamlsek? Přemýšlím nad adventním kalendářem pro malou, ale zdá se mi blbost do ní cpát čokoládu v nějakých 19 měsících...
@klokanka31 Adventní kalendář může být i bez čokolády 🙂. Nějaké drobnosti apod. Jinak pokud dát, tak začít nějakou vysokoprocentní (kolem 70 % apod.)
@klokanka31 Výjimečně jsem čokoládu dala asi od dvou let. Čokoládový adventní kalendář měl asi od 4 let až. Ale on sám preferuje spíš drobnosti, hračky, doplňky k Schleich farmě nebo lego do kalendáře.
@lachipie Když u nás je problém že když malá vidí že si jdu vzít nějakou sladkost, tak chce taky. No a na Vánoce máme adventní kalendář všichni, i náš pes, tak by mi jí bylo líto že ona by tam na mlsání nic neměla 🤔
@klokanka31 Tady se neptej 😁pochybuji, ze ti tady někdo napíše, že ji můžeš dát čokoládu...(když nepočítám, že napíšou jediné vysokoprocentni) Prostě si to udělej podle svého uvážení... 🙂
@klokanka31 to víš že jo. Dneska všichni úplně šílí s cukrem. Malý kousek čokolády ji určitě nic neudělá. A ani větší. Neříkám cpát jí sladkým od rána do večera, ale klidně ji občas něco dej.
@klokanka31 Tak ono s druhým a každým dalším dítětem jde ideál stranou, a pokud mlsá během adventu i pes, tak je to neudržitelné. Já prvnímu prokládala třeba sušeným ovocem a tak. Jinak obecně bych stejně řekla, čím později, tím líp.
Já myslím, že bych dala s klidem 😍🙂
@klokanka31 Skvělé adventní kalendáře s kvalitní čokoládou dělá třeba Lindt, jen jsou dražší. Kvalitní čokoláda nemusí být jen vysokoprocentní hořká. 70% a víc nechutná ani mně a to na sladké moc nejsem.
@petulkadodo Jo já loni měla kalendář od Lindtu, a fakt bašta ☺ manžel měl od kinder a to nic moc.
@klokanka31 tak přece nebudu sobec, já se dělím o všechno 😄
@klokanka31 v pohodě, bude určitě chutnat
jak píše @olga_ , s každým dalším dítětem jde ten věk, od kdy něco může, níž a níž... starší měl občas nějakou sladkost od cca dvou let, mladší o něco dřív, to už občas nešlo jinak ustát...
A jen malý nápad - u nás jsme vloni postupně přes advent plnili betlém figurkami. Sice jsem ho objednala na poslední chvíli, protože mě to napadlo až pozdě, takže jsem půlku adventu po večerech vystřihovala figurky 😀 ale děti to bavilo a občas se mě na to zeptají i teď, jestli zase budou figurky 🙂 k figurkám teda měly i něco sladkého, občas čokoládku, občas bonbon, pak hodně domácí perníčky, nebo linecké. Letos asi dám i sušené ovoce, to mi vloni nechtěly ještě jíst..
https://www.prirodnidoplnky.eu/adventni-vanocni... kluk čokoládu nesmí
Adventní kalendář, to je 24 čokolád, dávat 19mesicnimu dítěti skoro měsíc v kuse cokoladu každý den mi přijde mimo. U menších děti jsem měla kalendář, který jsem si plnila sama, davala jsem tam dětské susenky nebo mini ovocné tyčinky.
Od zhruba roku a půl sem tam čokoládu dostane. Ale je to tak půlka té kinder čokoládky za týden třeba. 🙂 Nicméně já nejsem zrovna fanatik, všechno s rozumem. 🙂
@klokanka31 no takhle, mě by nenapadlo dávat malé sladkosti ovšem máme babičky. Později jsem to přestala řešit, bydlíme vedle švagrové a babička holkám vždycky přiveze, ty si to hned rozbalí a jedí a vysvětli to dítěti, že ostatní děti můžou a to tvoje ne... Možná, že se takhle dostala ke sladkostem ještě dřív než v roce a půl. 🙄 Když koupíš nějakou kvalitní, tak určitě jí tím neublížíš. Sice ani neprospěješ, ale radost jí tím uděláš. Nebo udělej ten vlastní kalendář 🙂 Přijde mi, že ty děti toho dost naběhají doma i venku. Tak když mají pohyb a člověk jim to necpe od rána do večera každý den, nemají třeba sklony ke kazivosti zubů, tak bych to nijak zvlášť nepytvala jestli bonbon/čokoládku jo nebo ne.
@klokanka31 PS u nás se teda taky mlsá dost a rádo. Malá se samozřejmě taky naučila chodit loudit do špajzu, chodí tam loudit i náš králík 😀 Ale já to zas kompenzuju zdravým vařením. Sladím když už, tak jedině sirupy, normální cukr jsem neměla už přes 2 roky v ruce. 🙂
@felixfelicis můžu se zeptat o co jsou víc lepší dětské sušenky nebo nějaké tyčinky? Já jednou dětské sušenky koupila a byly sladký jako prase...... Tak by me zajímalo co za super zdravý sušenky to bylo
Syn ma 2a3/4 roku a cokoladu nedostava. Mel, ochutnal (diky detem sousedu) ale cokoladu mu nedavame. Nevidim duvod, sladkosti ma jine a myslim, ze cukru ma i tak az az. Nechceme ho zvykat na tenhle typ cukrovinek. U rok a pul leteho ditete mi to prijde uplne mimo
@janinasm ve většině dětských sušenek je cukr a to jsou psané třeba od půl roku. I ve všech těch ovocných křupkách... Jediné, které jsem objevila bez cukru, jsou Lupilu v Lidlu a na ty mi malá z vysoka kašle 😄 Takže si člověk asi moc nepomůže ani tímto, leda poctivě péct sušenky doma a ty se zas musí do pár dní sníst. 🙂
Nedavala bych, zbytecné. Takovému dítěti je celyt advent úplně buřt, tak proč ho zvykat na sladké.
Jednou za rok proc ne, zvlaste kdyz mlsate i vsichni okolo. Ale jinak bych nedávala behem roku skoro nic. Ono za chvili to bude stejne loudit na hristi od ostatnich a ve skolce se bonbonum take nejspis nevyhnete....
No a pak to jsou velikonoce a mikulas a svatkx a narozky.... u nas to byla pokazde silena naloz sladkosti od babicek ( a i tatinka), az ve skolkovem veku tedy...
@janinasm v DM jsou moc fajn sušenky (i krupky, preclíky, tyčinky) , dcera je má ráda, cukr jsem tam neviděla... Jednou jsme koupili z nouze nějaké sunar srdíčka a ty byly šíleně sladké, snědla dvě a nechtěla to, nakonec jsem to vyhodila, nikdo to nejedl 😄
@konidana Já do ní určitě nechci cpát sladké nonstop (kvůli tomu jsem se kolikrát i pohádala s našima), ani my s manželem téměř sladký nejíme. Navíc je fajn že naše malá je pořád v pohybu, když nestaví kostky, tak furt někde lítá, tak ani v tom není problém 🙂
@klokanka31 náš syn má třeba u babičky adventní kalendář s ovocnými tyčinkami, takové ty z toho lisovaného ovoce a je šťastný, ve druhém má vždy nějakou jinou dobrotu, ale vesměs zdravé mlsání.. perníčky, atd.
@klokanka31 klidně ji kousek dej