Holky nechávali jste mrňouse očkovat proti rotavirum?
Já sama děti ještě nemám, ale proti rotavirum bych neockovala.. Jsem zastáncem samozřejmě povinných očkování, nechala bych očkovat i pneumokoka.. Ale zase si myslím, že všeho moc škodí a rotaviry jsou dle mého názoru jedny z nejméně "ublizujicich" virů v porovnáním s dalšími očkováními.. Ale každý má jiný názor a je to na každém, jak se rozhodne nebo nerozhodně chránit své dítě..
@veronika8808 proti rotavirum sem je očkovat nenechala
Chtěla jsem, ale doktorka mi to rozmluvila, že prý kde by je dítě jako chytlo.
Ne
@zavodnice jako vážně? Naprosto kdekoliv, vzdyt to je úplně běžná nákaza kterou děti naprosto bezne prodělávají.... Sama děti očkované nemám a ani neplánuji, ale tenhle argument je vážně úplně mimo. Jinak k dotazu zakladatelky- rotavirova infekce může mít i ošklivý průběh, ale není to nic co by dítě ohrožovalo na životě. U malých dětí je blbé že je člověk nepřinutí jíst a hlavně pít, pokud samy nechtějí, takže se dá celkem snadno skončit na kapacce, ale to není takové drama. Tělu se dodá voda a trochu energie, nákaza proběhne, a vše je ok... Jsou horší věci které může dítě chytit.
Ano, z důvodu, že dehydratace po rotavirech je nejčastější hospitalizaci dětí do 2 let.
Já jsem původně spíš nechtěla, ale nakonec na ně jdeme teď příští týden... Je to perorální vakcína a je velmi dobře tolerována, prakticky jediné NÚ jsou eventuelně průjmy. Doktorka nám říkala, že pokud plánujeme s malým chodit do kolektivu jiných dětí (plavání, herničky...), máme v okolí školkové děti nebo cestujeme, tak že by to zvážila.
Ne. Četla jsem stohy informací okolo a nenechala. Dcera má dva roky, až půjde za rok za dva do školky, znovu budu studovat a uvidím.
Ano, nám Dr doporučila, takže jsem dala. Jsem z města, dost cestujeme, tak jsem raději dala.
Nechala jsem základní povinné a v roce chci nechat ještě očkovat proti meningokokovi. Poradil nám to přítelův kolega, ve 4letech jim na toto onemocnění zemřelo dítě
Já jsem očkovat nenechala. A naštěstí se nám rotaviry vyhnuly (dětem je 4 a 5).
Ne.
Ano. Hodně cestujeme a když dneska vidim, jak všude všechno ochmatává a pak se rejpr v nose a puse, jsem ráda. Ale pokud bysme se víc zdržovali doma, přišlo by mi to zbytečný. Levný to taky neni, že jo...
@veronika8808 Tak máme za sebou hexa a teď nás čeká pneumokok. Jinak jsem zastánce očkovat povinné a i ostatních podle důležitosti a hlavně mít zjištěné co nejvíc informací.
Nedala jsem ani jednomu diteti. Kromě rotaviru je ještě řada jiných virů ( a bakterií), které způsobují prujmy, a na ty očko ani není. V ČR bych se úmrtí na rotaviry neobavala, ano, hrozí par dni hospitalizace na infuzi, ale s tím rizikem dokážu žít. Cestujeme hodně, do koutku obcas zajdeme.
Ano
2 deti ze 3 ano. Mam drobne deti a obycejny rotavir pro holky znamenal riziko hospitalizace a kapacek v nemocnici. Nejstarsi ockovana neni, mladsi uz ano a nekolikrat se nam ucinost ockovani overita. Kdyz to nejstarsi zacala nosit z kolektivu, tak starsi odepsana, ja s manzelem taky a mladsi ockovana treba jednou v noci bezela na zachod nebo jednou zvracela ale vse ustala.
@veronika8808 ja malou ockovat nechala uz ve dvou mesicich... Mame za sebou dve davky a za 14 dni jdem na 3- mala bude 4 mesice. 9 z 10 deti, kteri se nakazi rotaviry skonci na kapackach v nemocnici- nevim proc bych tomu mela dite vystavovat, kdyz existuje ockovani, ktere je temer bez rizik, je peroralni, takze ji nic neboli a ta cena neni tak strasna( v porovnamim s tim, co jsou nektere maminy schopny utratit za znackovy hadry, hnizdecka a ostatni voloviny)... Je to na rozhodnutí kazde z nas, ale jak psal nekdo vyse, ze vsak o nic nejde, dite max skonci na kapackach, tak to mi teda jako nic neprijde ... Strach, stres... Zbytecnost... Ale kazdy jak chce...❤️
Ano, obě děti. A když řádili ve školce, dcera je nechytla. A vůbec na střevní chřipky apod netrpí. Třetí nechám očkovat taky.
@neomenia “hrozí par dni hospitalizace na infuzi, ale s tím rizikem dokážu žít” 😬😬😬
Škoda, že si to rozhodnutí jestli to chtějí riskovat nemohly vybrat vaše děti 🙂
Ano nechala+povinné očkování a tím končím 😊
@lilian2111 věřte nebo ne, vim, co taková hospitalizace pro dehydrataci obnáší, z mého profesního života 😉 a věřte, že rotavirova nákaza je to nejmenší, co muze dítě postihnout, co se týče nemocí.
Pokud bych se vsech nemoci tak bála, asi bych nevychazela ani z domu.
Ano, máme všechny povinné i nepovinné.
@neomenia tak prave proto, ze jsi z oboru, me prekvapuje, ze i presto, ze existuje ockovani, ktere je temer bez rizik, budes vystavovat dite riziku dehydratace a hospitalizace. A prave proto, ze existuje tolik nemoci, a mas šanci aspon proti jedne dite uchranit... Argument pro me nepochopitelny...
@speku tak ne vsichni z naseho oboru jedou stejnou vakcinacni propagandu. Jinak deti ockovane mam povinnym ockovanim +meningokoka. K některým nepovinnym mam ovšem jiste vyhrady a osobmi duvody ho nedat. Svuj názor ale nikomu nevnucuju. Zakladatelka se ptala - odpovedela jsem na jeji dotaz. Kazdy ať se zaridi po svem.
Ono to očkování stejně nepomůže. Syn očkovaný je a přesto od září, co začal chodit do školky, byl s rotaviry 2x v nemocnici. ☹
@veronika8808 ne,zatím hexa a pneumokok